Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
29. November , 2024, 21:55:33
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Uvoľnené kolíky na hlave  (Prečítané 2713 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
pikino22
nováčik
*
Príspevkov: 7

« kedy: 15. Február , 2011, 23:51:07 »

Mám na mojej Ibanezke uvolnené kolíky ladiace ... také vykývané sú alebo čo ... takmer všetky a ten pre Gstrunu je rozkývaný najviac... a G struna sa mi rozladzuje najviac ... tak mam pocit že to spolu suvisi .. ako to mam utiahnuť aby som nič nepokazil?  Som metlak
.. konkretne su vykyvané tie časti do ktorých sa prevliekajú struny .. sú rôzne rozkývané
 Huh!
« Posledná zmena: 15. Február , 2011, 23:51:48 od pikino22 » Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #1 kedy: 16. Február , 2011, 10:40:41 »

Vyber strunu a dotiahni tu maticku, ktora drzi ten kolik. Potom mozes dotiahnut skrutku na kluci, pre lepsi chod.

Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #2 kedy: 16. Február , 2011, 11:13:52 »

on mysli ten stred, na ktory sa mota struna.. ze to ma trochu volu, ked das dole strunu. imho je to normalne a nijako to nevadi funkcii ladiacej mechaniky
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #3 kedy: 16. Február , 2011, 11:20:01 »

on mysli ten stred, na ktory sa mota struna.. ze to ma trochu volu, ked das dole strunu. imho je to normalne a nijako to nevadi funkcii ladiacej mechaniky
Ibaže by vadilo.  Bavím sa skvele
Ale nie tiež sa mi to vyklá na niektorých gitarách a ladí to pohode.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 16. Február , 2011, 11:22:26 »

Mám na mojej Ibanezke uvolnené kolíky ladiace ... také vykývané sú alebo čo ... takmer všetky a ten pre Gstrunu je rozkývaný najviac... a G struna sa mi rozladzuje najviac ... tak mam pocit že to spolu suvisi .. ako to mam utiahnuť aby som nič nepokazil?  Som metlak
.. konkretne su vykyvané tie časti do ktorých sa prevliekajú struny .. sú rôzne rozkývané
 Huh!

ze sa to hegla az tak nevadi. tebe sa struna rozladuje skorej preto, ze ju nemas pekne rovnomerne navinutu (nie na vela zavitov zbytocne a treba tu strunu riadne vytahat a potom az naladit, ked po tahani nepusta) alebo este mozes mat nekvalitny nulty prazec, na ktorom sa to drhne. struna G byva problem vzdy...
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť

« Odpoveď #5 kedy: 16. Február , 2011, 11:42:32 »

keď sme už pri tom prečo sa najviac rozlaďuje a fušuje Gčko?
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #6 kedy: 16. Február , 2011, 11:53:31 »

Moze to byt sposobene AJ zlym zabrusenim nulteho prazca. Hlavne u Gibsnov, kde struny na hlave idu sikmo.
Zaznamenané

pikino22
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 16. Február , 2011, 11:57:44 »

a ked mi drnčí struna? ... to čo znamena?
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #8 kedy: 16. Február , 2011, 12:08:31 »

a ked mi drnčí struna? ... to čo znamena?
Hocico. Nizko struny, zle zabrusene prazce...
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 16. Február , 2011, 12:13:38 »

kedze neni vynute, tak sa do nulteho prazcu nezakusne, ako hrubsie struny. zaroven, kedze je z nevynutych najhrubsie, tak ma v drazke najvacsiu treciu plochu z tenkych troch strun. preto sa na nultom prazci najviac drhne prave G.
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť

« Odpoveď #10 kedy: 16. Február , 2011, 12:35:48 »

kedze neni vynute, tak sa do nulteho prazcu nezakusne, ako hrubsie struny. zaroven, kedze je z nevynutych najhrubsie, tak ma v drazke najvacsiu treciu plochu z tenkych troch strun. preto sa na nultom prazci najviac drhne prave G.
díky takto som sa nad tým nezamýšľal a keď robí to isté aj na floyde?
Zaznamenané

I love my VHT!
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 16. Február , 2011, 12:41:04 »

díky takto som sa nad tým nezamýšľal a keď robí to isté aj na floyde?

neviem, dostal si ma :) ale je pravda, ze aj na floydoch byva G obcas problem... ono to moze byt aj tym, ze gecke staci mala zmena pnutia a najviac sa na nej prejavi rozdiel v ladeni, takze preto byva s nou problem - len tak hadam... ked som mal na floyde kedysi vydrate tie hrany, co to na nich cele plava, tak na gecke sa to prejavilo najviac, ked sa floyd nevracal spravne naspat (zamok drzal dobre), aj ked vsetky struny sa logicky nevracali naspat rovnako... ...
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť

« Odpoveď #12 kedy: 16. Február , 2011, 12:46:10 »

ale je to také čudné by som povedal, o niečo viac je tón mimo, keď je celý floyd mimo to môže byť tým pnutím, ale aj keď si to pozrem podľa ladičky tak aj keď je to približne rovnako rozladené to Gčko viac bije do uší, ako keby boli na to citlivejšie uši na rozdiel tých frekvencií tam, alebo inak si to neviem predstaviť prečo.
Zaznamenané

I love my VHT!
pikino22
nováčik
*

« Odpoveď #13 kedy: 16. Február , 2011, 13:49:13 »

daktore lacne floydy sa nekedy nevratia uplne na svoje miesto tak potom zneju rozladene. .tiež mam ten problem tak už nepoužívam
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť

« Odpoveď #14 kedy: 16. Február , 2011, 13:54:50 »

Nejedná sa ani o lacné gitary, ani o lacný hardware, toto robia všetky gitary do určitej miery. Je to začarovaný G spot.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

I love my VHT!
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.11 sekund, 23 otázok.