kedze dve prezumpcie, na ktorych si postavil tento zaver, su uplne nespravne, je aj zaver uplne nespravny.
som opačného názoru...
S týmto nemôžem súhlasiť, proste ukáž mi počítač, ktorý napíše programy pre ostatné zariadenia, ukáž mi sieť, ktorá je 100 percentne bezúdržbová a vie sa o seba postarať. Už len keď sa ti fyzicky oddrbe router niekde, lebo do budovi šľahol blesk tam potrebuješ človeka, potom zistíš, že aha ten nový vlastne nie je nakonfigurovaný z krabice ako ten starý. A tak dál, je to síce pekná predstava, ale je to niečo ako vymyslieť perpetum mobile tá tvoja vízia
Zas nikto netvrdí, že to tak bude so všetkým v celom rozsahu, ale osobne si myslím, že prevažná väčšina zamestnaní sa zautomatizuje.. Samozrejme, vždy budú potrební nejakí ľudia na určité typy prác, aj na to, čo hovoríš, ale ten počet sa bude vo veľkom zmenšovať. Čím ďalej viac takýchto vecí sa programuje tak, aby si tú chybu dokázalo nájsť a opraviť samo. Je pravda, že sme stále len v začiatkoch, ale musíš uznať, že technologický vývoj ide rapídne dopredu..
PS: Zena mi tu spomina, ze v casti petrzalskeho ghetta pod menom M Klub kedysi pomahala tamjsim mladym fetakom aj s nejakym Petom Luhom, aby nasli zalubu v hudobnych nastrojoch
no vidíš, Slovensko je malé.. Pozdravuj, aj keď neviem teraz, o koho sa jedná.
Bohužiaľ dobré veci sa rušia - keď z takmer žiadneho rozpočtu dokázali robiť veľa dobrých aktivít pre veľa ľudí a ostávajú štedro dotované organizácie, ktoré nerobia skoro nič, ale hlavne, že sa o nich veľa rozpráva v médiach..
myslim, ze v tejto diskusii nikto netvrdil ze smetiar alebo pekar je zbytocny clovek
obávam sa, že väčšina úkonov potrebná na upečenie chleba je plne zautomatizovateľná. Tiež sú mi sympatické drobné pekárničky a vážim si prácu pekárov, ale technika dosť smeruje k tomu, že toto povolanie asi časom zanikne..
Dnesni mladi ludia si v buducnosti nebudu vediet navarit, nebudu si vediet prisit gombik, nehovorim o vychove deti, atd... ale budu vediet pracovat s PC
presne. A možno ani to nie..
Väčšina ľudí neovláda ani malú násobilku, ako to sledujem okolo seba..
podla mna najhorsie su spekulacie, ktore ani nie su sluzbou, ani netvoria hodnoty, len kdesi nageneruju peniaze
asi tak. Ale k tomu by som započítal aj všetky zamestnania, ktoré sú umelo vytvorené, nafúknuté a veľmi "potrebné".. Napr v odvetviach ako - bankovníctvo, poisťovne, administratíva, politika, armáda, farmaceutický priemysel, reklama, šport, ale aj v umení je toho dosť.. Obrovské mašinérie na požieranie peňazí, kde platia ľudí za žiadne vytváranie hodnôt..