Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 14:11:13
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: aparat Stevina  (Prečítané 49728 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
stevino179
Hosť
« Odpoveď #105 kedy: 27. August , 2013, 07:48:58 »

presne toto ono všade sa tvrdí že bedna môže mat viac ohmov ale asi otial potial a ked je ten rozdiel velky asi to tiež niečo preťažuje  Zdravíčko , a ešte by ma zaujímalo ako je to s tým sčítaním a odčitanim ohmov pri zapájaní viacerých reproduktorov lebo ako viem nieje to presne delenie a násobenie je tam nejaký vzorec
a ešte by ma zaujímalo ako je to s tou ohmickou ochranou teda keď napr zapnem 16 ohmove 50W repro na 8ohmový 50W výstup bude repro menej namáhane ako keby malo 8 ohmov a teda menšia možnosť poškodenia preťažením či ..... Vďaka za odpovede  Na zdravie!
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #106 kedy: 27. August , 2013, 09:05:09 »

je to tu popísané stačí hľadať, nebuď lenivý
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
stevino179
Hosť
« Odpoveď #107 kedy: 27. August , 2013, 09:07:45 »

Ty nebuď lenivý a hod linky keď mudruješ , tu je tolko popísane že pokiaľ nájdem čo hladam skončí aj pracovná doba a možno aj dve
Zaznamenané
telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #108 kedy: 27. August , 2013, 09:20:05 »

Cize on ma stracat cas hladanim odpovede na tvoj problem?  ?§!.
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
stevino179
Hosť
« Odpoveď #109 kedy: 27. August , 2013, 10:03:48 »

ako viem nikde na fore nieje komplexne napísane ako je to s ohmami a zatažou ako sa to počíta , ako prepnut hlavu ked sa dava do dvoch boxou a tak komplexne a keby si niekto erudovany našiel čas a napísal otom kratky referatik bolo by to super a nielen pre mna  Na zdravie! to je fakt na članok ktory by bol prospešný
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #110 kedy: 27. August , 2013, 10:24:15 »

To nie je na článok, ale na naštudovanie si vzorcov pre paralelné, sériové a paralelno/sériové obvody v elektronike. Učia sa to študáci v prvom ročníku SOU - elektrotechnických.

http://ssjh.sk/dexorix/zae-22.html

napríklad...
Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #111 kedy: 27. August , 2013, 10:34:51 »

tak z toho čo si dal som kkt ale aspoň sa domnievam že reproduktor je rezistor nič ine mi z toho jasne nieje, proste nikde nieje polopatisticky napísane zásady zapájania repro že čo a ako  - pre nás elektroanalfabetov
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #112 kedy: 27. August , 2013, 11:09:57 »

ja to skusim na priklade 4x12, kedze som tie vzorce videl prvykrat a rad by som mal potvrdene, ze som to dobre pochopil:

a ešte by ma zaujímalo ako je to s tým sčítaním a odčitanim ohmov pri zapájaní viacerých reproduktorov lebo ako viem nieje to presne delenie a násobenie je tam nejaký vzorec
seriove zapojenie - tahas kabel od jedneho repraku k druhemu a ich odpor (ohmy) sa scitaju. 4x4ohm teda bude mat 16 ohm.
paralelne zapojenie - tahas kable od konektora ku kazdemu repraku samostatne, ich odpory sa maju najprv vynasobit a nasledne vydelit suctom sucinov vsetkych kombinacii trojic reprakov, takze 4x4ohm repraky budu 256/(64+64+64+64), teda 1 ohm.
zmiesane zapojenie - tahas kable od konektora vzdy k dvojici reprakov, ktore su vzajomne prepojene. kazda paralelna dvojica sa pocita ako 4x4ohm/(4+4) = 16ohm/8, cize 2ohm a kedze su dve za sebou, tak (2+2)ohm a bedna bude cela 4 ohm.

a ešte by ma zaujímalo ako je to s tou ohmickou ochranou teda keď napr zapnem 16 ohmove 50W repro na 8ohmový 50W výstup bude repro menej namáhane ako keby malo 8 ohmov a teda menšia možnosť poškodenia preťažením či ..... Vďaka za odpovede  Na zdravie!
podla mna by sa nic moc stat nemalo - sedlacky rozum: zosik pocita s 8ohm odporom, ale ten je 16ohm. vysledok teda bude, ze to bude hrat o 10db (kedze pokial si spravne pamatam, tak polovicny vykon znamena pokles 10db) tichsie, ale inak sa mi zda, ze nic. iba ten aparat 2x viac opotrebuvas, kedze ho peces 2x viac, ako by si ho musel vypekat na bedni s primeranym odporom. v principe mi to ale pride to iste, co attenuator.

doplni/opravi ma niekto?
edit: uz som sa raz sam... zle som prioritizoval scitanie a nasobenie pri paralelnom zapojeni
« Posledná zmena: 27. August , 2013, 11:42:19 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #113 kedy: 27. August , 2013, 11:14:33 »

Daj si to prekopat v ampe a bude, nevymyslaj kktiny. Tento amp nie je nejaky sperk, ze by sa nemohol modovat.
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #114 kedy: 27. August , 2013, 11:30:43 »

no konečne niečo k veci Igi zaujímave čitatnie  Zdravíčko .- teda aj keď ma bedna viec ohmov nekazí ale namáha viac amp  Si píš!!! , a teda zohnal som 16 ohmove stare rola G15C gitarove repro a mam aj volnú bednu / s odpáleného Tibi ojebu/ a teda by mala 16 ohmov a peavy ma tiež 16 ked to chcem zapnut naraz na klipp mam prepnut na  Huh! ohmov
PanT - hmm ja sa prekopaniu extra nebránim aj tak asi s časom bude potrebovať generálku ale tu na okoli nieje nikto čo by na to naozaj mal a hockomu to do ruk nedám , tento týždeň mi dojde japan SD1 a s tým wehhbo dirty king to bude dokrmene hádam dost 
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #115 kedy: 27. August , 2013, 11:39:47 »

teda aj keď ma bedna viec ohmov nekazí ale namáha viac amp
nuz, je to vec vyberu slov. kazde "pokazi" je vysledkom nadmerneho opotrebovania, ktore moze a nemusi vznikat zamyslanou funkcnostou. v tomto pripade ide o 2x vacsie opotrebovanie pri konstantnej miere uzitku. ci to uz prekracuje tu hranicu, za ktorou to vnimas ako "kazi", je tvoje rozhodnutie.

Si píš!!! , a teda zohnal som 16 ohmove stare rola G15C gitarove repro a mam aj volnú bednu / s odpáleného Tibi ojebu/ a teda by mala 16 ohmov
pocvicim sa este raz. ak mas 4x16 ohm, tak bedna bude mat pri nasledovnych zapojeniach tieto celkove odpory:
cisto paralelne = 64ohm
cisto seriovo = 4 ohm
zmiesane 1:1 = 16 ohm

yes. zase som o cosi mudrejsi.
« Posledná zmena: 27. August , 2013, 11:40:30 od Iggy » Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
stevino179
Hosť
« Odpoveď #116 kedy: 27. August , 2013, 11:41:35 »

hmm no ja idem teraz po inim repre do bedni a asi to zmenim za 8ohmove lebo tie su zohnatelnejšie a teda 4  8ohmove repra sa na 16 zapojit asi nedaju
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #117 kedy: 27. August , 2013, 11:43:01 »

ale aj tak som počul že je tam nejaky vzorec a že to presne neplatí ten vzorec čo si písal
a dalšia otazka ako je to s W pri zapajani
« Posledná zmena: 27. August , 2013, 11:44:19 od stevino179 » Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #118 kedy: 27. August , 2013, 11:48:24 »

... sedlacky rozum: zosik pocita s 8ohm odporom, ale ten je 16ohm. vysledok teda bude, ze to bude hrat o 10db (kedze pokial si spravne pamatam, tak polovicny vykon znamena pokles 10db) tichsie, ale inak sa mi zda, ze nic. iba ten aparat 2x viac opotrebuvas, kedze ho peces 2x viac, ako by si ho musel vypekat na bedni s primeranym odporom. v principe mi to ale pride to iste, co attenuator.

doplni/opravi ma niekto?
Len upresním:
Bude to tichšie o 3 dB - to je polovičný výkon.
Aparát sa práveže opotrebúva menej, lebo lampy sú zaťažené polovičným prúdom.
Ostatné je v porádku.
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #119 kedy: 27. August , 2013, 11:53:05 »

teda 4  8ohmove repra sa na 16 zapojit asi nedaju
nedaju:
seria = 4x8 = 32
paralel = 8x8x8x8/4x8x8x8 = 2
zmiesane = 2x8x8/(8+8) = 8

najblizsie sa dostanes na 20 ohm tak, ze das 2 paralelne e a zvysok do serie: 8+8+(8x8/(8+8) = 16+4

Aparát sa práveže opotrebúva menej, lebo lampy sú zaťažené polovičným prúdom.
dik  Som frajer jasne, chapem. cize to, ze on vytoci gombik na 2x viac, nez by musel pri bedni s ekvivalentnym odporom, nema ziadny negativny dosledok, len ta bedna proste prepusti iba polovicny prud? chapes, nejaka suciastka, co sa 2x viac poti a pritom toto je snazenie nema ziadny vysledok, take nieco si predstavujem  Bavím sa skvele

« Posledná zmena: 27. August , 2013, 11:57:06 od Iggy » Zaznamenané

Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 23 otázok.