Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 04:35:41
Strán: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 25 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hráme sa, alebo vlastná výroba...  (Prečítané 71167 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #300 kedy: 04. Jún , 2013, 11:03:58 »

no ja to vidim trochu jinak, ale ty mas zrejme doma desitky robenaku, takze jsi odbornik na custom vyrobu kytar, takze dobre vis co pises.  A taky na ekonomiku podnikani, situaci na trhu, marketing a nakladovost.
Me dycky dojima jak u nas umime fantasticky radit ostatnim jak by TO meli delat. Samozrejme beztrestne a bez jakekoli zodpovednosti.

velka blbost sorry..
ked proste poviem vyrobcovi ze moj strop je povedzme 20000-2500e.. tak do tohto vstupuju len nasledovne naklady :

material
praca

a pokial material mna stoji 700e komplet (drevo, HW), to znamena ze platim niekomu 1300-1800e za to ze mi doda dojebanu gitaru co ked chytim do ruk je jak za 5 korun? ze lak je doteceny, ramiky su kadeako krivo, gitara nedajboze neladi v polohach..WTF?
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #301 kedy: 04. Jún , 2013, 11:07:48 »

aj dakto uz povie co to bolo za gitaru a od koho, ci sa to zase strati len pri tom, ze si to vsetci co o tom vedia nehcaju pre seba?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #302 kedy: 04. Jún , 2013, 11:15:39 »

aj dakto uz povie co to bolo za gitaru a od koho, ci sa to zase strati len pri tom, ze si to vsetci co o tom vedia nehcaju pre seba?

ano presne tak to bude..
Zaznamenané

hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #303 kedy: 04. Jún , 2013, 11:35:36 »

jako obvykle.... akorát fórové kecy.

kaolko nejdriv vykrikuje ze chce lak jak PRS a ze si za to rad priplati, klidne 2tis euro.
pritom seriova PRS stoji obvykle mnohem vic, pri mnohem! nizsich nakladech.
pak otoci ze matros stoji tolik a prace tolik (kolik vlastne te prace na tom stravi, jestli se jebe s detailama aby to bylo dokonale?)
a na zaver vytahne klasicke "argumentovani" extremem - jasne kytara za 2tis ojro s dotecenym lakem, krivym bindingem a ramikmy atd je ZMETEK a predpokladam ze s nima bojujes denne.
Doufam ze to nebyla jenom jedna, na ktere ted stavis ty svoje bujare konstrukce a ultimativni vyvody ze par desitek čs kytararu stoji za hovno.

a jestli glamrocker predvadi praci na SVETOVE urovni (jak sam naznacuje) za slovenske ceny, tak mu fandim a klanim se mu.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #304 kedy: 04. Jún , 2013, 12:21:39 »

ty si uplne mimo fakt..

PRS za 2500e kupis o tom sa ani bavit dalej nebudem, to ze u nas stoja 3500e je druha vec.

na tom origina 2500e PRS musis zaplatit trochu iny typ nakladov tej velkej firmy co ma tolko ludi. hovoria ti nieco vynosy z rozsahu? asi ani nie, ok.

lebo v tomto pripade na tej jednej gitare lokalneho vyrobcu zivis iba toho jedneho vyrobcu, kdezto pri originale zivis celu firmu.

ta ich musi vyprodukovat tolko aby pokryla vsetky svoje naklady, no napriek tomu je ich vystupna kontrola top.. da sa to povedat o lokalnom vyrobcovi?

a ta zahranicna firma musi zrobit tak, aby mala aspon nejaky minimalny zisk. Aj ked pokial to nie je akciovka, je lepsie ked ma zisk minimalny, aspon nemusi tolko odviest statu, takze si radsej dorovna na danu uroven naklady (R&D, assety, atd) a potom sa jej to vyrovna.
lokalny vyrobca ma 700e za hardver, 1800e za pracu. uplna win situation, prakticky ti staci spravit jeden nastoj taky mesacne, alebo dva za polovicnu cenu. ci zase forovske kecy? ano?
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #305 kedy: 04. Jún , 2013, 12:27:21 »

flame domorobo vs fabrika mi nejak nechybal, ja radsej ten religiozny, pripadne politicky flame  Bavím sa skvele

karol inak ten priklad, ze dofusovana robota za 2500e je nieco konkretne, alebo len tak konfabulujes? Akoze ja som tiez picoval na Kellera svojho casu a aj dovodne za tu jednu gitaru, co som mal, ale aj pri nom som badal casom zlepsenie a rovnako sa to meralo na cenach. Nebavime sa o niecom podobnom teraz?

Lebo napadne ma rovno priklad toho Halabicu jak si nechava robit u Klemu a Urbana tu svoju znacku, gitary stoja medzi 2500-3500 a kvalita vypracovania je imho vysoka, pricom furt to nie je zahranicna cena.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #306 kedy: 04. Jún , 2013, 12:37:19 »

karol, nehnevaj sa, ale toto co si dal je uplne zcestny argument. min 1/3 az 1/2 ak nie viac ceny nastroja z obchodu robia kadejake marze predajcov, dovozcov a neviem koho este. cize ak je v obchode nieco predrazene, tak to nie je preto, ze firma musi na seba zarobit lebo ma vela zamestnancov, ale pre nenazranost obchodnikov.

dalsia vec je, ze porovnavat velke firmy, ktore objednavaju material na tony s obrovskymi mnozstevnymi zlavami s malovyrobcom, ktory objednava bud v malych mnozstvach, alebo od nejakeho ineho dodavatela priamo na vyrabany kus, je dost o hovne. ked chceme byt objektivni tak treba porovnavat ceny malovyrobcov a nie velka firma vs mala dielna. kazdopadne tahat debatu smerom, ze malovyrobca ak ma vysoku cenu, tak je predrazeny lebo musi zivit iba seba, nie celu firmu je o hovne. Taky Gil Yaron podla cien tych replik potom zivy asi cely Izrael.
Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #307 kedy: 04. Jún , 2013, 12:43:06 »

jako obvykle.... akorát fórové kecy.

kaolko nejdriv vykrikuje ze chce lak jak PRS a ze si za to rad priplati, klidne 2tis euro.
pritom seriova PRS stoji obvykle mnohem vic, pri mnohem! nizsich nakladech.
pak otoci ze matros stoji tolik a prace tolik (kolik vlastne te prace na tom stravi, jestli se jebe s detailama aby to bylo dokonale?)
a na zaver vytahne klasicke "argumentovani" extremem - jasne kytara za 2tis ojro s dotecenym lakem, krivym bindingem a ramikmy atd je ZMETEK a predpokladam ze s nima bojujes denne.
Doufam ze to nebyla jenom jedna, na ktere ted stavis ty svoje bujare konstrukce a ultimativni vyvody ze par desitek čs kytararu stoji za hovno.

a jestli glamrocker predvadi praci na SVETOVE urovni (jak sam naznacuje) za slovenske ceny, tak mu fandim a klanim se mu.

ja nerobim za slovenske ceny a vobec netusim naco to sem tahas, ci ty v praci pouzivas ako argument ze nemec berie za to 3krat tolko ako ja takze to lepsie nebude?  Bavím sa skvele

Ja tvrdim jedno - pokial viem cenu urcuje gitarar a  ja predpokladam ze za to dostanes ten najlepsi vyrobok aky vie spravit. podla mna to ze by som mu dal teraz o 30% - 1000% viac nic na kvalite nezmeni, a vlastne preco by malo ked tu cenu urcuje on sam?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #308 kedy: 04. Jún , 2013, 12:47:26 »

karol, nehnevaj sa, ale toto co si dal je uplne zcestny argument. min 1/3 az 1/2 ak nie viac ceny nastroja z obchodu robia kadejake marze predajcov, dovozcov a neviem koho este. cize ak je v obchode nieco predrazene, tak to nie je preto, ze firma musi na seba zarobit lebo ma vela zamestnancov, ale pre nenazranost obchodnikov.

Ako sa to vezme, Gibson napriklad ma na svojej stranke odporucane ceny podstatne vyssie ako u US predajcov, ktori robia rozne ceny aj zlavy. Rozdiel je v EU, kde sa casto k zdovodneniu zvysenia cien zneuzivaju postovne naklady a samozrejme colne konanie a obchodnici casto ceny umelo potiahnu hore, hoci uz menej ako kedysi.

Je ale fakt, ze velke firmy maju urcite podstatne nizsie naklady na materialy a dreva vzhladom na velky odbyt oproti malovyrobcom, ktori casto objednavaju drevo konkretne na jeden kus. 
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #309 kedy: 04. Jún , 2013, 13:01:47 »

ja nerobim za slovenske ceny

sorry, jeden predchozi tvuj prispevek jsem spatne pochopil.
« Posledná zmena: 04. Jún , 2013, 13:10:59 od hyenik » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #310 kedy: 04. Jún , 2013, 13:10:28 »

Ako sa to vezme, Gibson napriklad ma na svojej stranke odporucane ceny podstatne vyssie ako u US predajcov
odporucane ceny na stranke nie su ceny, za ktore ich kupuju od nich distributori
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #311 kedy: 04. Jún , 2013, 13:18:40 »

- ano je blbost porovnavat velku znacku a maleho vyrobcu
- ak napriklad dojdes do centraly PRS, ako jeden chalan z rig-talk nedavno, mozes si kupit gitaru aj priamo u nich, ta cena je stale cca podobna ako ked si ju kupis v americkom obchode, tie rozdiely tam nie su take brutalne a prave aj preto som spomenul ze co stoji v us 2500usd, u nas kludne stoji 3000e takze to ratajme s tymi 2500usd radsej pre pokoj v dusi.
- ano cenu urcuje vyrobca sam, stale ale rozmyslam nad tym ze ak mu v prepocte ostane viac vo vrecku, potom zivim vlastne len jeho a jeho kvalitu odvedenia prace, nakolko taku gitaru nevyprdne na pase za tyzden, stale potom uvazujem ci za tie prachy ktore berie by nemali tie detaily inak vyzerat.. pravda ale je ze samozrjeme velka firma si vie vybrat profi ludi do kazdeho stupna danej vyroby a ked robi vsetko jeden clovek, tak je tam vyssia pravdepodobnost ze zrovna dnes sa nevyspal a nema chut sa s tym babrat, hlavne nech len posle kupca prachy za zalohu, aby mohol ist vecer do krcmy kukat  milano vs barca..
- moj cely problem je ze to ze som ochotny dat za gitaru viac prachov a ocakavam ze vystup bude kvalitnejsi este neznamena ze to tak nakoniec bude Žmurk najhorsia vec co moze kupujuci spravit a to pri akomkolvek druhu bartru je dat najavo ze mas viac nez dost prostriedkov, pretoze potom predajca rad fabuluje v style ze vsetko sa da a vsetko vieme spravit, len aby si skoncil u neho a nie u niekoho ineho.
« Posledná zmena: 04. Jún , 2013, 13:20:08 od kaolko » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #312 kedy: 04. Jún , 2013, 14:04:24 »

- ak napriklad dojdes do centraly PRS, ako jeden chalan z rig-talk nedavno, mozes si kupit gitaru aj priamo u nich, ta cena je stale cca podobna ako ked si ju kupis v americkom obchode, tie rozdiely tam nie su take brutalne a prave aj preto som spomenul ze co stoji v us 2500usd, u nas kludne stoji 3000e takze to ratajme s tymi 2500usd radsej pre pokoj v dusi.
takymto prikladom sa mozes oblukom vyhybat. to, ze ti v PRS ako koncovemu zakaznikovi predaju gitaru za 2500$ (alebo o nieco lacnejsie ako v obchode) este neznamena, ze za tolko to beru aj distributori, ktori maju s nimi svoje zmluvy o cenach a mnozstevnych zlavach a pod. vsak to by potom znamenalo, ze v USA su sami dobrosrdecni predajcovia, ktori predavaju nastroje bez zisku a ziju zo vzduchu  Popiskujem si

ked je to tak tragicke s tymi nasimi vyrobcami, tak sa cudujem, ze sa im celkom dari na to ako su predrazeni vzhladom na otrasnu vystupnu kvalitu ako sa prezentuje. ja tu nechcem nikoho slepo obhajovat len preto, ze mam gitaru od Kellera, ale zase hadzat vsetkych do jedneho vreca len preto, ze dakto dakde videl gitaru za 2k so zatecenym lakom. ak to niekto robi pravidelne, tak nech sa o tom otvorene hovori a nerobia sa okolo toho tajnosti.. ja som  tiez videl x drahych gitar a neboli to vzdy zrovna najdokonalejsie kusy, ale zase nebudem tvrdit, ze maju uplne zle napicu vystupnu kontrolu u vsektych gitar. momentalne sa tu napr vytiahol taky mayones ako etalon kvality zakazkovych gitar, este dva roky dozadu si sa karol dusoval, ze jak su napicu, lebo na semenstringu niekto natrafil 1-2 kusy so zle zacistenymi prazcami. spravili par gitar pre periphery a uz su super  :)

vsak ked chceme picovat, tak podme ukazovat konkretne prstom ten a ten si za tu gitaru vypytal tolko a na tu cenu ma tieto nedostatky, ked ma byt debata konstruktivna
« Posledná zmena: 04. Jún , 2013, 14:13:12 od styrioci » Zaznamenané
Drvic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 401

« Odpoveď #313 kedy: 04. Jún , 2013, 14:15:22 »

momentalne sa tu napr vytiahol taky mayones ako etalon kvality zakazkovych gitar, este dva roky dozadu si sa karol dusoval, ze jak su napicu, lebo na semenstringu niekto natrafil 1-2 kusy so zle zacistenymi prazcami. spravili par gitar pre periphery a uz su super  :)
Inak s tym Mayonesom som mal aj ja presne tu istu skusenost. V Klangfarbe boli asi styri a chytil som do ruk prvu a ta mala prazce zacistene pomaly horsie ako cinska gitara. Dalsia bola spravena super.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #314 kedy: 04. Jún , 2013, 22:37:03 »

tvoje tuzby uz jsou davno vyslysene..... jestli ti teda nevadi ze to je v cesku Žmurk
http://www.jurca-guitars.com/blog/?p=471

...

tie gibsonoviny v galerii vyzeraju velmi pekne.

inak zase uplne ujebana debata.

najslavnejsia gitarova firma vsetkych cias - Gibson. konkretne ich velmi uspesna era v 70-tych rokoch. vtedy to boli drahe nastroje a zoberte si do ruk 2-3 kusy reprezentativnej vzorky vlajkovych Customov. vsetko krive, kedejake, pozliepane z nerovnako velkycvh kuskov, logo na hlave kam sa voslo, atd...

o Fendrovych nepodarkoch by sa dali tiez pisat cele slohy...

a dodnes su to vyhladavane nastroje.

a tu sa co riesi ? zateceny lak na robenaku za 2 litre ? ja by som to za tie love reklamoval a keby som nepochodil, tak by som konkretneho vyrobcu ponosil po forach. 2 litre je veru dost. za to sa da kupit napriklad aj krivy Gibson  Ja som čert..
Zaznamenané
Strán: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 25 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.047 sekund, 23 otázok.