Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 13:22:26
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Domace studio a naroky na HW  (Prečítané 9114 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #15 kedy: 04. November , 2010, 18:39:09 »

Podla mna skoda casu robit 123554te home studio na Slovensku. Ak si chces nahrat svoje napady alebo garazove skusky s kapelou, tak si kup digitalny rekorder.

Inak si priprav min. 2000 EUR na Maca, zvukovku, monitory a slusny soft.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #16 kedy: 04. November , 2010, 18:53:33 »

Podla mna skoda casu robit 123554te home studio na Slovensku. Ak si chces nahrat svoje napady alebo garazove skusky s kapelou, tak si kup digitalny rekorder.

Nezostava mi nic ine, nez suhlasit.
Zaznamenané

Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #17 kedy: 04. November , 2010, 18:57:38 »

A pred tým si treba ešte dobre rozmyslieť, čo vlastne chce nahrávať a pre koho. Zdravíčko
Zaznamenané

Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #18 kedy: 04. November , 2010, 22:29:52 »

250e je dost malo, radsej chvilu este pockaj a dosetri  Žmurk
Sorry, nevyjadril som sa najpresnejsie. 250e bude stat len procak,ramka a doska. Ostatne pouzijem zo stareho kompu.

Ideme sice uz od temy, ale nevadi. Ma to sluzit cisto len pre moju potrebu a myslim, ze digitalny rekorder by mi urcite nepostacoval, tak dufam, ze to skoda casu nebude.
« Posledná zmena: 04. November , 2010, 22:30:20 od Misko » Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #19 kedy: 04. November , 2010, 22:37:58 »

2 jadrovy procak je desne malo na normalnui pracu s hudbou
Zaznamenané

stoka!
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #20 kedy: 04. November , 2010, 23:11:47 »

Vela ludi tu hovori dobre....ale zasa sa nenechaj odradit..... boli casy ked aj tito ludia co su tu v ratane mna vedeli nahrat obstojnu nahravku (pre osobnu potrebu) aj na celerone ...... takze da sa aj na takom.....skor fakt ide o to ze to bude pracnejsie.....

ak budes mat nedostacujuci vykon aby ti bezali zefektovane tracky naraz tak si to freeznes, exportnes, zkonsolidujes (podla DAW ktory budes pouzivat) a ides dalej......toho sa nebojim.....

ja si osobne myslim ze na com trpia taketo domace nahravky je nekvalitny posluch.... to znamena ze mozes mat aj mac za 4000 E ...ale ked budes mixovat (o masteringu ani nehovorim) na sluchatakch alebo na genius reprakoch tak to bude aj tak vyzerat...

cize podla mna ides dobrou cestou.. pomaly si zacat... na dacom sa musis naucit a potom postupne to rozsirovat.... urcite si teda priprav v buducnosti peniaze na studiove monitory ... dobre prevodniky tiez nie su na zahodenie atd....

potom samozrejme aj soft nie je lacny... zo zaciatku si vystacis s free vecami...ale casom si tiez priprav peniaze na DAW a pluginy
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #21 kedy: 04. November , 2010, 23:47:35 »

myslim ze Misko nehce robit top studio kvalitu.. chce mat asi Pc co zvladne zavesit par pluginov, natiahnut kniznicu a tak.. ziadne zlozitosti nie? :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #22 kedy: 05. November , 2010, 00:16:01 »

6 stop a na nich dokopy 10 nejakych pluginov a jeden EZ drummer s nejakou natiahnutou sadou zvladne aj jednojadrove stare pentim a 512MB ram.

velky projekt so zivou kapelou alebo nejaky kompletny orchester s kvalitnymi samplami zase vyzaduju viac, to je jasne. takze najprv si treba ujasnit, co vlastne clovek realne chce robit a potom sa podla toho uz lahko rozhodne, co treba za stroj...
Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #23 kedy: 05. November , 2010, 08:38:31 »

ako pise rastis, pokial chces nahravat nejake rokcove/metalove veci, tam staci aj slabsi pocitac, dvojjadro uplne staci, tu nejde ani tak o pocitac, ide tu o skills, co sa tyka mixaze atd, vobec nemusis mat pustenych naraz 30pluginov, su ludia, kt. pouziju dokopy 5 efektov a znie im to super, preto som napisal aj v prvom prispevku, ze pocitac je iba tak polovica uspechu.

ak chces robit orchestralne veci a ma to mat nejaku uroven, tak tam fakt su tie naroky o dost vyssie, co sa tyka pocitaca. Ale zas, mozes mat nadupany pocitac, ale ked nevies komponovat, aj tak to bude zniet na hovno, takze tak  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #24 kedy: 05. November , 2010, 08:42:07 »

Nechcem robit urcite len cisto rock/metalove veci a nechcem robit ani epicke orchestralky s 15 nastrojmi. Jano, tvoju nahravku som dal len ako priklad co sa tyka priblizneho poctu nastrojov.
V podstate som len chcel hlavne zistit ci radsej kupit rychlejsie 2jadro alebo pomalsie 4jadro a zatial mi to vychadza na to 4jadro.  Zdravíčko
Zaznamenané
jtakac
miestny štamgast
Príspevkov: 1702

« Odpoveď #25 kedy: 05. November , 2010, 08:50:53 »

s 15 nastrojmi.

to si dal dost malo  Bavím sa skvele
Zaznamenané

mam 3 cinske gitary a POD, ale to nevadi, lebo zvuk je vraj v prstoch
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #26 kedy: 05. November , 2010, 09:35:11 »

mno urcite intel....s amd su problemy hlavne ak je to viacjadro....
Zaznamenané
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #27 kedy: 05. November , 2010, 09:43:54 »

mno urcite intel....s amd su problemy hlavne ak je to viacjadro....

Už pár mesiacov fičím na AMD Phenom II X4 925 Deneb 2.8GHz  (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103656)

A nemám pocit že by to bolo problémové.  :) 
Zaznamenané
Gila
pravidelný návštevník
Príspevkov: 745

« Odpoveď #28 kedy: 05. November , 2010, 10:37:58 »

neviem, podla mna sa to dá zvládnut...ked uz nechce mi to az tak ist, tak bounce in place tych, na ktorych mam vela pluginov..
ja mam tiez dvojjadrovy procesor...samozrejme rad by som dostal od niekoho na vianoce mac pro, ale take asi nebude :) ...
teraz mam 2,53GHz  intel core 2 duo ...a 4gb 1067mhz ramov...zatial na take domace nahravania mi to staci...
Zaznamenané

. . .
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #29 kedy: 05. November , 2010, 10:42:23 »

nevyuziva sa potom pri nahravani fukncia freeze track nech to nezatazuje cpu?
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.