Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 21:31:27
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Futurama guitar  (Prečítané 2309 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Sammko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 625

muck :-*

« kedy: 24. December , 2010, 00:28:35 »

nazdar pani  Zdravíčko ,
dneska som zacul tento nazov "futurama" vraj to boli gitari ceskej vyroby, ktore sa vyrabali pre anglicky trh, neviete niekto nieco viac o tychto gitarkach ? nieco som nasiel na googli ale predsa len mozno tuna nafore vie o tom niekto viac . dakujem za odpovede :)

http://www.vintagehofner.co.uk/hofnerfs/futurama/fut.html
Zaznamenané

tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #1 kedy: 24. December , 2010, 00:31:09 »

som jediny, kto klikol na tento topic a cakal uplne inu futuramu?
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #2 kedy: 24. December , 2010, 00:36:19 »

vyzeraju strasne
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #3 kedy: 24. December , 2010, 00:37:16 »

Toto sa mi luuubi. Ma to krasny Musicmanovsky nadych.

:)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 24. December , 2010, 00:43:19 »

Jolana Futurama, jeden z ich modelov, co sa vyvazal. vraj to boli slusne nastroje, ale tazko povedat - nostalgici povazuju za slusne aj inak hrozne Diamantky...

pokukaj po tejto stranke:

http://jolana.info/petr_marecek.html
Zaznamenané
Sammko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 24. December , 2010, 01:00:10 »

Jolana Futurama, jeden z ich modelov, co sa vyvazal. vraj to boli slusne nastroje, ale tazko povedat - nostalgici povazuju za slusne aj inak hrozne Diamantky...

pokukaj po tejto stranke:

http://jolana.info/petr_marecek.html
diki rastis zaujimave :)
Zaznamenané

frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #6 kedy: 24. December , 2010, 08:14:21 »

..v relacii "na streche" bol uhercik a tiez tam sermoval s nejakou jolanou, takou poloakustickou, tak ma to kus prekvapilo, ze to chyta...
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #7 kedy: 24. December , 2010, 09:59:42 »

Graciozo was an immediate success - and not only in Czechoslovakia. Resonet started exporting the guitar under the name Futurama. It was before the American instruments flooded the European market, so at the time everyone in Europe and Great Britain played a Futurama. The list of Futurama/Graciozo owners included George Harrison, Jimmy Page, Eric Clapton and numerous others.

In 1959-60 the company undergoes some serious changes. The guitar production was transferred to Hradec Kralove, and became a part of CSHN - Czechoslovak Music Instruments company (instead of Drevokov). The production at Blatne came to a halt. In 1959 the solidbody guitars were made at Hradec Kralove under the new name of Star and Star III (export version - Futurama II and Futurama III). Mr. Ruzicka and Vlcek continued to work at the new place. They introduced some downgrades to the original Futurama, which reduced the price almost in half - the European market was already different, along came American guitars as well as different European cheaper instruments, and Futurama had to compete with all these products.
Zaznamenané
Sammko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 24. December , 2010, 11:10:13 »

nice ... zaujimalo by ma kde su tie futuramy ... absolutne ich nevydno ... azda sa prepadli pod zem ?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

jaywalker
miestny štamgast
Príspevkov: 1531

« Odpoveď #9 kedy: 24. December , 2010, 11:11:26 »

Mal som ich vela - sa dali zohnat za 20 poundsy v 80 roky v anglicku. Asi mam fotky este.......
Zaznamenané

Pawn shop junker collector freak, cheapy loving trash wielding finger speaking player unleashed
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #10 kedy: 24. December , 2010, 11:30:11 »

som jediny, kto klikol na tento topic a cakal uplne inu futuramu?
Nie aj ja som bol dosť sklamaný  Bavím sa skvele Bavím sa skvele...
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #11 kedy: 24. December , 2010, 11:53:04 »

nice ... zaujimalo by ma kde su tie futuramy ... absolutne ich nevydno ... azda sa prepadli pod zem ?  Bavím sa skvele

ono ich zase az tak vela urcite nevyrobili, teda proti tomu, jake mnozstva sa vyrabaju dnes. a predsa len, je to uz strasne vela rokov, takze ktovie kolko sa ich realne zachovalo...
Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 24. December , 2010, 12:08:07 »

ono ich zase az tak vela urcite nevyrobili
Je to pravdepodobné. Ale tak isto aj iné značky.Napr. Hendrix v dákom rozhovore spominal,že ked prišiel do Anglicka,nemohol v celom Londyne v obchode zohnat Fender Strat.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #13 kedy: 24. December , 2010, 13:26:00 »

Je to pravdepodobné. Ale tak isto aj iné značky.Napr. Hendrix v dákom rozhovore spominal,že ked prišiel do Anglicka,nemohol v celom Londyne v obchode zohnat Fender Strat.

Hej, zaciatkom 60tych rokov sa do UK toho vozilo velmi malo z tohto odvetvia.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Sammko
pravidelný návštevník

« Odpoveď #14 kedy: 27. December , 2010, 15:46:01 »

ono ich zase az tak vela urcite nevyrobili, teda proti tomu, jake mnozstva sa vyrabaju dnes. a predsa len, je to uz strasne vela rokov, takze ktovie kolko sa ich realne zachovalo...
rasto ja som pocul ze na svete su dva kusy... jeden je v celku neposkodeny a druhy ma nejaky rus ale to uz len poskladany zo styroch kusov ... moze to mat teraz velmi velku hodnotu
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.042 sekund, 23 otázok.