Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 15:18:12
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fendre / Squiery / Strat / Tele - poradte zaciatocnikovi  (Prečítané 4664 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #15 kedy: 03. Január , 2012, 20:17:58 »

Veď to, mal som z toho 2 nástroje (gitara, basa) a ani jeden mi zvukovo nesedel. Má svoj charakter, určitý; rezonuje pekne a nie je taký plochý ako lipa... ale...

Agathis a lipa pre mňa = že tam dáš aktívne ubersilné snímače a gain na 11/10.

Ja mám Standart a celkom som si ju obľúbil, dokonca nemením ani nastavenie na aparáte. Všetko je o pocitoch, mne sa páči  Popiskujem si
Zaznamenané

FigoRebel
nováčik
*
Príspevkov: 49

« Odpoveď #16 kedy: 03. Január , 2012, 20:51:36 »

noooo.snažím sa rozoznať napríklad modely affinity od standardu a napohľad sú rovnaké..hlavy sú veľké..a líšia sa akurát nápisom..je to znak na základe ktorého ich od seba rozoznám?ale zas našiel som affinity aj s malou hlavou..bullet som našiel len s malou hlavou..proste ako ich od seba rozoznam napohľad?
a díky za odpovede :)
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník

« Odpoveď #17 kedy: 03. Január , 2012, 20:59:16 »

Affinity a Standart rozoznáš hrúbkou tela, nápisom, váhou a cenou  Bavím sa skvele Standart na prvý poľad rozoznáš, že tremolo je podobne ako na Fender delux len na dvoch tŕňoch, nie klasicky na šiestich šróboch. Affinity s malou hlavou si nemohol vidieť, lebo sa nerobia. Inak tá veľká hlava nie je úplne rovnaká ako veľká hlava na Standarte a má úplne iný profil krku. Bulet sa robia iba s malou hlavou a nápisy sú tam rôzne, pokiaľ sú súčasťou nejakých packov, tak tam býva písané všeličo...
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #18 kedy: 03. Január , 2012, 21:14:01 »

Tuto je telo z Affinity, nie je poriadne vidieť hrúbka, ale aspoň je vidieť plytké frézovanie.

zaujimave, tak som zase mudrejsi :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 03. Január , 2012, 21:17:38 »

co si myslite o Squier Deluxe Stratocaster. telo z lipy. sa tu na lipu nadavalo ze je to srackove drevo a potrebuje silne snimace a a na tvrdsie styly. drahsia a lipa. co to je za zac ?

to su take tvrdenia o tej lipe :) aj petruciho musicman za milion tisic je tusim lipovy... mal som lipovy fender 72 reissue strakac, aj 60-cosi reissue jazz bass, obe japan, obe lipa, aj ked dobove origose urcite lipove neboli... a obe gitary hrali uplne dobre. ale tiez som odporca lipy ked na to pride  Ja som čert..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 03. Január , 2012, 21:20:56 »

noooo.snažím sa rozoznať napríklad modely affinity od standardu a napohľad sú rovnaké..hlavy sú veľké..a líšia sa akurát nápisom..je to znak na základe ktorého ich od seba rozoznám?ale zas našiel som affinity aj s malou hlavou..bullet som našiel len s malou hlavou..proste ako ich od seba rozoznam napohľad?
a díky za odpovede :)

na to sa vykasli, ze jak sa odlisuju. aj tak sa to kazdu chvilu meni a furt - uz desiatky rokov pouziva fender stale rovnake nazvy na casto uplne odlisne nastroje.

zamysli sa, co by si asi chcel / potreboval a kolko si ochotny za to zaplatit. potom sa da bavit ovela konstruktivnejsie...
Zaznamenané
FigoRebel
nováčik
*
Príspevkov: 49

« Odpoveď #21 kedy: 03. Január , 2012, 21:43:50 »

zamysli sa, co by si asi chcel / potreboval a kolko si ochotny za to zaplatit. potom sa da bavit ovela konstruktivnejsie...
[/quote]

vieš, čo by som potreboval...poviem to tak, že sa chcem so stratocastermi a telecastermi zoznámiť.ja som síce mal v rukách už squierku..bola z nejakého setu a podľa toho čo ste tu už spomenuli to bol asi model Bullet.Napríklad Fender som nemal možnosť si požičať a hrať nejakú dobu na ňom.Tá Squiera pôsobila lacno na mňa..neviem ako to čo najlepšie vyjadriť.Chcel by som to však s niečim porovnať..a keď už, tak s niečím čo dokážete nazvať "plnohodnotnou"gitarou.Viem, že povedať o nejakej gitare,že je plnohodnotná je hodne individuálna záležitosť. Ja však nemám toľko znalostí a preto si chcem nechať poradiť, kde najlepšie začať moju cestu. Po finančnej stránke dajme tomu nateraz 500€.Nechcem však aby ste povedali, že za 500 eur sa vyser na squier, lebo podľa ľudí nie sú niektoré modely od Squier až taká sračka.
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #22 kedy: 03. Január , 2012, 21:47:01 »

Za 500 mas fender HW1, alebo mex. classic seriu a ver mi, ze je to dalej ako squier. Progac tu ma super strat, dobre snimace su na tom. Nevahaj.
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník

« Odpoveď #23 kedy: 03. Január , 2012, 21:52:07 »

http://hudba.bazos.sk/inzerat/12301507/Predam-Fender-strato-USA.php

Neváhaj, kupuj....
Zaznamenané

PanTau
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 03. Január , 2012, 21:53:14 »

+1
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 03. Január , 2012, 21:55:25 »

... Po finančnej stránke dajme tomu nateraz 500€.Nechcem však aby ste povedali, že za 500 eur sa vyser na squier, lebo podľa ľudí nie sú niektoré modely od Squier až taká sračka.

ty chces dat 500 za skvejeru ? ci jako tomu mam rozumiet ? ja som tiez hral na vela strasne dobrych skvejerov, aj tie nove co sa teraz vyrabaju akoze tie vysoke modely, nepamatam, ako sa volaju, ale su to velmi slusne gitary. naposledy som mal tak na dlhsie doma telecaster a fakt dobre. ale zase kebyze mam 500€ a chcem dobry stratocaster, tak by som sa vyprdol na nejake skvajery a mexicke fendre a kupil by som si nejaky stary japonsky fernandes / greco / tokai, lebo to su predsa len dost ine gitary, aspon co som mal osobne so zopar kuskami cest. alebo ak mas rad novodobejsi zvuk strakacov, tak za 650-700 uz kupis ojazdeny USA Standard a to je zase herne a konfortom hry uplne ina liga, jak nejake skjere.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 03. Január , 2012, 21:56:53 »

moment. to je co zac ? USA Standard krk ? a telo z HW ? ci jako ? a Gotoh mechaniky ?  Fuuha zíram Fuuha zíram
« Posledná zmena: 03. Január , 2012, 21:57:23 od rastis » Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 03. Január , 2012, 21:57:34 »

Je to starsi HW1, tak do 10 rokov. Aj krk aj telo
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 03. Január , 2012, 22:00:01 »

Presnejsie je to teda 6 rokov.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #29 kedy: 03. Január , 2012, 22:00:10 »

Je to starsi HW1, tak do 10 rokov. Aj krk aj telo

si si isty, ze tie prve HW s malou hlavou mali hentake logo / otvor vyztuze a zrazace strun ? kedy vobec prisli prve HW ? 8-9 rokov ? a odkedy maju velku hlavu ? 5-6 ? nemali nahodou prve HW 21 prazcov ? a co tie mechaniky ?

... len sa pytam, mozno sa pletiem  Popiskujem si
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.