Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 23:52:28
Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 25 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hráme sa, alebo vlastná výroba...  (Prečítané 71058 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #180 kedy: 22. November , 2012, 17:54:04 »

ja mám na Squieri zhodený pic, tak som ho zapojil a zistil som, že keď snímače NIESU uchytené, gitara hrá inak  Neviem
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #181 kedy: 22. November , 2012, 18:16:55 »

ja mám na Squieri zhodený pic, tak som ho zapojil a zistil som, že keď snímače NIESU uchytené, gitara hrá inak  Neviem
jak nie su uchytene? vsak porovnaj rovnaku vysku snimacov od strun s a bez pickguardu a potom skus vyvodit nejake zavery o tom, ze pickguard ma vplyv na zvuk  Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #182 kedy: 22. November , 2012, 18:49:30 »

my 2c

zapojena gitara s a bez pickguardu - ziaden rozdiel. na sucho ma ta pickguardova urcite trosku iny zvuk a tu umelinu tam naozaj citit. konkretne ja to na mojich tele pocujem. tele s guardom ma specificky tele taky suchy zvuk, bez guardu sa zvuk podoba viac na bez pg gitaru, velka logika, ze?  Bavím sa skvele Kazdopadne, v tom ma kubasak pravdu. straty a tele s guardom maju urcity feel, ktory nie pg gitary nemaju, no toto mam pocit ze citit len ako som uz povedal nasucho
« Posledná zmena: 22. November , 2012, 18:50:11 od mn » Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #183 kedy: 22. November , 2012, 20:45:08 »

padol mi kamen zo srdca. bal som sa totizto ze som totalne hluchy  Nechajte ma vydýchať

....Ty si nepoznáš basu či čo Huh! ako dávno si ju už nemal v rukách Huh! Bavím sa skvele JB a snímače uchytené do pickguardu Bavím sa skvele ....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #184 kedy: 22. November , 2012, 21:22:37 »

ja mam k lakom len taketo skusenosti... mal som k dispozicii par gitar, na ktorych som od nova dlhu dobu hral bez laku. potom som ich nalakoval nitrom, vzdy pomerne hrubu vrstvu, aj vyse milimetrovu. po zlozeni hrali rovnako, ako som si pamatal pred lakovanim a to som ja velky lovic nuansov pri suchom zvuku. porovnanie s inymi lakmi nemam ziadne, takze tam sa neviem vyjadrit...

samozrejme, ze ak je na gitare plastovy dekel, ktory sa moze do istej miery tiez rozrezonovat, tak pri suchom hrani to moze byt trochu pocut, ale nie vzdy a nie automaticky. so zvukom cez aparat to nema nic spolocne...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #185 kedy: 22. November , 2012, 21:27:33 »

samozrejme, ze ak je na gitare plastovy dekel, ktory sa moze do istej miery tiez rozrezonovat, tak pri suchom hrani to moze byt trochu pocut, ale nie vzdy a nie automaticky. so zvukom cez aparat to nema nic spolocne...

Cital som na margo tohto aj tvrdenia Gibson manikov, ze je rozdiel ci ma SGcko maly alebo velky pickguard, ze nasucho viac rezonuju s malym (teda skorsie 60s modely).
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #186 kedy: 22. November , 2012, 23:41:15 »

Uz som pocul veci, ze pickguard a material pickguardu robi zvuk, ale osobne sa mi to nezda. Mam viac stratov, dokonca aj s kovovym pickguardom a skusal som hrat na moje straty aj bez pickguardu a bol tam nepatrny rozdiel. Ozaj taky, ze nieco je ine, ale nik nevie co a vlastne to ani nevie definovat. Asi ako ked sa rano zobudis s blbou naladou a chytis gitaru do ruky. No proste nieco je ine, co vlastne ani nemusi byt vecou toho samotneho pickguardu  Bavím sa skvele
Naopar rozdiel medzi lakovanim citim daleko viac. Kolkokrat sme skusali rozne laky a velakrat sa mi potvrdilo to, ze tenke laky uberali gitare najmenej. Hrube laky najviac. (Podobne nieco popisuje aj Suhr vo svojich videach). Pricom niektore typy lakovania sa dali robit len dost nahrubo a ine tenke. Napr. satin a voskovanie (vcetne nelesteneho nitro) sa mi pacili vzdy najviac.
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #187 kedy: 23. November , 2012, 00:05:21 »

Zvuk Stratu bez uchytených snímačov je bez basov, teda s výrazne nižším podielom basov. Tu nejde o to či gitara má snímač uchytený v pickguarde, alebo v dreve, tu ide o to či snímač vôbec je prichytený.
Zaznamenané
FakyGrobian
pravidelný návštevník
Príspevkov: 478

« Odpoveď #188 kedy: 23. November , 2012, 01:30:52 »

Nerobím síce gitary, ale povedzme, že sa v rámci svojho hobby veľmi podrobne lakmi zaoberám. Ako písal Majo Fero, preferuje tenšie laky. Mr.Suhr súdiac podľa videa tiež dbá na tenkosť vrstvy polyesterového laku, hrúbku poctivo meria, čo podľa neho iní výrobcovia flákajú, drbnú tam hrubšiu vrstvu, inak to schne, navyše šetria na brúsení a nechcú sa príliš prebrúsiť aby postup nemuseli opakovať ("they dont worry about going thru top coat" - aspoň tak som to pochopil)... Otázka na miestnych kutilov: Kubbasak, Oblaty, GV, ako si strážite hrúbku laku? Máte merače, dávate to tam podľa skúseností cca od oka alebo ako to pri Vašej výrobe funguje? Zaujíma ma celý proces - lakovanie, brúsenie / leštenie. V žiadnom prípade nechcem rýpať, len ma to zaujíma...    
« Posledná zmena: 23. November , 2012, 01:32:05 od FakyGrobian » Zaznamenané

Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #189 kedy: 23. November , 2012, 08:26:39 »

....Ty si nepoznáš basu či čo Huh! ako dávno si ju už nemal v rukách Huh! Bavím sa skvele JB a snímače uchytené do pickguardu Bavím sa skvele ....

ja na base v prvom rade hram a neskumam magiu  Bavím sa skvele
Zaznamenané

o-yep sro
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #190 kedy: 23. November , 2012, 09:42:05 »

Faky - ja osobne dávam lak "od oka", robím to všetko takpovediac na kolene, na začiatok dávam pomerne hustú vrstvu, ktorá je aj najhrubšia, potom lak riedim viac a sú to už len viac-menej poprašky. V prípade, že lakujem jaseň tak používam plniaci lak a až tak vrchný lesklý. Postup je rovnaký, len dávam pozor na vyplnenie pórov. Samozrejme, zhruba každé 2-6 vrstiev robím prebrus (záleží od hustoty laku). A lakovanie krkov je zas o inom, dávam zhruba 3 tenké vrstvy (najprv 2, potom prebrus, potom ešte jedna a leštenie). Lak sledujem voľným okom, prisilnú vrstvu vidieť, je to rovnaké ako so sklom v ráme, iba v malom.
Zaznamenané
oblaty
pravidelný návštevník
Príspevkov: 235

« Odpoveď #191 kedy: 23. November , 2012, 12:56:59 »

btw, skúste niekto kto máte strat zahrať si naňho bez krytu a potom s krytom ale bez snímačov. a nasucho (samozrejme :D )
moja skusenosť je taka že to hrá ako keby tam bola ozvena ale taká plastová :D chcem tým povedať že to všetko môžu zachytávať snímače, samozrejme v minimálnej miere :)
Zaznamenané

Niečo z mojej tvorby - vyrobene, upravene, opravene gitary - http://www.facebook.com/PKGuitars
Kontakt: oblaty@gmail.com   www.facebook.com/pksinan
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #192 kedy: 23. November , 2012, 13:19:57 »

btw, skúste niekto kto máte strat zahrať si naňho bez krytu a potom s krytom ale bez snímačov. a nasucho (samozrejme :D )
moja skusenosť je taka že to hrá ako keby tam bola ozvena ale taká plastová :D chcem tým povedať že to všetko môžu zachytávať snímače, samozrejme v minimálnej miere :)

Toto je napriklad aj dost velky rozdiel medzi Stratom s tremolom a hardtail. Tie s tremolom maju prave taku akusi ozvenu, ktoru pocut aj zosilene (kedze maju pod snimacmi kopec dreva prec), nielen nasucho.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #193 kedy: 23. November , 2012, 13:23:46 »

na pakovych strakacoch hlavne reverbuju pruziny...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #194 kedy: 23. November , 2012, 13:27:44 »

na pakovych strakacoch hlavne reverbuju pruziny...

Aj ked si bloknes tremolo a das ich prec, tak tam pocut trosku tu ozvenu akoby. Preto hardtail Straty zneju najma na kobylke trosku viac ako Tele.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 25 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.109 sekund, 23 otázok.