Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 13:23:31
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rada s klavesom  (Prečítané 2436 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
lednicky1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 310

« kedy: 05. Jún , 2011, 11:00:14 »

Caute borci... Mal by som taku otazku, chceme do kapely ozivit hudbu dakym klavesom ked uz na to viem hrat, len neviem co kuipt kedze chcem aby som to mohol vyuzit teda live, ale aj doma ako podstate midi controller...
Da sa spravit nieco take, zeby som kupil len cisto midi klavesnicu bez zvukov ( s tym by som hral do PC kde uz cez VSTcka by liezol zvuk doma pri nahravani len tak ) aaa na koncerty kupit nieco take co neviem ci je daky zvukovy modul v com by boli zvuky, alebo to dako skombinovat ist cez notebook ale to je dake divne...
Radte.. Diki moc :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 05. Jún , 2011, 11:10:13 »

pokial mas kvalitny NB, kvalitnu zvukovku a seriozne odladeny system, kludne mozes hrat aj live. dnes uz podla mna nie je rozdiel medzi VSTi a beznymi consumer syntakmi... s tym ze u VSTi mozes vyuzit aj kopec free SW, takze teoreticky to moze byt vsestrannejsie a zaroven lacnejsie riesenie....
Zaznamenané
matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« Odpoveď #2 kedy: 05. Jún , 2011, 11:17:27 »

klavesy sa daju vyuzit aj ako midi controler. VST sa pouzova bezne aj na hranie live. a aky mas rozpocet?
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #3 kedy: 05. Jún , 2011, 11:47:59 »

Zober si nejaký Axiom od M-Audio a na všetko už prídeš časom, trochu poštuduj.
Dá sa spraviť všetko, čo si písal. Robí sa to tak už roky pomaly v každej kapele, kde je nejaká elektronika/klávesy.
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #4 kedy: 05. Jún , 2011, 11:49:11 »

Ked ti stacia 3 oktavy, tak vynikajuca a lacna moznost by bola M-audio Ozonic. Ma to v sebe rovno aj zvukovu kartu, ale musis mat firewire. Uz sa to nepredava, tak len jedine zohnat cez ebay. Ja som to predal za 100e rok dozadu.

* ozonic1.jpg (37.04 KB, 620x400 - prehliadnuté 238 krát.)
Zaznamenané
lednicky1
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 05. Jún , 2011, 19:07:25 »

Zober si nejaký Axiom od M-Audio a na všetko už prídeš časom, trochu poštuduj.
Dá sa spraviť všetko, čo si písal. Robí sa to tak už roky pomaly v každej kapele, kde je nejaká elektronika/klávesy.
ved viem, len nechcem sa ojebat ze kupim dake M audio bez modulu a uzistim ze je mi zbytocne, ked som mohol racej kupit nieco so zvukmi.. no 3 oktavy urcite nie.. :D tak dobre teda.. pohladam daco len cisto midi a hodim to cez vst.. mam mininotebook ten by to mohol mozno aj stihat daco skusime..
Zaznamenané

yeah
Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 05. Jún , 2011, 19:32:34 »

ved viem, len nechcem sa ojebat ze kupim dake M audio bez modulu a uzistim ze je mi zbytocne, ked som mohol racej kupit nieco so zvukmi.. no 3 oktavy urcite nie.. :D tak dobre teda.. pohladam daco len cisto midi a hodim to cez vst.. mam mininotebook ten by to mohol mozno aj stihat daco skusime..
S tym "by to mohol mozno aj stihat" si treba dat pozor. Najlepsie je mat notebook, najlepsie OSX vyhradne na toto. Viem o com hovorim - z praxe. Ak ti je teda 3 oktavy malo tak neviem... treba asi zainvestovat a kupit Nord stage alebo co. Inak tie oktavy su prepinatelne knobom hore dole, takze pokial nejdes hrat Modesta Petroviča Musorgskeho nazivo tak neviem ci je to az taky problem. Lebo cim honosnejsie riesenie, tym honosnejsia cena.
« Posledná zmena: 05. Jún , 2011, 19:33:05 od Pablo Woozy » Zaznamenané
lednicky1
pravidelný návštevník

« Odpoveď #7 kedy: 05. Jún , 2011, 19:55:00 »

S tym "by to mohol mozno aj stihat" si treba dat pozor. Najlepsie je mat notebook, najlepsie OSX vyhradne na toto. Viem o com hovorim - z praxe. Ak ti je teda 3 oktavy malo tak neviem... treba asi zainvestovat a kupit Nord stage alebo co. Inak tie oktavy su prepinatelne knobom hore dole, takze pokial nejdes hrat Modesta Petroviča Musorgskeho nazivo tak neviem ci je to az taky problem. Lebo cim honosnejsie riesenie, tym honosnejsia cena.
nord stage dobre.. :D petrovica musorgskeho tiez dobre.. :D:D  keby mam penaze na nord stage asi neriesim ci si kupim klaves s modulom ci bez Žmurk na tom malom booku som robil dake veci vo FLku tam to stihalo cez asio guitar rig 3... a kontroller som uz vybral m audio oxygen 49.. 4 oktavy budu stacit, tam by som sa mohol poskromnejsie zmestit
Zaznamenané

killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #8 kedy: 05. Jún , 2011, 19:58:21 »

Ako klavesak odporucam kupit uz 61ku, aby si na tom mohol normalne hrat ak teda neplanujes hrat iba nejake jednotonove melodie, a v kazdom pripade workstation pretoze je to univerzalnejsie (viac ako nordy, ktore su super, ale v dostupnej cene kazdy na nieco ine), a pouzitelnejsie  a mozes to pouzivat aj ako midi controller, z druhej ruky kupit daky triton LE (pokial nie si zvyknuty na hammerhead mechaniku tak urcite nie nord stage) tie uz maju tusim aj USB B,  a myslim ze v sucasnosti su v hodnote controllerov...
pouzivat PCcko, hackintosha ci origo maca je super prakticky najuniverzalnejsia varianta za dobre penazky, ja osobne mam vsak radsej veci okamzite pouzitelne a nevlacit so sebou dvadsatpet kramov na koncert...

Zaznamenané

Captain SEXXX !!
yeah
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 05. Jún , 2011, 20:29:31 »

nord stage dobre.. :D petrovica musorgskeho tiez dobre.. :D:D  keby mam penaze na nord stage asi neriesim ci si kupim klaves s modulom ci bez Žmurk na tom malom booku som robil dake veci vo FLku tam to stihalo cez asio guitar rig 3... a kontroller som uz vybral m audio oxygen 49.. 4 oktavy budu stacit, tam by som sa mohol poskromnejsie zmestit
Ved to som obe veci zadelil naschval  :) Ved hej, stiha to aj mne. Ale ked to zanedbas tak ti to moze crushnut v najmenej vhodnej chvili. Ale ide aj o nieco podobne ako spomina v prispevku nad killo, ze nie dost ze clovek musi vlacit navyse niekolko komponentov, ale ked sa k tomu pripoji notebook ktory pouzivas na bezne ucely a zrazu ak sa nedajboze vyskytne nieco ze to nehra, tak 5 minut pred koncertom kontrolovat cely retazec plus nastavenia, ktore pocas bezneho uzivania ani nevies ako sa zmenia, tak to je slusna rozcvicka na nervy  :) Uz trochu odbocim, ale minule ma takto slo jebnut v skusobni ked som cez nuendo pustal backing tracky a az na treti pokus a jeden restart som zistil preco tomu zase jebe. Keby som mal notebook vyhradne nato, tak tam nema co "nefungovat".
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #10 kedy: 05. Jún , 2011, 20:58:52 »

...Keby som mal notebook vyhradne nato, tak tam nema co "nefungovat".

no vsak to by mal byt zaklad, jednoucelovy odladeny stroj, nemusi byt extra nabuchany, kludene aj starsi s XPckami...
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #11 kedy: 06. Jún , 2011, 00:36:47 »

mam novation remote 61sl (pouzivam na nahravanie doma....) ...a odladeny nb ktory pouzivam iba na sound..ale poviem za seba.... pouzivam ho ako zvukovy modul na efekty ked hram live s unplugged duom....ale netrufol by som si to pouzivat na zivo....mam to vyskusane v praxi to az tak dobre nefunguje...este ako one trick pony ano... jeden kvalitny zvuk na tom ako doplnok k dacomu dalsiemu...alebo aj dva zvuky..jeden na jednom midi kanaly a druhy na druhom......

ak to ale chces realne pozuzivat prepinat zvuky a dost rychlo a pouzivat viac zvukov..tak si trba kupit normalny synth...vyser sa na midi kontroling doma... na to si kup daku inu lacnu hracku od esi alebo podobne.. popripade kazy synth ma midi out...a normalnesia zvukovka ma midi in..takze to mozes pouzit aj doma na nahravanie...

ak by si totiz chcel totok (prepinanie mnozstva VSTi) rozbehat na neakom kompe....bude to stihat maximalne 3 4 kvalitne zvuky...a ja by som si na to netrufol.....

ak chces uz silou mocou ostat pri vst tak potom iba daky vsti modul ako http://www.museresearch.com/
ale je to drahe ako bestia.....

proste aj nas klavesak hral najprv cez modul kurcwail.... je to profesionane riesenie a este stale mu to nevyhovovalo.. jeblo mu trebars a nereagoval na cc a bol potrebny restart apodobne..a nazozaj to bol stres....

proste sa oplati kupit synth usetris si starosti...
Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 06. Jún , 2011, 00:56:48 »

mam novation remote 61sl (pouzivam na nahravanie doma....) ...a odladeny nb ktory pouzivam iba na sound..ale poviem za seba.... pouzivam ho ako zvukovy modul na efekty ked hram live s unplugged duom....ale netrufol by som si to pouzivat na zivo....mam to vyskusane v praxi to az tak dobre nefunguje...este ako one trick pony ano... jeden kvalitny zvuk na tom ako doplnok k dacomu dalsiemu...alebo aj dva zvuky..jeden na jednom midi kanaly a druhy na druhom......

ak to ale chces realne pozuzivat prepinat zvuky a dost rychlo a pouzivat viac zvukov..tak si trba kupit normalny synth...vyser sa na midi kontroling doma... na to si kup daku inu lacnu hracku od esi alebo podobne.. popripade kazy synth ma midi out...a normalnesia zvukovka ma midi in..takze to mozes pouzit aj doma na nahravanie...

ak by si totiz chcel totok (prepinanie mnozstva VSTi) rozbehat na neakom kompe....bude to stihat maximalne 3 4 kvalitne zvuky...a ja by som si na to netrufol.....

ak chces uz silou mocou ostat pri vst tak potom iba daky vsti modul ako http://www.museresearch.com/
ale je to drahe ako bestia.....

proste aj nas klavesak hral najprv cez modul kurcwail.... je to profesionane riesenie a este stale mu to nevyhovovalo.. jeblo mu trebars a nereagoval na cc a bol potrebny restart apodobne..a nazozaj to bol stres....

proste sa oplati kupit synth usetris si starosti...
Suhlasim. Inak ten musresearch poznam, vraj to je fajn, kamos si to objednal, som zvedavy, jak to bude ficat.

no vsak to by mal byt zaklad, jednoucelovy odladeny stroj, nemusi byt extra nabuchany, kludene aj starsi s XPckami...
No ved to
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #13 kedy: 06. Jún , 2011, 09:43:48 »

ja nazivo nehravam, ale: tiez si myslim, ze PC je nachylne na kolapsy...lenze, ak je system dobre vyladeny a odskusany, tak podla mna moze byt. Ked budes mat v PC len par nutnych programov, ktore ti slapu, tak si myslim, ze nejake kolapsy by nemali hrozit. Rozhodne je to lacnejsie riesenie ako synth, a mas k dispozicii ovela vacsi vyber zvukov a moznosti. Co sa tyka rychleho prepinania, myslim, ze aj to sa da vyriesit, v Kontakte to nie je taky problem, a urcite sa da aj nieco vymysliet , aby to prepinanie bolo realne rychle...
Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #14 kedy: 06. Jún , 2011, 10:51:13 »

ja nazivo nehravam, ale: tiez si myslim, ze PC je nachylne na kolapsy...lenze, ak je system dobre vyladeny a odskusany, tak podla mna moze byt. Ked budes mat v PC len par nutnych programov, ktore ti slapu, tak si myslim, ze nejake kolapsy by nemali hrozit. Rozhodne je to lacnejsie riesenie ako synth, a mas k dispozicii ovela vacsi vyber zvukov a moznosti. Co sa tyka rychleho prepinania, myslim, ze aj to sa da vyriesit, v Kontakte to nie je taky problem, a urcite sa da aj nieco vymysliet , aby to prepinanie bolo realne rychle...

da sa to vymysliet jednym prepinacom na zem, to neni taky problem..ide o to ze synth, resp. workstation, ti nepadne NIKDY, kdezto PC ti raz padne urcite...hral som na apple mainstage (maca) a aj tak som mal preistotu pichnute do klavesov jacky, keby to nahodou padlo aby som mohol len zdvyhnut volume a dohrat koncert...
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.144 sekund, 22 otázok.