Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 19:21:43
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Slucka na Laney Ghl 100  (Prečítané 2682 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
cubaka
pravidelný návštevník
Príspevkov: 456

« kedy: 10. Január , 2012, 17:58:03 »

Zdravím mal by som otázku ohľadom slučky na Laney ghl 100, ma tri mody bypasss, insert, sidechain (paralelná). Používal som insert, kvôli delayu a nakopavacu na sola ( CAE mc 401) ten v paralelnej nefunguje ... myslel som si, ze insert je seriova slucka (nemalo by tam dochadzat k zmiesavaniu a ide to priamo do koncaku) v insert mode mi však padne zvuk asi o 30% drive, hlasitost a je to ako "duchna". NIe je to kradnutie signalu efektami a kablami, tie mi pred na iných aparátoch v seriovej slucke hrali uplne v pohode.

Chcem sa teda spýtať, či ten insert naozaj funguje ako seriova (a ja tam mám niečo zle), alebo ten insert mod je uplne daco ine a mam to vycvaknut na seriovu slucku.

Zdravíčko
Zaznamenané

PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #1 kedy: 10. Január , 2012, 22:37:09 »

Prerobte mu to niekto, kto to ma pocuvat kazdy den, narieka a narieka  Je mi do plaču    ha ha ha
Zaznamenané
cubaka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 10. Január , 2012, 22:38:01 »

Zdravíčko
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #3 kedy: 11. Január , 2012, 17:21:17 »

v insert mode mi však padne zvuk asi o 30% drive, hlasitost a je to ako "duchna". NIe je to kradnutie signalu efektami a kablami, tie mi pred na iných aparátoch v seriovej slucke hrali uplne v pohode.
A čo sa deje, keď do sľučky dáš iba kábel?
Zaznamenané
cubaka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 11. Január , 2012, 18:44:41 »

to som neskúsil ale dnes máme skúšku tak to dám tak a zreferujem
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5 kedy: 11. Január , 2012, 21:39:54 »

co tvrdia v manuale k aparatu ?
Zaznamenané
cubaka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 11. Január , 2012, 23:45:14 »

dneska som testol len ine delaye a ked je tam moj coz nie je true bypass tak ten zvuk je v prdeli hned dal som tam carbon copy a ten sa spraval v pohode vsetko bolo okay, ked bol vypnuty, akonahle som ho zapol este horsie ako co mam ja pbj od danelectra (viem ze je to lacak ale hra to v pohode inde to nerobilo nic). Potom som sa na to vykaslal a prepol na side chain a hral som tak.

rastis: pri side chain je to ako paralelná a insert mode píšu: the return signal is buffered and sent directly to the output tubes, no mixing with the dry signal happens, funguje stale fx level, ked je na minime tak nehra vobec nic, odporuca sa davat na 5 ja som daval viac.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 12. Január , 2012, 16:30:42 »

dneska som testol len ine delaye a ked je tam moj coz nie je true bypass tak ten zvuk je v prdeli hned dal som tam carbon copy a ten sa spraval v pohode vsetko bolo okay, ked bol vypnuty, akonahle som ho zapol este horsie ako co mam ja pbj od danelectra (viem ze je to lacak ale hra to v pohode inde to nerobilo nic). Potom som sa na to vykaslal a prepol na side chain a hral som tak.
Ak som dobre pochopil, delay v sľučke skresluje, lebo je prechlastaný. V sľučke je príliš vysoká úroveň, znížiť sa dá tak, že odpor R6 znížiš povedzme 3 x ( na 10 KOhm) a R8 zase 3 x zvýšiš (68 KOhm).

* Laney slucka.GIF (15.54 KB, 600x470 - prehliadnuté 299 krát.)
Zaznamenané
cubaka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 15. Január , 2012, 11:26:48 »

... neviem, či sme sa pochopili. Delay mi nekreslí, ide o ten mod insert, ktorý som chcel využiť ako sériovú slučku, aby fungoval aj boost na sóla.  No pri použití toho insert módu proste klesne hlasitosť, skreslenie a úplne odídu stredy a výšky a to brutálnym spôsobom  :). To nie je kradnutie signálu ... keď dám paralelnú tak v poho zvuk sa nemení no nemám boost na sóla ale v poho aj tak ich veľa nehrávam. Tá slučka asi nebude moc pre stomp boxy .
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 15. Január , 2012, 14:56:21 »

... neviem, či sme sa pochopili. Delay mi nekreslí, ide o ten mod insert, ktorý som chcel využiť ako sériovú slučku, aby fungoval aj boost na sóla.  No pri použití toho insert módu proste klesne hlasitosť, skreslenie a úplne odídu stredy a výšky...
Napadá ma ešte jedna možnosť, čo ak nevypína jack EffRet, potom by boli tie pedále v skrate vstup - výstup. Skús strčiť kábel iba do toho vstupu EffReturn, druhý koniec nikam. Zosík by mal prestať hrať, ak nie, chyba bude tam.
Zaznamenané
cubaka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 15. Január , 2012, 16:06:49 »

no vyskúšam
mna hlavne zaujímalo, či ten insert mode je sériová a teda ten problém by bol aj keby to utekám dať prerobiť celé iba na sériovú. Chcel by som to dať celé pozrieť a skontrolovať máte nejaké návrhy?

inak tu je schéma tej slučky http://www.laney.co.uk/manuals/GH100L%20Manual%20-%202008%20-%202.3.pdf
strana 9.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 15. Január , 2012, 18:06:05 »

mna hlavne zaujímalo, či ten insert mode je sériová a teda ten problém by bol aj keby to utekám dať prerobiť celé iba na sériovú. Chcel by som to dať celé pozrieť a skontrolovať máte nejaké návrhy?
Áno, insert je sériová, sidechain paralelná - pri potenciometri v strede je efekt rovnako hlasný, ako priamy signál (samozrejme záleží na nastaveniach na efekte).
Zaznamenané
cubaka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 15. Január , 2012, 23:18:56 »

No tak potom to musím dať pozrieť, pretože keď mi to takto hrá v inserte v sérii, tak je to prúser. Nikde mi to takto nehralo a neposlucha tam žiaden delay co som skusal. Teraz teda hram bez boostru a mam to v paralelnej.
Zaznamenané

Marian.Radosovsky
pravidelný návštevník
Príspevkov: 215

« Odpoveď #13 kedy: 28. Január , 2012, 23:40:11 »

Sorry za OT Robino, ale ty davaš drive do slučky? Ja som myslel, že to sa dava pred medzi gitaru a amp/preamp na zosilenie vstupneho signalu?
Jedine, že by si to použival inak, ako nakopavatko, alebo som to nepochopil a nakopavač mysliš niečo iné  Na zdravie!...
A ešte raz sorry za OT
« Posledná zmena: 28. Január , 2012, 23:42:12 od Marian.Radosovsky » Zaznamenané

Všetko je najprv v hlave, srdci a prstoch, až potom v drahých gitarách a efektoch.
cubaka
pravidelný návštevník

« Odpoveď #14 kedy: 29. Január , 2012, 00:56:07 »

sava edo nie nie aby to bolo košer ja mam ten MC 402 to je od CAE taky dvoj pedal je tam drive a linedriver ... a ano mam to v slucke ale pouzivam hlavne ten line driver co je ako by som to nazval ... len mi to zdvihne hlasitost a inak nic, ziadne pridanie farby a tak, preto som to pouzival na sola a ten drive som sem tam zapol aj v slucke, pretoze to vyrabalo strasne cudne zvuky a sem tam som sa s tym hral, ale ide mi len o ten linedriver ci co to je... a to mi je dobre mat len v slucke v predku ti to nic nezdivhne.
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.