Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 16:55:03
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: M-Audio FastTrack Ultra 8R vs. Tascam US-1641 USB  (Prečítané 3312 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
noiser
nováčik
*
Príspevkov: 14

« kedy: 01. Apríl , 2011, 09:32:57 »

Zdravím,
potrebujem poradiť ohľadom výberu externej zvukovky. Plánujem kúpiť jednu z týchto dvoch a preto by som chcel nejaké rady, ktorá je lepšia, pre ktorú sa mám rozhodnúť.
Výhodou Tascamu je že dokáže nahrať až 14 stôp súčasne, no obávam sa či kvalita nebude nižšia. A takisto nebude mať ani jedna z nich problémy s Windows 7 64bit?

Pridávam aj linky.

Tascam US-1641 USB
http://tascam.com/product/us-1641/

M-Audio FastTrack Ultra 8R
http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrackUltra8R.html

Vopred ďakujem za pomoc a za vnesenie trochy poriadku do mojej dilemy.  :)
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #1 kedy: 01. Apríl , 2011, 09:34:06 »

ja by som bral tu m-audio lebo potom mozes pro-tools m powered pouzivat
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
noiser
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 01. Apríl , 2011, 10:27:54 »

No len som už dosť zvyknutý na Cubase, tak neviem či prejdem v dohľadnej dobe na PT. A okrem toho hodilo by sa mi viac vstupov, čo ponúka ten Tascam. A s tým Windowsom 7 by nemal byť problém?
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #3 kedy: 01. Apríl , 2011, 10:58:57 »

No len som už dosť zvyknutý na Cubase, tak neviem či prejdem v dohľadnej dobe na PT. A okrem toho hodilo by sa mi viac vstupov, čo ponúka ten Tascam. A s tým Windowsom 7 by nemal byť problém?

nechces nahodou firewire zvukovku? je to lepsie, vsetky seriozne externe zvukovky idu cez FW. je to stabilnejsie, da sa dosiahnut nejaka normalna latencia, lebo ja mam take skusenosti s usb zvukovkami ze to su viacmenej hracky. a ked chces nahravat 8 viac kanalov, tak ja by som o usb ani neuvazoval. :)
inak tu nema vela ludi kvalitne zvukovky, preto sa skus spytat alebo prestuduj si toto forum:
http://www.audiozone.cz/index.php
a uplne najlepsie (najstabilnejsie, najnizsia latencia, kvalita ad/da prevodnikov) su interne zvukovky + mikrofonny preamp ak to chces k stolnemu pc. :)
« Posledná zmena: 01. Apríl , 2011, 11:07:33 od Zeck » Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
noiser
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 01. Apríl , 2011, 11:18:04 »

No lenže ja to chcem k notebooku a na ňom nemám FireWire vstup. To je hlavný problém v tomto ohlade.
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 01. Apríl , 2011, 11:26:44 »

No lenže ja to chcem k notebooku a na ňom nemám FireWire vstup. To je hlavný problém v tomto ohlade.

mozes kupit do ntb extress card fw radič, stoji to asi 25 €. popytaj sa na audiozone, tam ti dobre poradia.
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
noiser
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 01. Apríl , 2011, 11:39:53 »

A v prípade, že by som sa uskromnil s USB rozhraním, tak by si mi čo odporúčal z hentých dvoch? A myslíš teda že tam nebude problém s tým že mám 64bit Windows 7?
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #7 kedy: 01. Apríl , 2011, 12:02:10 »

na oboch je pisana podpora win7 64bit takze by to nemal byt problem
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 01. Apríl , 2011, 12:14:59 »

A v prípade, že by som sa uskromnil s USB rozhraním, tak by si mi čo odporúčal z hentých dvoch? A myslíš teda že tam nebude problém s tým že mám 64bit Windows 7?

mne fast track pro aj fast track II fungoval na win7 64, ale nie s original ovladacom Bavím sa skvele s tym som mal najnizsiu latenciu bez lupancov viac ako 50 ms, co je nehratelne. ale tak kup si ten fast track 8r a ked nebude dobre fungovat, tak ho vratis. :)
Zaznamenané

noiser
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 01. Apríl , 2011, 13:53:39 »

A myslíš, že ten Tascam by tiež mal ísť v pohode na 7-ke? Lebo ma to ťahá viac k tomu, keďže to má viac vstupov. Čo by si mi ty odporučil radšej?
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 01. Apríl , 2011, 14:52:08 »

A myslíš, že ten Tascam by tiež mal ísť v pohode na 7-ke? Lebo ma to ťahá viac k tomu, keďže to má viac vstupov. Čo by si mi ty odporučil radšej?

tascam ma tiez ovladac pre win7, no tak si to kup..malo by to byt v pohode. ja by som osobne asi kupil (ak by som potreboval 8 vstupov) napr. presonus firestudio project, ale to je FireWire, a je to drahsie trosku (370 €).
pocuj a co ty chces nahravat, ze potrebujes tak vela vstupov? ved bicie najprv nahras do 7-8 stop a zbytok dohras postupne neskor ci ako chces nahravat?
Zaznamenané

noiser
nováčik
*

« Odpoveď #11 kedy: 01. Apríl , 2011, 15:29:11 »

No 7-8 stôp máš bicie, plus keď budeme nahrávať tak budeme nahrávať bicie s pomocnou gitarou, čo by sa v prípade že by som bicie bral 8mimi mikrofónmi už nedalo. A takisto chcem mať radšej možnosť viacerých vtupov a poprípadne môcť nahrávať aj celú kapelu naraz.
Zaznamenané
gm_viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683

« Odpoveď #12 kedy: 05. Apríl , 2011, 09:49:16 »

mal som tu 8R a isla v pohode aj na w7
a ten tascam ma 10 vstupov, tie 4 dalsie potrebuju predzosilovace nejake, inak nemozes nastavit ani vstupnu citlivost ked to chces pouzit na mikrofony
Zaznamenané
noiser
nováčik
*

« Odpoveď #13 kedy: 05. Apríl , 2011, 21:28:33 »

A myslíš, že tá M-Audio bude kvalitatívnejšie lepšia než ten Tascam?
Zaznamenané
noiser
nováčik
*

« Odpoveď #14 kedy: 06. Apríl , 2011, 20:34:34 »

Ešte by ma zaujímala jedna vec. Fantómové napájanie sa dá na oboch kartách zapnúť pre 1-4 a pre 5-8 vstup. Je možné pri práci s kondenzátorovými mirkofónmi zapnúť napríklad fantómové napájanie pre 1-4 vstup a do 1 a 2 vstupu zapojiť kondenzátorové mikrofóny a do 3 a 4 dynamické? Neuškodí im to nejako?

V návode toho TASCAMU sa píše:
When the PHANTOM (+48) switch is ON, making an unbalanced connection with dynamic microphone could cause the devce to break.

Nerozumiem dobre pojmu unbalanced connection, je to nesymetrické pripojenie? Symetrické je XLR-XLR mikrofónový kábel? Nesymetrické pripojenie je potom aké?
« Posledná zmena: 06. Apríl , 2011, 20:40:27 od noiser » Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.098 sekund, 23 otázok.