Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 16:34:30
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 25 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hráme sa, alebo vlastná výroba...  (Prečítané 70900 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #90 kedy: 10. November , 2012, 17:24:44 »

Veď osová súmernosť je zachovaná  Bavím sa skvele

ja sa do toho vobec nerozumiem takze neviem, len ma to tak zaujalo ked som sa kukal na ten obrazok :-D
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #91 kedy: 10. November , 2012, 17:56:47 »

lorenz by bol fakt dobry nazov, tam chces nechat len to spanilo-tajomne logo, ci zle som to pochopil?
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #92 kedy: 10. November , 2012, 18:19:34 »

lorenz by bol fakt dobry nazov, tam chces nechat len to spanilo-tajomne logo, ci zle som to pochopil?
nie nie, meno bude väčším písmom a logo asi menšie, len pod menom nebude už nič :)
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #93 kedy: 10. November , 2012, 20:00:27 »

výborne vyzerajú  Zdravíčko , Tebe by som  si dal spravit raz strata  Zdravíčko
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #94 kedy: 10. November , 2012, 20:04:12 »

Od Teba, milovníka starých japoncov mi to lichotí dvakrát, tie gitary boli totiž výborne spracované (aj keď nie každá hrala ako by mala), ale aj tá najlacnejšia gitara bola urobená poctivo.
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #95 kedy: 10. November , 2012, 20:08:23 »

vystihol si to , fakt po dlhom čase vidím na robenom strate autenticitu starých nástrojov , spravené tak ako  to bolo vymyslene , lebo aspoň pre mna strat je dokonalý tvar na gitaru
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #96 kedy: 10. November , 2012, 20:26:51 »

Presne tak, na ručne robených gitarách je tá autenticita, pretože kedysi gitary vyrábali ľudia, Fender bol masnufaktúra, ale každý pracoval rukami, žiadne CNC mašiny, žiadne extra stroje, len jedna hala s partou nadšencov, dnes títo nadšenci nerobia gitary vo veľkom (česť výnimkám), ale pekne vo svojich dielňach a do gitár vkladajú kus seba. Tú basu už zobral zákazník domov, trochu mi aj chýba  No hanbím sa..
Zaznamenané
oblaty
pravidelný návštevník
Príspevkov: 235

« Odpoveď #97 kedy: 10. November , 2012, 22:22:12 »

pekne Kubo, tento J.Bo sa ti podaril :)
Zaznamenané

Niečo z mojej tvorby - vyrobene, upravene, opravene gitary - http://www.facebook.com/PKGuitars
Kontakt: oblaty@gmail.com   www.facebook.com/pksinan
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #98 kedy: 10. November , 2012, 22:23:30 »

....zbytočne tu špiritizuješ nad tou ručnou výrobou, dôležitý je kvalitný materiál a presnosť....ďalej k setup-u strún, mne hentaké horedole struny nevyhovujú, ten odlišný dohmat vytvorený rádiusom hmatníka oželiem, skôr preferujem vyrovnanosť tónu a struny nezapadajúce jedna za druhú, z môjho pohladu je to kolosálna blbosť aby som Gčko ktoré mám za Dčkom mal ešte aj hlbšie, mne osobne sa lepšie hrá ak sú struny z vrchu v rovine alebo sa mierne, súmerne zvyšujú od H po G, odspodu to jednoducho dorovnám snímačom....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #99 kedy: 10. November , 2012, 23:13:30 »

Tento radius sa zákazníkovi páčil, dobre sa mu na to hralo, tak to tam má, snímače sú na to uspôsobené.

Spôsob opracovania dreva má tiež vplyv na zvuk  Žmurk
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #100 kedy: 10. November , 2012, 23:16:20 »

Tento radius sa zákazníkovi páčil, dobre sa mu na to hralo, tak to tam má, snímače sú na to uspôsobené.

Spôsob opracovania dreva má tiež vplyv na zvuk  Žmurk

aj to ci je spln ked sa lakuje

ale ok teda aky vplyv to ma? ked to bude na cnc tak bude mat viac basov ci menej?
« Posledná zmena: 10. November , 2012, 23:20:16 od vikur » Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
stevino179
Hosť
« Odpoveď #101 kedy: 10. November , 2012, 23:24:37 »

ked to robí cnc šupe sa to jedna za druhou na kila to je ine ako ked si vyberieš dosku  chytíš  do ruky v kľude si po nej poklepeš a vyberieš si čast a tej časti sa budeš venovať až pokiaľ nezahrá , zmontovať nastroj nieje zas až taka sranda nieje to len tu diera tam oblúk
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #102 kedy: 10. November , 2012, 23:44:55 »

ked to robí cnc šupe sa to jedna za druhou na kila to je ine ako ked si vyberieš dosku  chytíš  do ruky v kľude si po nej poklepeš a vyberieš si čast a tej časti sa budeš venovať až pokiaľ nezahrá , zmontovať nastroj nieje zas až taka sranda nieje to len tu diera tam oblúk
zaujimalo by ma teda ake caro v sebe ukryva preglejkova fosna  Popiskujem si
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #103 kedy: 11. November , 2012, 07:41:01 »

....zase to pojmem osobne, čo sa krku týka, tak rádius hmatníka v mojom prípade až tak neovplyvňuje pohodlie hrania, takže z môjho pohladu je to zase len špiritizovanie, že prečo taký a prečo nie iný, zatiaľ som nenarazil na hmatník ktorý by mi bol vadil, vrátane plochých jolanáckych, dôležitejší je rádius krku, k tým snímačom, áno viem robí sa to aj na gitarách, len na base je tá sila opretia kameňa o kobylku o trošku iná a o trošku viac vplýva na zvuk....

....nastavoval som zopár bás chalanom a po vyskúšaní oboch alternatív každý volil nastavenie výšky strún do roviny, ale to je jedno, individualita je individualita....

....čo sa spracovania týka, neviem, nevsádzal by som na to že ručne vystružlikaná basa bude mať zakaždým niečo do plusu oproti strojovej výrobe....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #104 kedy: 11. November , 2012, 10:37:21 »

Je to podobné ako so sušením, ale nieje to až tak drastické a nieje to ani trvalé.
Vieme, že drevo stále pracuje a nástroj sa musí vyhrať. To vyhratie nástroja je aj proces kryštalizácie niektorých látok v dreve, tieto látky sa rozhýbu ak drevo rezonuje, vibruje. Ideálne je pre drevo ak sa opracováva pomaly relatívne pomaly.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 25 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.083 sekund, 23 otázok.