Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 15:31:54
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Problém s akustickou gitarou  (Prečítané 1650 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
teenspirit26
nováčik
*
Príspevkov: 8

« kedy: 12. December , 2011, 14:13:01 »

Čaute,
nedávno som si kúpil novú gitaru zn. Takamine.
Po pár dňoch som si všimol, že mi horné struny (EAD) začali brnčať (neviem, aké správne slovo by som mal na to použiť). Nie je to však rezonovanie o pražce. V podstate ide o to, že ak dám nejaké nízke tóny (napr. ak zahrám akord G) v gitare mi začne niečo brnčať. Ako keby rezonovalo niečo dnu v tele gitary. Dosť to kazí zvuk. Stretli ste sa už s tým niekto? Viete mi prosím poradiť čo s tým, alebo kde je problém?
Ďakujem
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1 kedy: 12. December , 2011, 14:36:29 »

Obcas nove gitary robia vseliake pazvuky kym si vsetko "sadne", tak zatial by som asi navrhoval len na nej co najviac hrat a zrejme to samo postupne prejde.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
teenspirit26
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 12. December , 2011, 14:50:45 »

ja som už rozmýšľal o reklamácií...je pravda, že gitaru treba niekedy "rozohrať", ale ja mám skôr pocit, ako keby bolo uvoľnené niečo na mechanike v tele gitary a to si myslím, že sa časom neporieši. Ale diky za pomoc
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #3 kedy: 12. December , 2011, 14:53:49 »

Na tvojom mieste by som šiel do predajne, tam ti buď poradia, alebo ti to vymenia, je to v záruke, nie?
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
yeah
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 12. December , 2011, 14:54:19 »

To je obycajna ci elektroakusticka? Ja mam elektroakustiku tiez Takamine a zacal mi rezonovat ten "aparat" co su tam cudliky a display na ladicku atd. furt to treba zatlacit. Toš...
Zaznamenané
teenspirit26
nováčik
*

« Odpoveď #5 kedy: 12. December , 2011, 14:57:54 »

Je to elektroakustická gitara. A hej, je to ešte v záruke. Kupoval som to v Muzikeri asi pred necelým týždňom. Asi fakt pôjdem tam, a spýtam sa ich že čo s tým.
Pablo Woozy - nepochopil som, že čo tam treba zatlačiť
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #6 kedy: 12. December , 2011, 15:09:43 »

Je to elektroakustická gitara. A hej, je to ešte v záruke. Kupoval som to v Muzikeri asi pred necelým týždňom. Asi fakt pôjdem tam, a spýtam sa ich že čo s tým.
Tak sup-sup zaniest ju do Muzikeru, ked je v zaruke. Takto cez forum ti sotva niekto pomoze, kedze nik tu gitaru nedrzi v ruke. Tie pazvuky moze vydavat kopec veci: prehnuty krk dozadu (struny drncia o prazce), nizky nulty prazec, nedotiahnuta lad.mechanika a pod..... taktiez praskunute rebro a kopec ineho.
Zaznamenané
teenspirit26
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 12. December , 2011, 15:13:47 »

Taká otázka, že peniaze mi asi nevrátia čo? Neviete ako to chodí v Muzikeri?
Zaznamenané
yeah
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 12. December , 2011, 15:18:49 »

Pablo Woozy - nepochopil som, že čo tam treba zatlačiť
No cely ten panel s tymi cudlikmi ked zatlacim dovnutra mierne a pomaly tak sa to strati.. na isty cas.
Zaznamenané
teenspirit26
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 12. December , 2011, 21:55:23 »

Tak bol som sa pýtať v obchode a dal mi dve možnosti:
1. skúsiť to opraviť sám
2. dať reklamovať, čo znamená, že by som prišiel o gitaru na jeden mesiac

Tak som si vybral prvú možnosť v nádeji, že to nejak spravím. Zložil som doma struny a skúšal som to nejak opraviť. Na nič som však neprišiel, čiže gitaru dám asi reklamovať. Trochu sklamanie z toho, že človek si kúpi gitaru za vyše 500€ a sú s ňou takéto problémy.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #10 kedy: 14. December , 2011, 01:22:50 »

je to nemile taketo problemy.... asi si neni moc zbehly v gitarach, ked nevies odhalit pricinu problemu a asi si ani nekupoval s niekym zbehlym, ze by ste vybrali nejaku lepsiu gitaru... ono to moze byt nakoniec fakt len prkotina...

pri vsetkej ucte k muzikeru a k ich "servisnym odbornikom", asi by som zasiel najprv za nejakym gitararom alebo niekym sikovnym, co trochu ma sajn, nech na to mrkne a ked aj rovno neodstrani problem, tak aspon na neho pride, aby si mohol prist do obchodu reklamovat patricne "vyzbrojeny" vedomostou o konkretnom probleme gitary... lebo aby sa Ti nestalo, ze das to na reklamaciu s tym, ze "nieco brndzi", oni to budu podla zakonnej lehoty 30 dni posudzovat a skumat a nakoniec Ti povedia, ze gitare nic nie je a budes tam, kde teraz...
Zaznamenané
teenspirit26
nováčik
*

« Odpoveď #11 kedy: 14. December , 2011, 13:52:41 »

No zbehlý do opravovania gitár nie som, máš pravdu...ťažko povedať, či výber gitary by mohlo ovplyvniť problém, ktorý mám, pretože tento problém sa mi objavil až po asi dvojdňovóm hraní, v obchode bola v pohode...a takýto problém sa môže vyskytnúť aj pri iných, možno aj lepších gitarách
Síce to môže byť nejaká prkotina, no nechcel by som nejak porušiť záruku tým, že sa tam budem hrať s vnútrom gitary (lebo tam vidím problém, to nemusím byť ani nejaký odborník)
Ale diky za radu, budem rozmýšľať, či nezájdem prv za nejakým odborníkom aj keď to by som si musel priplatiť čo veľmi nechcem, keďže som dosť peňazí (na to že som študent) investoval do gitary...
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.088 sekund, 23 otázok.