Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 12:39:19
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Guitar Pro 5  (Prečítané 14288 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Janio
nováčik
*
Príspevkov: 13

« Odpoveď #15 kedy: 30. Október , 2011, 17:55:51 »

Aha a môže byť v jednom napr. 9 ? Či iba 4, 8, 16, etc ?
« Posledná zmena: 30. Október , 2011, 17:58:04 od Janio » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #16 kedy: 30. Október , 2011, 18:01:12 »

moze ale to by si musel zmenit takt na 9/8.. ja vzdy ked neviem co robim zle tak si spomalim tempo.. pustim si metronom na danej rychlosti a ratam si doby ze co mi kde ako vychadza..  inak ked vravis o tych 9 notach, nehras ty nahodou trioly do trojstvrtaku?
Zaznamenané

Janio
nováčik
*
Príspevkov: 13

« Odpoveď #17 kedy: 30. Október , 2011, 18:09:05 »

Pff... Ani neviem som z tých nôt už jeleň fakt Smútim
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #18 kedy: 02. November , 2011, 10:04:29 »

ehm 3/8 neni trochu blbost?  ked uz tak 6/8 = 3/4 :)
a preco by to bola blbost? hlavne ked niekto dokaze pesnicku v 3/4 zapisat do 4/4, tak 3/8 uz je uplna pohoda, o 'polamanych' rytmoch nehovoriac. inak ked som este hral klasiku, tak som sa s takym znacenim stretol celkom bezne.

Pff... Ani neviem som z tých nôt už jeleň fakt Smútim
mne bolo od zaciatku jasne, ze neni problem v neznalosti GP ale v neznalosti not a teorie Som frajer
« Posledná zmena: 02. November , 2011, 10:05:31 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #19 kedy: 02. November , 2011, 12:49:03 »

Layla nie je 3/4 rytmus.  Fuuha zíram

Je to stále na 4 doby.. Každý takt je 4-dobý, akurát, že je to bluesový rytmus, čiže každá doba je triola.
Ja by som to zapísal buď ako 4/4, s tým že sa hneď na začiatku vyznačí, že doby sú triolové a tak sa to opakuje celú skladbu,
alebo druhá verzia - dať to ako 12/8, kde sa budú spoluoznačovať každé 3 osminy /Čiže to bude vlastne 4 x 3 osminový../

Našiel som narýchlo príklady.
1. verzia - ako 4/4 takt s triolami /1. riadok v tejto skladbe/:
http://www.stapledietgtr.com/wp-content/uploads/2008/06/emily-remler-bb-blues_chorus-01b1.jpg

2. verzia - 12/8 takt:
http://www.harpcenter.com/images/musicsamples/NewBluesSampleFlats.jpg

« Posledná zmena: 02. November , 2011, 12:50:38 od Pitu » Zaznamenané

Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #20 kedy: 03. November , 2011, 12:35:05 »

Layla nie je 3/4 rytmus.  Fuuha zíram

Je to stále na 4 doby.. Každý takt je 4-dobý, akurát, že je to bluesový rytmus, čiže každá doba je triola.
Ja by som to zapísal buď ako 4/4, s tým že sa hneď na začiatku vyznačí, že doby sú triolové a tak sa to opakuje celú skladbu,
alebo druhá verzia - dať to ako 12/8, kde sa budú spoluoznačovať každé 3 osminy /Čiže to bude vlastne 4 x 3 osminový../
a neni to z pohladu teorie kravina zapisovat nieco, co ma kazdu dobu triolu ako 4/4 ? take skrabanie sa cez hlavu na riti mi to pripada... co sa toho druheho zapisu tyka, tak mi povedz, aky je prakticky rozdiel medzi 3/4 , 3/8 a 12/8 (pocet taktovych ciar neratam)...
Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #21 kedy: 03. November , 2011, 12:53:08 »

a neni to z pohladu teorie kravina zapisovat nieco, co ma kazdu dobu triolu ako 4/4 ?
Nie je to kravina, ako by si zapisal ty do not shuffle?
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #22 kedy: 03. November , 2011, 13:18:52 »

Nie je to kravina, ako by si zapisal ty do not shuffle?
neviem, co je shuffle a pytal som sa celkom vazne, pretoze ja vnimam z pohladu teorie triolu ako keby urcitu anomaliu (podobne ako pentoly, septoly a 'polamane rytmy'), ergo pokial mozem zapisat nieco lahsie s cistymi dobami, tak nebudem pouzivat doby+trioly. trioly vnimam ako urcene na zapisovanie nestandartnych rytmickych pripadov vramci songu. podobne ako napriklad povazujem za ciste honenie, ak ma niekto napriklad v songu zapis 7/8, 9/8, 7/8, 9/8 ...

preto sa pytam, ci existuje nejake pravidlo, zabehany postup, ktory sa tomuto 'nadmernemu triolovaniu' venuje.
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #23 kedy: 03. November , 2011, 13:27:24 »

neviem, co je shuffle a pytal som sa celkom vazne, pretoze ja vnimam z pohladu teorie triolu ako keby urcitu anomaliu (podobne ako pentoly, septoly a 'polamane rytmy'), ergo pokial mozem zapisat nieco lahsie s cistymi dobami, tak nebudem pouzivat doby+trioly. trioly vnimam ako urcene na zapisovanie nestandartnych rytmickych pripadov vramci songu. podobne ako napriklad povazujem za ciste honenie, ak ma niekto napriklad v songu zapis 7/8, 9/8, 7/8, 9/8 ...

preto sa pytam, ci existuje nejake pravidlo, zabehany postup, ktory sa tomuto 'nadmernemu triolovaniu' venuje.

Shuffle rytmus su v podstate akcentovane trioly , zahras len prvy a treti ton v triole (dufam ze to vysvetlujem spravne, ak nie, tak ma niekto opravi ), tu je nejake info : http://en.wikipedia.org/wiki/Shuffle_rhythm#Rhythm
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #24 kedy: 03. November , 2011, 13:31:44 »

Citácia
In general, where music with a swing meter is required, musicians in the jazz tradition will prefer to read music written in common time and played with a swing, while musicians in the classical tradition will prefer to read music written in compound time and played as written.
cize jednoznacne rozsudenie neni a oba sposoby su ekvivalentne spravne. som myslel, ze ta 4/4 je blbost, ale ako tak nad tym uvazujem, tak to ma svoj zmysel a dobre dovody jedno aj druhe. teda kazdemu podla jeho chuti.  Na zdravie!
Zaznamenané

midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #25 kedy: 03. November , 2011, 14:03:10 »

Shuffle rytmus su v podstate akcentovane trioly , zahras len prvy a treti ton v triole (dufam ze to vysvetlujem spravne, ak nie, tak ma niekto opravi ), tu je nejake info : http://en.wikipedia.org/wiki/Shuffle_rhythm#Rhythm
Áno v podstate máš pravdu. Býva to označené v partitúrach aj ako "triplet feel".
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
yeah
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 03. November , 2011, 14:22:23 »

A este je aj take, ze si naprogramujes kolko % chces shuffle celkom fajna vec, len neviem ako sa to zapisuje do notovej osnovy  Bavím sa skvele
Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #27 kedy: 03. November , 2011, 16:21:00 »

ja keby teraz chytim gitaru do ruky tak hram 100% schuffle  Bavím sa skvele
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #28 kedy: 05. December , 2011, 12:41:14 »

no ľudia tak toto neviem zapísať do guitar pro: tiolu triol
prvý takt, tretí takt...

* Layla_uvod_solo.pdf (216.04 KB - stiahnuté 248 krát.)
« Posledná zmena: 05. December , 2011, 12:47:17 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #29 kedy: 05. December , 2011, 12:50:15 »

neviem, co je shuffle a pytal som sa celkom vazne, pretoze ja vnimam z pohladu teorie triolu ako keby urcitu anomaliu (podobne ako pentoly, septoly a 'polamane rytmy'), ergo pokial mozem zapisat nieco lahsie s cistymi dobami...
Iggy ale tam sa striedajú aj normálne osmičky netriolové, potom si zas neviem predstaviť ako by si do trojkového zápisu zapisoval tie na štyri
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.042 sekund, 23 otázok.