Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 23:35:36
Strán: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 36 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Chcem si dat vyrobit gitaru, dreva, vyrobci, HW...  (Prečítané 113618 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #375 kedy: 07. Január , 2011, 16:11:28 »

tak ano tento vtip je najlepsi! Bavím sa skvele
Jeden velky vtip si ty.  Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #376 kedy: 07. Január , 2011, 16:14:04 »

Hral som na zopar CS fender,  Sivcakov som mal v ruke tiez dost, ano Sivcak je lepsi tiez  Bavím sa skvele

Hlavne jak je to tenke, lacny HW, sama jama v laku, krivy krk, zle zabrusene prazce atd, adt...

ha ha ha
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #377 kedy: 07. Január , 2011, 16:15:24 »

Viem, ze telo chcem mahagon (pride mi to ako +/- univerzalne drevo), takisto chcem mahagon hmatnik s javorovym laminovanim, aby ten zvuk nebol prilis tupy nasucho. Na hmatnik pojde pao ferro, co je stredna zlata cesta medzi ebenom a palisandrom. Top riesim, ale pravdepodobne pojde zihana Koa, ktora hra viac do stredov - aj to je diskutabilne. Tolko k drevu. Myslim si, ze touto kombinaciou VOBEC nejdem do neznamych vod.

Nechajte ma vydýchať
to si odkial prisiel na taky mackopes ?

celomahagon body/neck + pau ferro uplne okay; koa body + pau ferro neck okay, ale na ktory cock maply vystuhy, koa top, he ??  

Ja byt na tvojom mieste, ojebem nejaku renome firmu, ze si chcem dat urobit custom, postnem im tieto dreva a poprosim ich o nazor, lebo obzeram hlavne exoticke gitary a takuto strelenu kombinacui som prisaham bohu este nevidel.
Mam pocit, ako keby si silou mocou potreboval nieco, cim by si zaujal - ale tymto dosiahnes maximalne velku hlavu ked ti to pride a bude to hrat ako krava

Preco napr tak strasne tuzis po koa, vies ako hra ? Checkni si napr Beacha. On aj v casoch ked hraval na ibanez maval all koa nastroje a podla mna jeho zvuk, pocnuc live a konciac studiovkami je grc. Tie koa nastroje hraju velmi spcificky, take nieco a la vela basov, vela vysok. Ja co som pocul vsetky tie koa nahravky, zaznamy a live, tak sa mi to nikdy nepacilo. Druha vec, ze to vyzera velmi efektne, ale potom sa ucel gitary straca
« Posledná zmena: 07. Január , 2011, 16:17:39 od mn » Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #378 kedy: 07. Január , 2011, 16:15:38 »

Hral som na zopar CS fender,  Sivcakov som mal v ruke tiez dost, ano Sivcak je lepsi tiez  Bavím sa skvele

Hlavne jak je to tenke, lacny HW, sama jama v laku, krivy krk, zle zabrusene prazce atd, adt...

ha ha ha
Moze byt. :) Zalezi na zakaznikovi, co si da spravit a kolko zaplati.  Na zdravie!

Pripadne moze byt chyba v skusajucom.  Popiskujem si
« Posledná zmena: 07. Január , 2011, 16:17:13 od Branko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #379 kedy: 07. Január , 2011, 16:16:08 »

tak ano tento vtip je najlepsi! Bavím sa skvele

bez akehokolvek rypania - viem, ze Dusky z profikov neveri nicomu inemu, ako CS Fendru...  Ja som čert.. ale na druhej strane robene Strakace som videl skrz Slovensko na podiach kde komu, aj z tych "znamejsich"... ...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #380 kedy: 07. Január , 2011, 16:17:13 »

Ty to tak mozes vidiet, neberiem.

Jasne, ze su fabricke gitary, ktore mi vyhovuju, ale bud su prilis drahe alebo sa na ne caka 2 roky. :)

Jcustom mi absolutne vyhovuje, aj by som si to kupil, ale nechcem floyd rose. Ani bloknuty. A tak daaale...

Ja zas vidim velky rozdiel medzi fabrickou gitarou (hlavne predrazenou - napr. Ibanez hocico signature, kde ked vidim Ibanezacke snimace v gitare za 1500 € a vyssie, tak ma na tyku chyta) a robenou gitarou za (dajme priemer) 1500 €, kde mas KVALITNY KOMPLET HW, dozivotny SERVIS, vybrane materialy a prisposobenie bez jedinej chybicky na krase, pripadne v hratelnosti.

Hlavne sa bavim, ked si kamos doniesol z USA custom shop Fender za cca 3000 €, zobral do ruky mojho rucne robeneho Grebena, tak sa ma opytal, ci nechcem predat, alebo vymenit. Je mi jedno, co si kto mysli, ale s pracou nasich gitararov som nadmieru spokojny.  Na zdravie!

s tymto suhlasim :)
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #381 kedy: 07. Január , 2011, 16:18:03 »

Nechajte ma vydýchať
to si odkial prisiel na taky mackopes ?

celomahagon body/neck + pau ferro uplne okay; koa body + pau ferro neck okay, ale na ktory cock maply vystuhy, koa top, he ??  

Ja byt na tvojom mieste, ojebem nejaku renome firmu, ze si chcem dat urobit custom, postnem im tieto dreva a poprosim ich o nazor, lebo obzeram hlavne exoticke gitary a takuto strelenu kombinacui som prisaham bohu este nevidel.
Mam pocit, ako keby si silou mocou potreboval nieco, cim by si zaujal - ale tymto dosiahnes maximalne velku hlavu ked ti to pride a bude to hrat ako krava
Akoze ty sa pozastavujes nad laminaciou javoru ?  Bavím sa skvele To je taky malicky detail predsa. :) Urcite to pomoze tomu celomahagonu.
Zaznamenané

MMM
Hosť
« Odpoveď #382 kedy: 07. Január , 2011, 16:19:32 »

Moze byt. :) Zalezi na zakaznikovi, co si da spravit a kolko zaplati.  Na zdravie!

Pripadne moze byt chyba v skusajucom.  Popiskujem si

Jasne, malo zaplatim , tak mi to odjebe a to len za cca 1500e  Bavím sa skvele

Ano Branko, v skusajucom je chyba, mal by som dojst na lekcie na vychod k tebe.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #383 kedy: 07. Január , 2011, 16:21:01 »

inak nevidam casto laminovany mahagonovy krk prave ked nad tym uvazujem.. teda, aspon co vidam mahagon krky nebyvaju reznute nicim a su v jednom kuse . u javoru to vidam casto to je fakt ze je javor krk a pomedzi to ide bubinga, orech, pripadne nieco v style redwood alebo tak..  
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #384 kedy: 07. Január , 2011, 16:21:10 »

Akoze ty sa pozastavujes nad laminaciou javoru ?  Bavím sa skvele To je taky malicky detail predsa. :) Urcite to pomoze tomu celomahagonu.

covjece a riesil si uz lak ? to mas dalsie a dalsie - acetonak husty hruby, acetonak riedky tenky, polyuretan... ... minimalne tak dolezite, jak ci kobyla samostatne kamene alebo spolocna zakladna  Žmurk
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #385 kedy: 07. Január , 2011, 16:22:41 »

bez akehokolvek rypania - viem, ze Dusky z profikov neveri nicomu inemu, ako CS Fendru...  Ja som čert.. ale na druhej strane robene Strakace som videl skrz Slovensko na podiach kde komu, aj z tych "znamejsich"... ...

a ja som videl kona jebat odpredu Bavím sa skvele ved ja nevravim ze robene strakace su zle, akurat  z 90% si to ludia daju spravit lebo je to lacnejsie ako Fender CS .... a verim tomu ze keby mohli tak beru CS .... ved sa spytaj maja fera uz ked sa tu spominal ten mal tusim aj robene strakace a teraz vymenil PRS za druhy fender CS .... spytaj sa ho preco.
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #386 kedy: 07. Január , 2011, 16:23:07 »

nie mna fascinuje skladba ako celok - mahagonova gitara s koa topom a este javor do hmatnika.
inak to co sa snazis neustale namiesat drevami podla mna musis kedykolvek dorobit na ampe, resp na tom tvojom pocitaci - na co su predsa korekcie
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #387 kedy: 07. Január , 2011, 16:23:20 »

covjece a riesil si uz lak ? to mas dalsie a dalsie - acetonak husty hruby, acetonak riedky tenky, polyuretan... ... minimalne tak dolezite, jak ci kobyla samostatne kamene alebo spolocna zakladna  Žmurk
Jasne, ze riesil, ale o tom sa budem bavit priamo s vyrobcom.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #388 kedy: 07. Január , 2011, 16:23:24 »

... u javoru to vidam casto to je fakt ze je javor krk a pomedzi to ide bubinga, orech, pripadne nieco v style redwood alebo tak..  

toto je u mna v kategorii estetika, vyzera to zaujimavejsie, to je pre mna cely dovod :)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #389 kedy: 07. Január , 2011, 16:24:00 »

a ja som videl kona jebat odpredu Bavím sa skvele ved ja nevravim ze robene strakace su zle, akurat  z 90% si to ludia daju spravit lebo je to lacnejsie ako Fender CS .... a verim tomu ze keby mohli tak beru CS .... ved sa spytaj maja fera uz ked sa tu spominal ten mal tusim aj robene strakace a teraz vymenil PRS za druhy fender CS .... spytaj sa ho preco.
MAJOOO, precooo Huh!
Zaznamenané

Strán: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 36 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.049 sekund, 23 otázok.