styrioci
|
|
« Odpoveď #120 kedy: 16. November , 2011, 11:09:28 » |
|
toto je tema na dalsi megaflame. ale je to tak. uz ma vazne sere fakt, ze je niekomu vela dat 250 eur na dodavku aby sme prisli zahrat.. preco by sme mali doplacat?
ked ste take zasrate, megalomanske, blavacke, prachate megastar, ze si mozete dovolit zaplatit luxusne vybavenie, zahranicne studio, klipy, tak si mozte zaplatit aj dodavku aby ste dosli na exoticku vypravu do chudobnej, vyjebanej azie, kde si vas nemozu dovolit zaplatit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
majso
|
|
« Odpoveď #121 kedy: 16. November , 2011, 11:12:14 » |
|
ok, a teraz skus normalne, lebo ty mas ku vsetkemu pokokot pripomienok. Stavim sa, ze ani na vlastnej svadbe nebudes spokojny. to je cesta k profesionalizmu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #122 kedy: 16. November , 2011, 11:21:08 » |
|
to je cesta k profesionalizmu kks, tak to uz musis byt profik jak hovado. A karol tiez. Ked clovek vkuse len kritizuje a doslova hlada chyby aj pod kobercom, tak to je skor napicu, nez pre dobro veci. Obcas treba aj pochvalit zato, co uz je, nie ? typicka vychodna kultura - dojeb aj to, co je dobre.
|
|
« Posledná zmena: 16. November , 2011, 11:27:00 od Branko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Locksmith
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3186
|
|
« Odpoveď #123 kedy: 16. November , 2011, 11:31:45 » |
|
myslim ze je nacase skoncit karieru ako elan. tiez ich nikto nevie zaplatit :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #124 kedy: 16. November , 2011, 11:35:00 » |
|
moja nespokojnost so samym sebou je to co ma posuva dalej a teraz to nemyslim len s hranim ale aj v praci a inde.. skor je horsie vypisovat kazdy druhy den nejaku inu chvalu na XY a chvalit aj zlatiste hovienko s maslou ze je to to najlepsie co niekto vykakal Branko take to sebauistovanie sa tebe vlastne.. v style: Dakujem panu bohu za mjuzikmeny to su najlepsie nastroje.. o 5 minut na to.. dakujem panu bohu za fendery to su najlepsie nastroje... o 5 minut je najlepsi axe fx a o 5 minut je uz treba kupovat malu lampovu hlavu do 15w lebo mi chyba lampovy zvuk... potom hned o 5 minut treba pochvalit vsetkym kamaratom kapely aj ked vo vnutri si myslim nieco ine a za ich chrbtom rozpravam uz uplne ine veci.. a potom o 5 minut treba miesto axe do linky kupit 150w hlavu lebo neni nad to mat headroom.. to samozrejme vsetko za doprovodu takeho toho vrucneho slovenskeho krestanskeho usmevu ktory je uprimny asi ako predvolebne sluby ty dokazes zas naopak vypisovat pozitivisticke litanie aj na arpegia v desmode
|
|
« Posledná zmena: 16. November , 2011, 11:36:36 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #125 kedy: 16. November , 2011, 11:37:09 » |
|
moja nespokojnost so samym sebou je to co ma posuva dalej a teraz to nemyslim len s hranim ale aj v praci a inde...
hej hej, v tom suhlasim, ale taktiez treba pochvalit, ty pesimista. Lebo budes mat 65 rokov a povies si, ze vlastne cely zivot som sa len dojebaval a vsetko stalo napicu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #126 kedy: 16. November , 2011, 11:42:53 » |
|
prečítal som si ten pokec na Metalopolis a.. ..na tomto fóre je takisto sebranka zo všetkých kútov SR, ak niekto nezvládol internetovú diskusiu na tomto fóre, tak ju asi nezvládne na žiadnom.. Rust2dust - je super, že sa niekto snaží aj z "hovna" upliesť biť, mám s tým tiež skúsenosti. Proste, ak niesú finančné prostriedky v takom množstve, ako by si človek predstavoval, resp takmer žiadne, tak pomôže len poriadne nasadenie, chuť, trpezlivosť, kreativita a dá sa tiež spraviť dobrý výsledok. Častokrát lepší, ako keď má niekto plno prachov ale žiadneho ducha. Držím palce a nad internetové diskusie sa treba povzniesť, aj keď to semtam zdvihne žlč..
|
|
« Posledná zmena: 16. November , 2011, 12:26:10 od Pitu »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #127 kedy: 16. November , 2011, 12:14:07 » |
|
proste je nutne si uvedomit, ze ten metal tu nefrci... mame tu na SK kapely, ktore su isto volane, isto im preplatia 250Eur na dodavku a hraju technicky isto slabsie ako vy. ale ludi zaujmaju a to je podstatne.
Vasu hudbu neriesim a ani nepocuvam, lebo sa mi ten styl nepaci, takze ju ani vobec nehodnotim. Veta vyssie je vyvodena z reakcii ludi a Vas v podstate
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #128 kedy: 16. November , 2011, 12:20:16 » |
|
Panenku, mi to tu pride pomaly ako v materskej skolke, ked deti zabudnu na vianocnom vecierku pre rodicov recitovat text na predstaveni a pokazia vystupenie a potom sa nechavaju utesovat od mamiciek, ze ved to nevadi. Ak vam aj ten koncert nevysiel, tak skratka hlavy hore a je to, naco to riesit. Nikto z vas sa tym aj tak nezivi, tak sa nestriela. A nejakych internetovych pseudokritikov na forach mozete osrat - Slovac si zavidi aj nove trenky, tak musite s tym ratat, ze vas budu nalepkovat za rozmaznanych bratislavskych zbohatlikov, ktori nie su dusou metlaci. Alebo si noste na podium lacnejsie aparaty a gitary.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #129 kedy: 16. November , 2011, 12:29:44 » |
|
Panenku, mi to tu pride pomaly ako v materskej skolke, ked deti zabudnu na vianocnom vecierku pre rodicov recitovat text na predstaveni a pokazia vystupenie a potom sa nechavaju utesovat od mamiciek, ze ved to nevadi. Ak vam aj ten koncert nevysiel, tak skratka hlavy hore a je to, naco to riesit. Nikto z vas sa tym aj tak nezivi, tak sa nestriela. A nejakych internetovych pseudokritikov na forach mozete osrat - Slovac si zavidi aj nove trenky, tak musite s tym ratat, ze vas budu nalepkovat za rozmaznanych bratislavskych zbohatlikov, ktori nie su dusou metlaci. Alebo si noste na podium lacnejsie aparaty a gitary. Preboha , ten koncert praveze vysiel, bola tu super akcia a ludia sa zabavili. Ved nikto (z kapely) tu nevyplakava ze to bol pruser , som smutna panda a podobne . Praveze to bolo cele fajn , dokonca ani nemam pocit ze by okolo toho niekto nasilu vytvaral povedomie ze to bolo pruserove . Aj to ze nehrame lebo nemame uz sestnast rokov aby sme si platili za moznost postavit sa niekam na podium, to nie je myslene tak ze sa niekto stazuje, to je proste fakt ze kluby moc nechcu platit a my zasa nechceme prerabat , tak radsej proste hrat nejdeme (aj ked by sme radi). Jasne, niekto to moze vnimat tak ze nie je o takuto muziku zaujem, beriem ten nazor, ale to ze ine kapely kluby nejako hufne volaju na koncerty, tak to je tiez nezmysel. To nie je pocit, to je fakt, bavil som sa o tom s viacerymi ludmi z omnoho popularnejsich kapiel a aj s profesionalnymi muzikantami. Je to proste na Slovensku s hranim bieda, ak teda niekto chce hrat nejaku vlastnu tvorbu a nie len covery po krcmach.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #130 kedy: 16. November , 2011, 12:33:24 » |
|
Preboha , ten koncert praveze vysiel, bola tu super akcia a ludia sa zabavili. Ved nikto (z kapely) tu nevyplakava ze to bol pruser , som smutna panda a podobne . Necital som to tu dopodrobna, ale som mal z toho taky pocit. Ok. Je to proste na Slovensku s hranim bieda, ak teda niekto chce hrat nejaku vlastnu tvorbu a nie len covery po krcmach.
Kiezby to bolo len s tymto na Slovensku bieda.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Madcult
náhodný pocestný
Príspevkov: 71
|
|
« Odpoveď #131 kedy: 16. November , 2011, 13:31:29 » |
|
mas velku pravdu Pablo. a ver ze nas to mrzi.. vobec to nie je o lenivosti ako pisal Semi :-)
je to ovela ovela horsie. my sme si totizto vedomi nasich kvalit a nie sme ochotni prist niekde vrzukat za dve patdesiat.
toto je tema na dalsi megaflame. ale je to tak. uz ma vazne sere fakt, ze je niekomu vela dat 250 eur na dodavku aby sme prisli zahrat.. preco by sme mali doplacat?
Niesom si isty ci si to myslel ironicky posledne riadky ak ano tak moje slova berem spat ak nie tak: Ziadnemu promoterovi nieje vela dat za vas 250Eur ak dotiahnete ludi. Co vy nedotiahnete mimo BA (neboj ani my) tak preco by mal promoter doplacat za vas ked nieste schopny dotiahnut ludi. Jednoduche a logicke. Nepoznam vas osobne ale respektujem vas bo ste uz dlho na scene takze ma prekvapilo tvoje vyjadrenie, znie dost akoby si nemal sajnu o com hovoris a nehral koncerty na slovensku a v okoli. V kutiku duse stale dufam ze si to myslel ironicky....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #132 kedy: 16. November , 2011, 13:36:17 » |
|
Jasne, niekto to moze vnimat tak ze nie je o takuto muziku zaujem, beriem ten nazor, ale to ze ine kapely kluby nejako hufne volaju na koncerty, tak to je tiez nezmysel. To nie je pocit, to je fakt, bavil som sa o tom s viacerymi ludmi z omnoho popularnejsich kapiel a aj s profesionalnymi muzikantami. Je to proste na Slovensku s hranim bieda, ak teda niekto chce hrat nejaku vlastnu tvorbu a nie len covery po krcmach.
O tomto som mal minule debatu na FB Brankom, suhlasim plne s tym co si napisal aj s dodatkom, ze to neni stazovanie sa ale proste nezazijes/nepochopis.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hyenik
|
|
« Odpoveď #133 kedy: 16. November , 2011, 13:38:15 » |
|
No offense, ale dovolil bych si male filozoficko-ekonomicke odboceni ..... aby sme si platili za moznost postavit sa niekam na podium, to nie je myslene tak ze sa niekto stazuje, to je proste fakt ze kluby moc nechcu platit a my zasa nechceme prerabat , tak radsej proste hrat nejdeme (aj ked by sme radi).
Muzes mi teda vysvetlit par faktu? - nezivite se muzikou nejste profesionalove, delate to jako konicek - ale chcete za to penize, tj. pseudoprofesionalove? (berete penize za svuj konicek) - chteli byste hrat vsude, ale bez penez ne - 250ojro vam nechcou zaplatit, ... prijde na vas aspon tolik lidi aby se tech 250 ojro poradateli vratilo? a dovolim si taky odpovedet: IMHO je to typicky schizofrenni zvraceny zacarovany kruh ČSSR UG, kdy drnkalisti provozujici svuj konicek pro sebe a z "lasky k hudbe", ocekavaji ze jim za to bude nekdo platit, kdyz uz se milostive nekam uraci prijet. To je jako by proplacel cestak nekdo rybarovi, ktery taky dela svuj konicek, a casto pobavi stejny pocet divaku jako nektere kapely! Pro sebe muzes hrat v obyvaku do supliku a zadne koncerty nepotrebujes. Jestli ti to nestaci, tak sam sobe nelži že hrajes pro sebe a pro hudbu samotnou. Me uz taky davno neni 16 a nebavi me kodrcat se po kazde vesnici, ....ale tohle je presny priklad proc nase scena vypada jak vypada a neni konkurenceschopna. Fraze "aspon aby se nam to vratilo, a nebyli sme na tom tratni" je ZLO a absolutni nepochopeni soucasne reality muzak buznysu. Kkdy kapely plati za to aby mohli delat bednaky na turne slavnejsich jmen.... takhle se katujou kosty v metalovem byznyse, zeptejte se treba Root. Diky rozvoji modernich technologii a celkove krizi hudebniho prumyslu se to cele strasne zjednodusilo. Co si neudela kapela sama, tak nema. Plakat muze jenom na vlastnim hrobe, vsechno ostatni je alibismus a vymluvy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Semish
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 5879
|
|
« Odpoveď #134 kedy: 16. November , 2011, 13:42:18 » |
|
Hyenik, chapem co si napisal uplne presne.
Je to asi takto, hrame zadarmo, jedlo, pitie, kludne aj ubytovanie si radi zaplatime sami, jedine co chceme je to , aby sme hrali na vlastnych veciach a nie na nejakych erarnych pozicanych, cize musime prist s prenajatou dodavkou (za ktoru musime zaplatit). Aspon tieto naklady keby sa vratili bolo by to super. Samozrejme ze takyto konicek predstavuje len vydavky, s tym si myslim sme vsetci uplne ok (myslim ty nie len nas, ale aj vsetky ostatne kapely ktore muzika nezivi), akurat sa snazime ten minus mat co najmensi ak je to mozne (vacsina z nas zivi rodiny,ale to urcite dobre poznas).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|