čo som sa obúval do harmonizérov kt. sú na trhu tak prevažne u týchto nových (EHX,boss, digitech) je jedna vlastnosť kt. mi vadí ,
všetky nové hamronizéry super oktávujú všetko čo im dáš do inputu , až príliš dobre by som povedal,
keď ich zapojíš na mikrofón tak ti to 100% tak prehodí hlas bez spoznania ,že to je dáky efekt ,
ja som začal s prvým oktáverom whammy 4 od digitech , to bol preslávený harmonizer zvuk MUSE, RATM, AUDIOSLAVE ,
po rokoch mi začalo vadiť ,že to neni polyfonické a keď človek hral akordy išlo z whammyčka len bordel zvuk ,
poskúšal som mnoho harmonizerov ako pogy 1a2, boss šifetry , whammy 5 ....
ale najlepšie pre mňa blížiacesa whammy 4bol EHX Pitch fork + exp. pedal
splnal všetko ako whammy + polyfonickosť ,
až na to že mi po roku začalo dosť vadiť ,že to až tak dokonale oktávuje ,
whammy 4 je skorej viacej efekt , niektoré frekvencie ti ako keby prehltne ,nezahrá , zagulatí ,
pri týchto nových oktáveroch ti to všetko zoktávuje aj pazvuky totálne všetko čo je v signále a kvoli tomu tie pazvuky niekedz viacej vzstrelia a lčovek ich viacej vníma v tom zvuku ako pred tým ,
whammy 4 to nerobila , a prednastavené presety s nastavením pomerov signálu boli lepšie ako pri týchto nových ,
veľa možností , točítok na harmonizéroch ti otvára a umožnuje nastaviť veľa možných iných zvukov ako tie overené staré zvuky , hovorím o prípadoch na skreslenom zvuku ,
hodne mi vždy chýba exp pedal na oktáveroch ako EHX POG , a aj ten TC ho nemá , čo sa týka zvuku napr whamy 4 ked dáte octávu 1 alebo 2 UP tak v tých výškach máš iné harmonické , ceé ti to zagulatí a spríjemný zvuk do ucha , pri týchto nových ti to tak premoduluje ,že to je nepríjemný výškový zvuk
táto vlastnosť mi chýba pri týchto nových dokonalých harmonizérov , preto tiež sa chystám vrátit k whammy 4ke ,
TC chválim kvôli tomu ,že tam je možnosť namiešať si tie oktávy sub 1 a 2 ešte keby bola aj up 1 a 2 :D ,
nechápem čo to tam nedali
a ten exp pedál keby sa dal pripojiť ,