|
marosisko
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 03. Január , 2012, 16:23:01 » |
|
ja osobne mam velmi kladny vztah ku squierom. mal som strat affinity. na squier stratocastery hra aj mato durinda tak asi nebudu az taky shit. drevo by som bral jasen ,alebo jelsu najdes este lipu a agat tie sa mi nepozdavaju ,ale to len z citania. hral som na fender mexico a nepoznal som rozdiel medzi mojim squierom. co je to slusne predat. squier asi slusne nepredas. kupis novy za 250 a potom predas za 150 ,alebo si ho vylepsis hardwerom a snimacmy a budes mat dobru gitaru ale stale to bude len squier a bude ta to srat...
|
|
« Posledná zmena: 03. Január , 2012, 19:16:57 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mesiah
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 03. Január , 2012, 18:06:19 » |
|
Tiež mám kladný vzťah k Squier-om Takže takto. Bulet séria je tá najlacnejšia. Má lipové telo a veľmi pekne akusticky hrá. Samozrejme, ak je dobre nastavená. Ale krk je tam taký, no neviem.... Affinity má síce jelšové drevo, ale o skoro polovicu tenšie a pripadá mi ako detská hračka. Kvôli sérii Affinity dokonca robia také iné single, kde nie sú magnety lepené na spodu, ale sú priamo vnútri, to aby sa zmestili do frézovania. Standart série sú už plnohodnotné gitarky, alnico magnety, dvoj trňové zavesenie tremola, vierohodný tvar tela aj hlavy. Akusticky ten Agathis nie je až tak prierazný, ale v aparáte má špecifický zvuk. Ďurinda hrá na Standarte a mám pocit, že nie len kvôli tomu, že "nedodrbem si svojho Fendra na festivaloch", lebo na ňom hráva stále a všade. Ale má tam Fender Lace Sensor snímače. Takže hľadaj minimálne Standart. Inak mne sa podarilo kúpiť Squier CV ´50 za cenu Bullet-u
|
|
« Posledná zmena: 03. Január , 2012, 19:17:08 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 03. Január , 2012, 19:10:28 » |
|
mesiah - to s tou hrubkou a specialnymi upravenymi snimacmi sa mi ale vobec nezda. sice to dnes vobec nesledujem, ale mam pocit, ze vsetky bezne strakace aj kopie maju rovnako hrube tela. tensie tela mali kedysi preglejkove gitary ale take sa uz dobrych 20 rokov nevyrabaju... alebo fakt su nejake skvery, co su o poznanie tensie a musia mat preto upravene snimace ? FigoRebel - temu s nazvom "prosim o radu" nabuduce rovno zmazem, pici tam
|
|
« Posledná zmena: 03. Január , 2012, 19:17:21 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 03. Január , 2012, 19:12:42 » |
|
kolko chces dat za gitaru a ako nadlho chces, aby Ti ta gitara robila radost ? ake si mal doteraz gitary ?
|
|
« Posledná zmena: 03. Január , 2012, 19:17:30 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 03. Január , 2012, 19:13:22 » |
|
opravene po rastovi
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 03. Január , 2012, 19:15:12 » |
|
opravene po rastovi to ale musis vsetky prispevky teraz
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 03. Január , 2012, 19:17:50 » |
|
nechcelo sa mi, ale uz
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
vittore
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 03. Január , 2012, 19:21:14 » |
|
alebo fakt su nejake skvery, co su o poznanie tensie a musia mat preto upravene snimace ? ja mam affinity tele a je o dost tensie ako ostatne rady squierov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marosisko
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 03. Január , 2012, 19:50:00 » |
|
co si myslite o Squier Deluxe Stratocaster. telo z lipy. sa tu na lipu nadavalo ze je to srackove drevo a potrebuje silne snimace a a na tvrdsie styly. drahsia a lipa. co to je za zac ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 03. Január , 2012, 20:07:23 » |
|
Nemám rád lipu, je bez charakteru.
Agathis tiež nemám rád, na tom dreve počuť, že je to lacná náhrada... tuším za mahagón?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mesiah
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 03. Január , 2012, 20:08:14 » |
|
Rastis, mal som Affinity na servis, nemeral som ju, ale je strašne tenučká, má plytké frézovanie, preto tie snímače... Je to fakt ako detská gitara.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mesiah
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 03. Január , 2012, 20:11:28 » |
|
Agathis nie je bez charakteru. Áno, používa sa ako náhrada za mahagón, má peknú kresbu, je pomerne ľahký, akusticky tichší, v aparáte má zaujímavý zvuk. Všetko záleží, či necháš hrať gitaru, alebo aparát.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 03. Január , 2012, 20:13:59 » |
|
Veď to, mal som z toho 2 nástroje (gitara, basa) a ani jeden mi zvukovo nesedel. Má svoj charakter, určitý; rezonuje pekne a nie je taký plochý ako lipa... ale...
Agathis a lipa pre mňa = že tam dáš aktívne ubersilné snímače a gain na 11/10.
|
|
« Posledná zmena: 03. Január , 2012, 20:14:49 od BrokenWings »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mesiah
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 03. Január , 2012, 20:15:23 » |
|
Tuto je telo z Affinity, nie je poriadne vidieť hrúbka, ale aspoň je vidieť plytké frézovanie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|