stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #120 kedy: 27. August , 2013, 11:56:18 » |
|
Len upresním: Bude to tichšie o 3 dB - to je polovičný výkon. Aparát sa práveže opotrebúva menej, lebo lampy sú zaťažené polovičným prúdom. Ostatné je v porádku.
a s W to je ako - Andrej je pan Zvukar ja by som ho tu na rukách nosil a by mal doživotný servis na chrbticu zadara Igi a dam ešte jednu matematiku ked by som chcel dva 8ohmove-100W každý a jeden 16ohmový - 50W ....................
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #121 kedy: 27. August , 2013, 12:47:06 » |
|
Tak mi napadlo, že sem dám pomôcku bez výpočtov. Ale bude to len pre prípady, že mám všetky repro s rovnakou impedanciou.
Keď dám 4ohmové repro - delím všetky výsledky dvomi, keď dám 16ohmové - násobím všetky výsledky 2x
4ks repro 8ohm:
všetky zapojené seriovo - 32ohm všetky zapojené paralelne - 2ohm dva seriovo, dva seriovo a potom tieto dvojice paralelne - 8ohm dva paralelne, dva paralelne a potom tieto dvojice seriovo - 8ohm dva paralelne, dva seriovo a potom tieto dvojice seriovo - 20ohm dva paralelne, dva seriovo a potom tieto dvojice paralelne - 3,2ohm
2ks repro 8ohm:
paralelne - 4ohm seriovo - 16ohm
Andrej, skontroluj to, prosím a prípadne doplň:-) Ďakujem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #122 kedy: 27. August , 2013, 12:56:24 » |
|
To nie je na článok, ale na naštudovanie si vzorcov pre paralelné, sériové a paralelno/sériové obvody v elektronike. Učia sa to študáci v prvom ročníku SOU - elektrotechnických.
... uci sa to v 6tej ludovej ,ale sak nevadi .Negdo f tedy asi chybal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #123 kedy: 27. August , 2013, 13:00:12 » |
|
... uci sa to v 6tej ludovej ,ale sak nevadi .Negdo f tedy asi chybal Čo som tie výpočty dal zle?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #124 kedy: 27. August , 2013, 13:02:46 » |
|
Len upresním: Bude to tichšie o 3 dB - to je polovičný výkon. Aparát sa práveže opotrebúva menej, lebo lampy sú zaťažené polovičným prúdom. Ostatné je v porádku.
no neni to az tak f poradku ,lebo lampy aj vystupak su namahane vyzsim rozkmitovym napätim,cize môze sa stat ze nieco streli,ak s tym konstrukcne nieje pocitane !
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #125 kedy: 27. August , 2013, 13:04:13 » |
|
Čo som tie výpočty dal zle? nie nie,ja len tak ,aby si ludia nemysleli ze je to ktovie aka veda vyratat vyslednu omaz bedne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #126 kedy: 27. August , 2013, 13:05:40 » |
|
nie nie,ja len tak ,aby si ludia nemysleli ze je to ktovie aka veda vyratat vyslednu omaz bedne.
Už som sa lakól, že si robím ostudu na verejnosci
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #127 kedy: 27. August , 2013, 13:16:57 » |
|
no neni to az tak f poradku ,lebo lampy aj vystupak su namahane vyzsim rozkmitovym napätim,cize môze sa stat ze nieco streli,ak s tym konstrukcne nieje pocitane !
no a sme doma
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #128 kedy: 27. August , 2013, 13:23:15 » |
|
tu je schéma pleace kuk do toho dakto nech to neodjbm ,a ešte ak by sa niekto kukol čo do toho výstupu slave možem pichnut ladičku , velke dik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #129 kedy: 27. August , 2013, 13:26:59 » |
|
ja by som tam pichol vtaka a ak ta to neusmazi, tak tam tu ladicku mozes kludne dat..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #130 kedy: 27. August , 2013, 13:32:18 » |
|
tu je schéma pleace kuk do toho dakto nech to neodjbm ,a ešte ak by sa niekto kukol čo do toho výstupu slave možem pichnut ladičku , velke dik Ja som tie schémy už kukal a nenašiel som žiadny výstup Slave. Možno som slepý... Inak v tej veľkosti, čo si to tu zavesil vidieť akurát tak veľké h..no:-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #131 kedy: 27. August , 2013, 13:43:48 » |
|
hm večši format mi nechcelo uložit , no par stran do zadu je foto toho výstupu , hmm , takže ponaučenie dnešnej služby v práci je nepichaj keď nevieš , nezapajaj nerieš najlepší atenuator su štople do uší spoluhráčov - nič ine mi asi nezostane
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #132 kedy: 27. August , 2013, 13:49:23 » |
|
pocul som ze stare japonske stuple do usi hraju najlepsie..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #133 kedy: 27. August , 2013, 13:54:37 » |
|
Čo som tie výpočty dal zle? keby si sa pozrel na stranu predtym, tak si si mohol skontrolovat s mojimi vypoctami inak vypocitat to pre lubovolny pocet repro s roznymi odpormi pre pripady, kedy sa pouziva aj paralelne zapojenie, uz nie je zrovna 6. ludova, ale jadrova fyzika to tiez nie je...
|
|
« Posledná zmena: 27. August , 2013, 13:57:13 od Iggy »
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #134 kedy: 27. August , 2013, 13:57:17 » |
|
pocul som ze stare japonske stuple do usi hraju najlepsie..
ak je tam zlato z ucha istoooooooooooooooooooooooooo tak a už mam z rovna z toho jeden big gulaš - dobru chut a stale neviem ako je to s W
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|