Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 19:10:45
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nahravanie cez recording vystup na Marshall JCM900  (Prečítané 6830 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« kedy: 09. Júl , 2005, 02:46:06 »

Mam hlavu JCM 900 ktora ma vzdu vystup "RECORDING COMPESATED", teda urceny na nahravanie priamou linkou do mixu. Ale pokial je zname, tak hlava musi mat vzdy zataz, cize nejaky reprobox. Teda ak zapojim do tohoto vystupu kabel priamo do PC/mix, musim mat aj tak zapojenu reprobednu? Obzvlast ma zaujima, ci sa to moze pustit rovno do zvukovky (mic, alebo linein?) thx
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 09. Júl , 2005, 09:47:09 »

Ako je tento recording vystup spraveny?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 09. Júl , 2005, 10:12:54 »

iMbUS - poradim Ti iba zo siroka. Pozeral som na nete knizocku k 4100, a samozrejme pisu tam velke hovno (co cakat k Marshallom - precitaj si niekedy knizocku k MB :) ). Ale nie sorry :). Musis si vyskumat sam, ako sa ten vystup sprava. To znamena, ze treba vypozorovat, aky je vztah medzi tymto "recording outputom" a "masterom". Oni tieto vselijake vystupy (send, line out... ) su vyvedene zhruba medzi preampom a koncakom (ktory je prave citlivy na zatazenie reprakmi). "Master" je hlasitost koncaku a casto nema na tieto pomocne vystupy vplyv, pretoze je az za nimi. Cize treba skusit, ci ide signal z "recording outputu" aj pri stiahnutom "masteri". Logicky by to tak malo byt - ak je, mas vyhrane, pretoze jednoducho stiahnes "master" na 0, cim vypnes koncak a signal Ti ide vlastne iba z preampu trebars tym "recording outputom". Dalsia teoreticka moznost je taka, ze sa oddeli koncak od preampu tym, ze sa strci do "returnu" prazdny jack. Poznas ci to funguje znovu tak, ze pri zastrceni jacku do "return" prestane aparat hrat, ale pomocny "recording output" by mohol zostat fungovat. Toto vsetko je iba teoria, ktora ale funguje pri vacsine aparataov, takze snad nieco z toho pomoze aj Tebe. Vsetky pokusy rob s pripojenou bednou, tak sa Ti nemoze nic odpalit. Alebo pockaj, kym sa najde niekto, kto vie presne, ako JCM900 v tychto situaciach funguju :). Ovsem nerobil by som si iluzie, ze "recording out" Ti da dobre vysledky. Aby to ako-tak fungovalo, musel by tam byt speaker simulator. Ja som sa vela hral aj s 4100 aj s 2500 SLX, rozne som si prepajal preampy a koncaky s inymi aparatmi, ale ze by tam bol speaker simulator, som si nevsimol. V navode sice pisu nieco o frekvencnom oddeleni, ale mysli sa tym asi iba klasicky Di-box, bez napodobnenia zvuku bedne. No bez napodobnenia zvuku bedne je to vacsinou velky grc. Ja mam skusenost, ze akakolvek linka z aparatu je vzdy grc, od ktoreho je ovela lepsia simulacia typu POD, Amplitube... Inak tento typ signalu (send, line out, preamp out, recording out...atd.) sa pusta do linkovych vstupov, urcite nie mikrofonnych (tie su moc citlive a kreslilo by to, aj keby nemalo). Ci uz je to linkovy vstup na mixpulte alebo na zvukovej karte je jedno - obe by mali byt optimalizovane na tento typ signalu (cca 1,5V).
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #3 kedy: 09. Júl , 2005, 10:46:29 »

Pri JCM900 (a podobnych) by to malo fungovat nasledovne: pre pouzivanie Recording vystupu by si mal mat pripojenu bednu. Pokial ju nepripojis a pridas master volume, riskujes odpalenie koncaka. Recording vystup z hlavy pripojis priamo do karty do LINE vstupu. Zapoj PC a aj hlavu do rovnakej zasuvky, aby ti to nebrumelo.
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #4 kedy: 09. Júl , 2005, 10:47:27 »

heh, rasto, ja mam vytlacenu taku ""knizocku"" ku tomu marshallu...viem ze tam je hovno makove, tak preto sa pytam. Bednu doma nemam, tak si budem musiet pockat ked mi to niekto povie. No a ten zvuk, viem ze je iny, menej kvalitny. Ja to chcem proste len vyskusat, ze ked uz to mam doma na zemi, tak ci si mozem tymto sposobom proste len tak pre vlastne potesenie nieco pobrnkat do PC.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 09. Júl , 2005, 10:52:53 »

Ak Ti ten recording out ide pri stiahnutom masteri, mal by si to mat bezpecne v kapse aj bez bedne. Inak existuju SW speaker simulatori, cez ktore sa da celkom pocuvatelne pouzivat linka z aparatu, no zaklad je rozbehany realtime na zvukovke.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 09. Júl , 2005, 10:54:21 »

Citácia
Originally posted by dr.karpathorky ...Zapoj PC a aj hlavu do rovnakej zasuvky, aby ti to nebrumelo...
No to hej, to je dolezite.
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #7 kedy: 07. August , 2005, 21:42:23 »

tipujem, ze ten 'recording output' je prakticky to iste, co 'send', nie? rasto, pises, ze ten zvuk co odtial leze, je bez repraku hnoj, ale myslim, ze sa vsetci zhodneme na tom, ze niektore zvukove charakteristiky ""zivej"" lampy su nenapodobitelne. neda sa to potom spravit tak, ze nahras tento vystup a hodis na neho nejaky VST cabinet simulator? (o vyzname roznych metod nemusime diskutovat, tiez si myslim, ze pokial nemas nastroj a aparaturu za tazke prachy, nema velmi vyznam nahravat to inak ako priamo do compu cez pluginy) Žmurk
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #8 kedy: 08. August , 2005, 09:23:00 »

No, muju spolocne akurat to, ze oba su vystupy. :) Recording Out (narozdiel od Send) ma aj obvod pre simulaciu boxu. Cize korektor, ktory ti simuluje hranie ""akoze"" cez bednu. Da sa nahravat aj cez Send a VST cabinet sim. Takto som to este nerobil, ale tiez ma to napadlo. Moze to byt fajn.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 08. August , 2005, 12:56:25 »

Cakewalk ma v ponuke Amp Simulator, mali to este dlho dlho pred tym, nez vybehli Amplitube. Samo o sebe nic moc, ale ako speaker simulator pouzitelne, dokonca sa mi to lubi viac, ako speaker simulatory z roznych lacnejsich multiFX. Ak to niekto chce vyskusat, povedzte Žmurk. Inak nie som si isty, ci recording out na JCM900 ma speaker simulator, skorej sa mi mari, ze na rozdiel od send bude len nejako impedancne inac upraveny... Ale Predator to tu v inej debate dobre vystihol. Vo vela nahravkach je prakticky nerozoznatelne, ci sa pouzil Marshall alebo Amplitube. Jedine rozdiely pozna asi len gitarista ktory to hral. Ale ak tvoria gitary 80% nahravky, a boli by to iba simulacie, urcite by bolo citit, ze nieco neni koser.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #10 kedy: 08. August , 2005, 18:17:59 »

No vidím rastis, že už simulácie u teba pokročili a to neuplynula dlhá doba od poslednej debaty na túto tému. Kto sa im bráni, nemusí ich využívať, kto si vie nájsť niečo pozitívne (napr. slušný čistý zvuk alebo drive) pre svoju hru, je to len výhoda. Žmurk
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 08. August , 2005, 18:44:36 »

Citácia
Originally posted by Pitu ...No vidím rastis, že už simulácie u teba pokročili...
Inac som to myslel. To, ze to v nahravke nie je lahko rozoznatelne som tu pisal uz pred rokom a pol a aj Ti to najdem, ked chces. Vadi to ale hre, hlavne ak si zvyknuty, ako Ti reaguju lampy. A ze toto dosimulovat nejde a ze to bude casom mat za nasledok stratu tej masovej obluby, ktoru dnes vidno, to si myslim stale.
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #12 kedy: 08. August , 2005, 20:04:42 »

stiahni si antares tube.......celkom to priblizuje ten pocit
Zaznamenané
bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #13 kedy: 22. Marec , 2009, 12:59:04 »

...vystup "RECORDING COMPESATED", teda urceny na nahravanie priamou linkou do mixu. Ale pokial je zname, tak hlava musi mat vzdy zataz, cize nejaky reprobox....

plati to aj pri XLR vystupoch?
Zaznamenané
PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1039

...

« Odpoveď #14 kedy: 19. Február , 2015, 08:22:08 »

Zase raz otváram starú tému....

No nejako sa tu potom iMbUS neozval s tým, že ako sa ten "recording compensated" output správa. Prišiel tu niekto na to časom? Isté info tam napísali Majo Fero a Rastis, ale chcel by som si byť na istom....

Čo taký "direct" output? Tiež je treba zaťažiť hlavu zapojením boxu? Do toho direct outputu asi nie je vhodné zapojiť slúchadlá ala domáce cvičenie, však?
Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.108 sekund, 23 otázok.