hm asi tu mame viac odborníkou
- radikular nemusí mat motorický deficit a nemusí bit v celom dermatome , neviem čo ma radikulár spoločne s urazom ..... , spankove stereotypy vyrabaju 60%blokád /a ten kto ma správny spánkoví stereotyp nech prvý hodí kamenom /, utlak cievy s opuchom /edemom/ tiež nemusí mat nič spoločne a väčšinou ani nema /opuch to skor lymfa/ ,
- ja by som si s tým karpalnym tunelom nebol až tak istý ovela častejšie ho mávajúcu ženy ako muži /obvykle na základe hormonálnych zmien v prechode/, útlak tam niekde bude ,ale neudával zníženou uchopovu schopnost , zoslabnutú opozíciu palca atak proste mi to nesedí ani vzhladom k veku a tej strohej anamneze čo tam písal , navyše streknut tam kortikoid /prosím pekne kto nevie je to hormon- a jeden z najsilnejších liekou a teda aj potencionalne najnebezpečnejších / može spravit ovela viacej šarapaty ako dobra - zažil som ludí ktorím kortikoid rozožral chrupavku na kost, . Mikrotraumi su všade a vždy skoro po každom prudkom cvičení alebo prácy len málokedy končia fibrozou obvykle sa hoja do plusu - na tomto princípe rastu svaly - zničís tkanivo a ked bude tesne pred roztrhnutím mozok vyšle impulzi na další rast svalovej hmoty .
Jendoznačne by som začal od funkčných vecí motorickí deficit hlavne v zmysle dukcii a extra-rotácii si obvykle človek nevšimne a často po uprave pohyblivosti od korenovích klbou sa výrazne ulaví a netreba hned riešit chrbticu ani hormony -- otazka je vždy čo bude o 10-20 rokov.
Asi budeš nejaký novodobí lekár ked uprednostňuješ ct emg... pred klasickým vyšetrením - a tak to potom vyzerá že lekárovi sa ani zo stoličky nechce postaviť aby si človeka normálne vyšetril a potom v konečnom dôsledku lekárky si pacientou vyrabaju a nie liečia - a na to by som Ti dal x dokazou s praxe!!!!! . Ked niekto ma diplom a nevie na zaklade vyšetrenie aspekciou pohmatom reflexou antropomotoriki gonio .... zistit problém mali by mu zobrat diplom alebo by sa mal zamyslieť .Tieto vyšetrenia su pomocne na overenie dg alebo pri nejasnostiach . Jasne ct je mala davka ale su to tri rentgeny naraz a na oslabene tkanivo to spraví skor horšie ako nič,
- nsa davaju na všetko teraz vid ibuprofen /lentilky/ , paralen, salyciláty ... a milion dalších vecí píšu to fakt ako cukríky darmo tlak farmaceutickích spoločností je enormný je to tretí najväčší biznis na svete / po energii a zbraniach/. človek nie je len chcemicka latka ktora reaguje na ine chcemicke latky!!!! , a hlavne problémy pohyboveho aparátu by sa mali riešit pohybom a hlavne mala by sa riešit príčina nie len následok - že ano - a smej sa kolko chceš
tak sa aj usmievaju tý doktorkovia ktorí vedia že bud to víde alebo príde pacoš znova a maju dalšiu robotu teda zarobok
!! to je ako ked posiela sklenár syna po večeroch rozbíjat okná .Chirurgický zakrok na karpapny tunel nieje žiadna sranda hlavne nie o takých 10 rokov na to ,už som zopár takých ruk rozcvičoval /smutne veci hlavne pre gitaristu
/ su tam časte komplikácie - zrasty , zjazvenia , poškodenie cirkulácie capilár........ a navyše imobilizácia v dlahe tiež prispieva ku kontrakturam atrofii ktora sa len tažko rieši do čista hlavne z našou trápnou štátnou rehabilitáciou
takže asi budeš odborník kedže chlapa si ani nevidel a na zaklade par viet odporúčaš liečbu hormonmi a chirurgiu - typycké
a čo svedomie - to nie su auta že vymeníš súčiastky to su ludia