Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 18:24:21
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kondenzátory na Les Paul  (Prečítané 6960 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« kedy: 11. Január , 2011, 10:19:10 »

Aké kondenzátory by ste odporúčali na tónové clony do LP?
Optimálne,aby čo najmenej uberali výšky alebo robili čokoľvek so zvukom.

Hodnoty?Značky?
Niečo, čo sa dá na Slovensku bežne zohnať.

Clonu využívam tak raz za rok, chcem tam dať niečo nové, nech s tým už je nastálo pokoj.

Povolaní by mohli k tejto téme napísať niečo viac...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 11. Január , 2011, 12:11:11 »

toto je tema, kde neni co pisat, hlavne ak tone pouzijes raz za rok (ja este menej na LP). daj tam hocico, trebars to, co uvadzaju snimacove firmy (DM, SD.. ... .... ).
Zaznamenané
exhumer
stály hosť
Príspevkov: 1477

Egatimer

« Odpoveď #2 kedy: 11. Január , 2011, 12:27:12 »

Ja mam mozno doma nejake 2 keramicke oranzove z Greco...ak najdem, tak si ich kludne zober :), ja pouzivam nejake ruske valceky, inak nevola sa to nahodou kapacitor a nie kondik?
Zaznamenané

WEIRD THRASH
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 11. Január , 2011, 14:50:08 »

Už som objednal DiMarzio,ale dík.

Určite to má nejaký vplyv na zvuk.
Zišlo by sa k tomu napísať viac pre prehľad, s hodnotami, značkami a podobne.

Kondenzátor/kapacitor=SK/US terminológia.
« Posledná zmena: 11. Január , 2011, 15:03:11 od BrokenWings » Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #4 kedy: 11. Január , 2011, 15:29:36 »

ked uz je tu takato tema, trocha sa prizivim - viete mi niekto poradit potenciometre na LP ktore nezeru vysky pri uberani? Tie povodne vo Vintage LP stoja za hovno, strazne zeru vysky a nepomohol ani bypass kondenzator. Keby este boli za nejaku rozumnu cenu by bolo super.
Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #5 kedy: 11. Január , 2011, 15:31:11 »

Všetky viacmenej žerú výšky, na toto treba bleed kit
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 11. Január , 2011, 15:33:57 »

Do Stratu som kupil lacnak od Sivcaka za 1€ a ten funguje perfektne...len sa mi teraz neoplati platit postovne kvoli 2 potakom.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 11. Január , 2011, 15:46:50 »

ked uz je tu takato tema, trocha sa prizivim - viete mi niekto poradit potenciometre na LP ktore nezeru vysky pri uberani? Tie povodne vo Vintage LP stoja za hovno, strazne zeru vysky a nepomohol ani bypass kondenzator. Keby este boli za nejaku rozumnu cenu by bolo super.

jak pisal Kubo, vzdy sa nejake vysky pri tom stracaju. myslim, ze tie Gotoh, co predava Sivcak su OK, daval som ich do SG a fungovali dobre (normalne). pre toto sa niekey zvykne premostit potak kondikom, aby pri uberani vysky zostavali. co ma zase vplyv na hladkost priebehu, treba sa pohrat a najst najvhodnejsiu hodnotu kondiku, ked to aj stisuje plynule, aj pomaha zostat vyskam...
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 11. Január , 2011, 16:06:10 »

Prave tym kondenzatorom by som sa rad vyhol - na mojom byvalom Grecu sice celkom pomohli, ale Vintage LP nepomohli ani tie a to som skusal rozne hodnoty. Najradsej by som kupil take, pri ktorych netreba nic viac vymyslat. Napr. hral som na Gibson LP studio z 90. rokov a tam fungovali potaky vyborne, vysky nezrali.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 11. Január , 2011, 16:10:18 »

ja neviem... ono mne sa zda, ze strasne zalezi na aparate, respektive vsetkom tom, co je este medzi gitarou a aparatom. na niektorych zosikoch s volume zvuk pekne ide vycistit, na niektorych nie, ale staci ich trebars niecom nakopnut a uz sa to zase sprava inac... jasne, ze tie potaky su tiez dolezite... napriklad na Strate mam nejake noname za 30 Kcs pomaly este a funguju perfektne. na LP mam origosacke povodne Gibson a ziadna slava s tym priebehom, skorej zle, ako dobre... ako som pisal, posledne co sa mi zdali OK, boli tie Gotoh co som daval do SG...
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 11. Január , 2011, 16:23:17 »

vyskusam teda tie Gotohy, vdaka za radu.

este ma napadlo ked spominas tie rozdiely pri roznych zosilovacoch - ked som kupoval Greco od Dura Kupca, tak na jeho Soldane fungovali tie potaky ovela lepsie ako na mojom zosilovaci (Gerhat) alebo Ceriatone Plexine. Mozno bude nacase kupit si rovno aj jeden fakt poriadny gitarovy kabel nech nestracam vysky aj na nom.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #11 kedy: 11. Január , 2011, 16:30:28 »

na zdvih vysok sa dava paralelne k volume potaku kondenzator, napriklad 1n. a paralelne myslim na bezec a neuzemneny koniec..
Zaznamenané

asdfg
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 11. Január , 2011, 16:45:48 »

no hej... ale uz som tu pisal ze to nie je najlepsie riesenie - meni to priebeh potenciometra, nabeh zvuku nie je plynuly (viem aj to, ze sa to da potlacit pomocou rezistora seriovo alebo paralelne ku kondenzatoru, ale ani tak to neni 100%) a mojej sucasnej Vintage LP ani tieto kondenzatory nepomohli. Ked stiahnem potak je zahuhlana.
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 11. Január , 2011, 17:47:44 »

Teraz som bral 3 Gotoh pots od Sivčáka, keď ich osadím, dám vedieť.

Na tone som nakoniec vzal klasiku na LP 22n od DiMarzio.
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 11. Január , 2011, 18:01:12 »

O treble bleeders:
http://www.projectguitar.com/tut/potm.htm
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.107 sekund, 23 otázok.