Hardell
nováčik
Príspevkov: 10
|
|
« kedy: 26. Január , 2011, 21:00:00 » |
|
Zdravim... Mam ibanez RG2550 a uz minimalne 2 roky sa snazim nastavit si gitaru tak, aby mi sedela vyska prazcov a zaroven nedrncali prazce... Problem je ale v tom ze na tenkom ecku ked natahujem struny na 19 20 21 prazcoch tak mi ton doslova zdochne. Za ten cas som uz skusal vazne vsetko, okrem brusenia prazcov alebo preprazcovania na ktore sa sam neodvazim... A rad by som ten cas ktory venujem nastavovaniu gitary venoval hraniu... Preto hladam nejaku firmu alebo schopneho cloveka na nastavenie tej gitary do nejakeho uz vazne poriadne dobreho stavu Cez google som nenasiel vazne totalne nic, preto pisem tu, ci o nieco neviete... btw je normalne ze jedna strana hmatnika je rovna a druha ohnuta? Dakujem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 26. Január , 2011, 21:05:10 » |
|
v BA mas napriklad pana Neuszera, s ktorim napriklad ja a mnoho dalsich clenov fora mame vynikajuce skusenosti, v tejto teme niekde je jeho cislo http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,26730.0.html
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hardell
nováčik
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 26. Január , 2011, 21:07:17 » |
|
A pardon, zabudol som ze som z Kosic Cize ak by sa naslo nieco blizsie tak by to bolo pre mna lepsie... Ak nie tak kludne aj ta BA
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 26. Január , 2011, 21:08:20 » |
|
to že Ti zdochne ton je znakom že nemáš poriadnu gitaru a stáva sa to aj na drahých strojoch .Ak som to správne pochopil keď vyťahuješ strunu dvíha sa aj výška tonu ale len do určitej miery a keď ťaháš ďalej ton zostane rovnaký - to sa stava na zlých gitarách . Toto nenapravíš dobrý hmatník musí pracovať s tónom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 26. Január , 2011, 21:14:18 » |
|
skus si ju dat preprazcovat, najblizsie je asi Kuckovsky z KK. aj by som sa ti mohol na to pozriet a helpnut s nastavenim, ale hento co popisujes je bud znakom vymlatenych prazcov alebo zle zabrusenych od vyroby
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
Príspevkov: 1422
hejter
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 26. Január , 2011, 21:14:35 » |
|
to že Ti zdochne ton je znakom že nemáš poriadnu gitaru a stáva sa to aj na drahých strojoch .Ak som to správne pochopil keď vyťahuješ strunu dvíha sa aj výška tonu ale len do určitej miery a keď ťaháš ďalej ton zostane rovnaký - to sa stava na zlých gitarách . Toto nenapravíš dobrý hmatník musí pracovať s tónom
jezis maria ked rg2550 nieje poriadna gitara tak co uz?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zeck
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 26. Január , 2011, 21:14:52 » |
|
http://www.neuszer.skvie velmi kvalitne nastavit gitary, ale draho... ale tak zavolaj, opytaj sa.
|
|
|
Zaznamenané
|
"We're going to create something that they can't steal because they can't play it." :-) - Thelonious Monk
|
|
|
Hardell
nováčik
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 26. Január , 2011, 21:15:01 » |
|
No... Myslel som to tak ze ked natiahnem ton tak zdochne preto, lebo sa struna zacne suchat o prazce a ton prestane zniet... Ziadny problem s tym co opisujes Ty... Sorry, moja chyba.. Tak ide mi hlavne o to aby som uz mal pokoj od nastavovania tej gitary a aby bola perfektne nastavena... Ak bude kvalita zodpovedat cene (podla toho co tu pisu ludia na fore bude) tak mi to nebude prekazat.
|
|
« Posledná zmena: 26. Január , 2011, 21:17:11 od Hardell »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
hejter
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 26. Január , 2011, 21:16:59 » |
|
a nekupoval si ju v made v KE, tam nemaju niekoho kto nastavuje nastroje? alebo sa ti aspon na to pozrie lebo to je tazko takto cez internet poradit .... to nevies nastavit uz od novoty?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 26. Január , 2011, 21:23:09 » |
|
rada - zmen nástroj , keďže je to asi uznávaná značka ľahko ju predáš a, tu su taký čo vidia na obrázku a kúpia lebo to proste nemôže bit zlá gitara /že ano/
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
hejter
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 26. Január , 2011, 21:25:14 » |
|
rada - zmen nástroj , keďže je to asi uznávaná značka ľahko ju predáš a, tu su taký čo vidia na obrázku a kúpia lebo to proste nemôže bit zlá gitara /že ano/
drzal si ju v ruke ci z coho si taky mudry?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 26. Január , 2011, 21:28:35 » |
|
rada - zmen nástroj
hardell: vies sa jej zrieknut na vikend? mozem ti na to pozriet, nastavit, pripadne ti odporucit zmenu nastroja
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 26. Január , 2011, 21:36:26 » |
|
Vikur sranda tu istú otázku som ja pred pár dnami položil Tebe a všetkým , keby ste počuli ako pracuje ton aj s dvojročnými strunami na tej /áno na tej/ tak... ale to je iná tema . Co sa týka tohoto tato gitara je hluchá stáva sa to aj pri drahých gitarách ak je pravda čo píše majiteľ a odporúčam vymeniť
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Duger
Hosť
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 26. Január , 2011, 21:38:54 » |
|
jezis maria ked rg2550 nieje poriadna gitara tak co uz?
harmony strka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vikur
VIP
stály hosť
hejter
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 26. Január , 2011, 21:39:12 » |
|
Vikur sranda tu istú otázku som ja pred pár dnami položil Tebe a všetkým , keby ste počuli ako pracuje ton aj s dvojročnými strunami na tej /áno na tej/ tak... ale to je iná tema . Co sa týka tohoto tato gitara je hluchá stáva sa to aj pri drahých gitarách ak je pravda čo píše majiteľ a odporúčam vymeniť
vsak preto sa ta pytam lebo sam si sa ohanal ze tu tvoju nikto nedrzal v ruke pritom je to na prvy pohlad kokotina. uz si videl vobec ibanez RG Prestige jak su tie nastroje spravene? lebo ja som ich uz drzal dost a vzdy to boli bud velmi dobre alebo vyborne nastroje so 100% spracovanim, tak prosimta netrep picoviny uz ma to fakt prestava bavit
|
|
« Posledná zmena: 26. Január , 2011, 21:40:05 od vikur »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|