Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 09:44:55
Anketa
Otázka: Co by Vas najviac zaujmalo ? ( vhodne si aj precitat temu, pre ujasnenie moznosti )
Harmonia - akordy, ich postupnost a vsetko okolo v podstate tvorbe skladby
sola - Rozobratie slavnych sol, co, kde ako a preco bolo pouzite
ine - napisat do temy

Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Co vas zaujima?  (Prečítané 19401 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #30 kedy: 19. Máj , 2011, 12:52:32 »

nemusi ist nutne o rockove sola, nie vsetky aj rockove sola su zimprovizovane pentatoniky a vobec... kolko sol si hral uz na velkych podiach, ze tu mudrujes ?  Ja som čert.. Ja som čert.. Ja som čert..
ani jedno, ale zato mam custom gitaru s djentovym sukom  Som metlak

inak to je tiez pravda ale tak Lubo asi nebude riesit tvorbu gunsnroses alebo metallicy kde je proste jasne o co ide.. pentatoniku..
mozno som len letmo zachytil nieco o 50-ich najslavnejsich solach ci co..
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #31 kedy: 19. Máj , 2011, 16:17:09 »

vymyslim to tak aby tam bolo vsetko aj harmonia aj solo  :)

dohodnuté..    :)
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #32 kedy: 21. Máj , 2011, 14:05:02 »

Osobne sa domnievam, že harmónia je logický systém, ak sa niekto naučí kvintový kruh, nemá čo riešiť, má danú tóniku, dominantu, subdominatu, vie sa pohnúť z každej funkcie ďalej, na každom stupni si odvodí aj vedľajšie funkcie, už len ide o to ako modulovať ďalej. Takže si myslím, že najlepšie je urobiť analýzu niečoho známeho, pretrože harmónia je tu na tomto fóre už dosť vyčerpano podaná
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #33 kedy: 21. Máj , 2011, 14:52:01 »

Osobne sa domnievam, že harmónia je logický systém, ak sa niekto naučí kvintový kruh, nemá čo riešiť, má danú tóniku, dominantu, subdominatu, vie sa pohnúť z každej funkcie ďalej, na každom stupni si odvodí aj vedľajšie funkcie, už len ide o to ako modulovať ďalej. Takže si myslím, že najlepšie je urobiť analýzu niečoho známeho, pretrože harmónia je tu na tomto fóre už dosť vyčerpano podaná
problem je len v tom ze tonalna hramonia je sice fajn ale mozes ist ovela dalej ako je tonalna harmonia. To je viac menej jeden zo systemov a treba ho ovladat ale da sa toho daleko viac.
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #34 kedy: 21. Máj , 2011, 18:19:08 »

To je síce fajn, čo píšeš, ale vysvetli to ľuďom, pretože týmto začať by bolo fajn.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #35 kedy: 21. Máj , 2011, 20:32:13 »

Zasa nema zmysel pisat nieco, co uz bolo napisane 100 krat, cize zaklady tonalnej harmonie, ci? Zbezne uviest citatela do problematiky, odporucit literaturu a podme k vaznym veciam :)
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #36 kedy: 21. Máj , 2011, 21:17:03 »

A čo sú vážne veci?
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #37 kedy: 21. Máj , 2011, 21:42:17 »

A čo sú vážne veci?
Mas potrebu filozofovat nad nicim ? Ci vlastne o com je rec ?

Co ta zaujima ? rozanalizovat solo ? Sak sa ho nauc, zahraj si ho. Zahraj si 50 takych sol a pochopis, ktora bije. Iny recept na to nie je.

A hlavne: takych muzikantov (ja ich volam knižkari) je tu pokokot. Hrat len to, co sa naucili. Ziadna kreativita, nic.

Edit: uz sa tu tolko riesi "co vas zaujima", ze uz ma nezaujima nic.  Na zdravie!
« Posledná zmena: 21. Máj , 2011, 21:42:44 od Branko » Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 21. Máj , 2011, 21:53:23 »

Mas potrebu filozofovat nad nicim ? Ci vlastne o com je rec ?
prečo nad ničím? som zvedavý
ono v konečnom dôsledku, keď už človek hrá tak aj tak zahodí všetko čo si načítal
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #39 kedy: 21. Máj , 2011, 22:56:27 »

je hlupost pisat zas o zakladnych veciach ala kvartovy kruh, lebo tie su dnes uz popisane vsade, ked si ich niekto nechce studovat, nebude si citat ani tento clanok, preto si myslim ze by bolo fajn rozobrat nieco vyslovene zaujimave, specificke.. inak mna by zaujimalo ze ako funguju napriklad polyrytmy resp teda ako je dobre pre gitaristu si nieco take ratat..
Zaznamenané

yeah
Hosť
« Odpoveď #40 kedy: 21. Máj , 2011, 23:38:45 »

je hlupost pisat zas o zakladnych veciach ala kvartovy kruh, lebo tie su dnes uz popisane vsade, ked si ich niekto nechce studovat, nebude si citat ani tento clanok, preto si myslim ze by bolo fajn rozobrat nieco vyslovene zaujimave, specificke.. inak mna by zaujimalo ze ako funguju napriklad polyrytmy resp teda ako je dobre pre gitaristu si nieco take ratat..
No ja som harmoniou myslel nieco take ze nie cisto vycuc zo skript o uplnych zakladoch ako to asi funguje, ale trosicka aj taky osobnejsi vklad pri pisani co je si myslim uz pridana hodnota, takze by to stalo zato podla mna. Polyrytmy je jednak dost specificka oblast, teda zalezi v akom ponimani to beres, ale sak preco ne. Skor si ale myslim, ze nato je lepsia nejaka kvalitna skola pre bubnistov, napr. Benny Greb, tam ma taku rytmicku abecedu, ked tieto veci zvladnes tak si to budes vediet pocitat, lebo vsak doby platia tie iste pre kazdy nastroj a ked si vies vypocitat doby medzi hajtkami a orientaciu v taktoch tak nemas moc co riesit si myslim.
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #41 kedy: 22. Máj , 2011, 00:18:55 »

dam vtaka do dveri za to, ze 99% gitaristov hrajucich polyrytmi to absolutne nijak nerata ale citia to. ked to niekto neciti, nech to ani nerata a nehra, asi by to nemalo zmysel
Zaznamenané
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #42 kedy: 22. Máj , 2011, 00:29:39 »

dam vtaka do dveri za to, ze 99% gitaristov hrajucich polyrytmi to absolutne nijak nerata ale citia to. ked to niekto neciti, nech to ani nerata a nehra, asi by to nemalo zmysel

fuh to aby si si zacal trenovat lebo to buyde sakra boliet kamo. :) jasne ze to cvicia vsetci. Nikto sa nenarodi s dokonalym time-om a kazdy to musi cvicit.

dobre chlapci ja uz nieco popisem nechajte to na mna. Tak aby to kazdemu nieco prinieslo. Nebojte nic. Teraz mam celkom husto casovo ale hned ako sa to troska utrasie,daco spravime.
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #43 kedy: 22. Máj , 2011, 00:36:59 »

ja trenujem a cvicim, ale nepocitam pri tom nic a boliet ma zatial nic neboli, akurat obcas trpnu ruky ale to nie z gitary a polyrytmov
Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #44 kedy: 22. Máj , 2011, 01:05:08 »

No vsak zato je aj vacsina z nich mimo uder (myslim celkovo, nie len "profikov"). Nehovorim ze to netreba "citit", to je samozrejmy predpoklad, dalsia vec dobra hudobna pamat. A hlavne - to pocitanie po ujasneni si a upratani si dob uz potom neni mechanicke, ze ides one and two and three and four and... ale skor to mas v hlave, vnutornom rytme, pohybe tela atd... pomaly kazdy gitarista ma problem byt v uplne presnom tempe pri jednoduchych tazkych dobach, v stoptimeoch, alebo tahaju dopredu dozadu, hlavne live... je omyl si mysliet, ze pri polyrytmoch to bude lepsie len tak od srdiecka. Moj nazor samozrejme.
« Posledná zmena: 22. Máj , 2011, 01:06:36 od Pablo Woozy » Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 25 otázok.