Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 19:36:46
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: tornado reborn  (Prečítané 1977 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
potkanX
nováčik
*
Príspevkov: 26

« kedy: 12. November , 2010, 21:40:22 »

stara jolana tornado, mal som ju doma uz snad 18 rokov a bol z nej vrak.

nejake foto z procesu:

vychodzi stav:

vyvoj...

terajsi stav, v podstate final

este budem muset vymyslet nieco s kobylou, henta karikatura je strasna a paky sa clovek nemoze ani dotknut. len este neviem co tam dam.
snimace su - humbucker je stary maxon PAF, kupeny od jedneho poliaka - ten pako predal druhy z paru namontovany v starej diamantke... zvysne dva su zo starej kay/teisco/satellite ci podobnej japonskej gitary zo 60-tych rokov, su strasne zle a mal by som s tym este nieco urobit. single su zapojene cez 3way switch a humbucker je primiesany cez balans, zvysne gombiky su tone a master volume.
gitara bola neopisatelne luntovo urobena, rebra v tele rezonovali a hmatnik bol podlozeny papierom...
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #1 kedy: 12. November , 2010, 22:38:12 »

popici, uplny Van Halen style .. paci sa mi to
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 13. November , 2010, 11:03:26 »

ak je tam stredovy blok v tom tele, tak tam daj do neho klasicku tune-o-matic kobylu. ten cierny plastovy dekel sa mi designovo nepaci.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #3 kedy: 13. November , 2010, 11:06:26 »

krasna praca, ako, verim ze to hra uplne nahouby ako 90% jolan ale krasny remake  Zdravíčko
Zaznamenané

potkanX
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 13. November , 2010, 12:42:03 »

praveze tam stredovy blok neni, keby bol tak tam uz tunematic je. su tam iba dve priebezne rebra, ktore su slabe na uchytenie kobyly do tela, asi jedinym riesenim bude nejaka plavajuca kobyla. tunomaticy sa daju zohnat aj s ebenovou zakladnou, ale su prilis vysoke na toto, samotny mostik ma cca 12mm a zakladna dalsich 11 plus nieco na ty sroby, a hentam su struny tak 17-18 mm nad telom pri kobyle. rozmyslam, ci by sa nedala na nejaku zakladnu upravit kobyla z jaguaru.
ta kobyla co tam je, ma zakladnu s dierami v rozteci 70mm, co je na iny jako jolanacky standard nepouzitelne.
hrat - no je to gybel, takze to predsa len nejako hra. povodne to cele drnelo a rezonovalo a cojavim este jake pazvuky z toho liezli, ale to je v podstate secko uz je v poriadku, nateraz. chcel som zablendovat hornu dieru, ale praska to trochu, cely ten gybel stale pracuje... ale mne bolo jasne, ze to nikdy nebude majstrovsky nastroj, mne slo v prvom rade o to, aby sa to dalo aspon akotak pouzivat a to sa podarilo. ten tvar toho umeleho krytu je do znacnej miery dany tou dierou co tam bola, taka diera sa uz zablendovat nedala. ale mozno s tym este nieco urobim, je to z 3vrstvej umeliny a rozmyslal som ze by sa tam inverzne pretiahli tie cierne linie z tela, len neviem jako by som to tam vyfrezoval...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5 kedy: 13. November , 2010, 12:55:48 »

tak si vyrob nejaku drevenu zakladnu na tu novu kobylu sam, na mieru. pripadne mozes zvacsit uhol krku voci telu podlozenim nejakej tenkej dyhy do lozka krku a tym sa Ti tam zmesti vyssia kobyla. je to prasacke riesenie, ale vyskytuje sa casto aj na fabrickych gitarach. a urcite lepsie, jak s tou kobylu, co mas teraz...
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #6 kedy: 15. November , 2010, 09:07:12 »

Pekne si to spravil ,len ten cierny dekej je ee Bleee
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #7 kedy: 15. November , 2010, 10:03:40 »

....mal som Special....s rovnakou kobylkou, tá kobylka sa nakláňala, takže struny sa nekĺzali cez kamene keď si použil páku....teda sa nerozlaďovala....mal by si pozrieť či Ti tá kobylka funguje rovnako....ten kryt, kvázi pickuard by som vyrezal rovnako ako je na Special.... http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,263.45.html ....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
potkanX
nováčik
*

« Odpoveď #8 kedy: 15. November , 2010, 21:21:45 »

ano, ta kobyla sa naklana, ale rozladuje to aj tak.
tu umelinu urcite uz necham tak, nazivo to nevyzera tak spatne jako na niektorych fotkach . a vobec, dost som uz do nej vrtal, treba na nej aj hrat.
Zaznamenané
mario22
nováčik
*
Príspevkov: 51

« Odpoveď #9 kedy: 31. Máj , 2011, 13:41:22 »

Nazdar, ak sa budes chciet zbavit tej povodnej kobylky rad ju id teba odkupim. Daj vediet. Diky.
« Posledná zmena: 01. Jún , 2011, 10:16:57 od mario22 » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #10 kedy: 31. Máj , 2011, 14:01:46 »

ahoj sy bi?
Zaznamenané

mario22
nováčik
*

« Odpoveď #11 kedy: 31. Máj , 2011, 19:07:15 »

Neviem sice ako to suvisi s kobylkou z tornada ale nie som.
« Posledná zmena: 01. Jún , 2011, 10:17:51 od mario22 » Zaznamenané
mario22
nováčik
*

« Odpoveď #12 kedy: 01. Jún , 2011, 10:17:23 »

uz mi to doslo som by...
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 23 otázok.