Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 23:47:58
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: kaziaci sa krk  (Prečítané 3319 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
Martynko
nováčik
*
Príspevkov: 20

« kedy: 20. Február , 2012, 20:04:21 »

Zdravim, mam otazku ohladom krku na mojom Cort Zenox LP.
Gitara nemala dlhu dobu nijaky problem a co sa tyka dohmatu a tvaru krku bola uplne super, ale vsimol som si problem ktory ma dost strasi a mam pocit ze sa jeho rieseniu uz nemozem dlho vyhybat. Tak ako na vsetkych gitarach sa viac ci menej ton ohybal ak  som sa zaprel rukou o krk a po uvolneni sa vratilo vsetko do normalu. V istom momente sa vsak gitara zacala rozladovat, tak som dotiahol sroby, az ma prekvapilo, ze boli dost uvolnene. Rok ci dva to zas hralo skvelo, ale teraz sa zasa uvolnili a pri srobovani som so zdesenim zistil, ze zavity tych srobov (su 4) su vydrate a hocijako silno srob zakrutim dnu, po par dnoch-tyzdni su zas skoro vonku. Skusal som tam dat kusok brsneho papiera a zase to istu dobu drzalo 100% tne, ale opat sa rozladuje a na moj vkus sa krk ohyba az prilis- jednoduchu su tie sroby aj zavity zle. NEviete mi poradit, ako by som to mal riesit? Dat dlhsie sroby a prehlbit dierky? Pripadne to zlepit? Krk menit nebudem chcet, som s nim spokojny, takze prilepenie by mi neprekazalo. Pripadne co ine by ste mi odporucili? Co mi s tym vie urobit gitarar?
Vdaka
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #1 kedy: 20. Február , 2012, 20:10:21 »

Zdravim, mam otazku ohladom krku na mojom Cort Zenox LP.
Gitara nemala dlhu dobu nijaky problem a co sa tyka dohmatu a tvaru krku bola uplne super, ale vsimol som si problem ktory ma dost strasi a mam pocit ze sa jeho rieseniu uz nemozem dlho vyhybat. Tak ako na vsetkych gitarach sa viac ci menej ton ohybal ak  som sa zaprel rukou o krk a po uvolneni sa vratilo vsetko do normalu. V istom momente sa vsak gitara zacala rozladovat, tak som dotiahol sroby, az ma prekvapilo, ze boli dost uvolnene. Rok ci dva to zas hralo skvelo, ale teraz sa zasa uvolnili a pri srobovani som so zdesenim zistil, ze zavity tych srobov (su 4) su vydrate a hocijako silno srob zakrutim dnu, po par dnoch-tyzdni su zas skoro vonku. Skusal som tam dat kusok brsneho papiera a zase to istu dobu drzalo 100% tne, ale opat sa rozladuje a na moj vkus sa krk ohyba az prilis- jednoduchu su tie sroby aj zavity zle. NEviete mi poradit, ako by som to mal riesit? Dat dlhsie sroby a prehlbit dierky? Pripadne to zlepit? Krk menit nebudem chcet, som s nim spokojny, takze prilepenie by mi neprekazalo. Pripadne co ine by ste mi odporucili? Co mi s tym vie urobit gitarar?
Vdaka

Nič nelep a daj to gitarárovi. On už to vyrieši. Neboj:-)
Zaznamenané

Martynko
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 20. Február , 2012, 20:41:20 »

Jasne, ze to dam gitararovi, ale bolo by fajn, keby mi niekto, kto mal podobny problem opisal, ako to riesil. Chcem mat zhruba predstavu, do akej miery to ovplyvni gitaru a ci ju to neznehodnoti, ci sa do nej potom este oplati vrazat peniaze a pod.
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #3 kedy: 20. Február , 2012, 20:44:08 »

Ziaden problem, co nevyriesi gitarar  Zdravíčko, nic ani nepoznas.
Zaznamenané
Martynko
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 20. Február , 2012, 20:50:26 »

Tak teda zbehnem za p. Neuszerom, asi to moc zvelicujem, ale za par dni hram koncert a desi ma, ze by som zafailoval kvoli tomu. Neviete mi este nahodou povedat v akej cenovej relacii sa pohybuju taketo veci? obhliadka nastroja a oprava krku, pripadne setting up (dohmat a pod)? Chcem vediet, co mam cakat  Popiskujem si
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 20. Február , 2012, 20:53:34 »

okolo 50 mozes cakat.
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #6 kedy: 20. Február , 2012, 21:17:41 »

Myslím, že igorK to spraví o dosť lacnejšie - Igor Keller.

Ak máš skrutkovanú Zenox, tak má resale hodnotu cca. 120€, neviem, či sa Ti to oplatí.
Zaznamenané
Martynko
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 20. Február , 2012, 21:22:06 »

mam tam nove snimace aj HW. A mam ju rad- oplatí.
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #8 kedy: 20. Február , 2012, 22:53:00 »

Nedávno som riešil podobný problém na jednej gitke, vyriešil som to zaliatim starých dier a vyvŕtaním nových  No hanbím sa..
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 21. Február , 2012, 00:41:46 »

A cim si to ako zalial?
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #10 kedy: 21. Február , 2012, 07:29:44 »

A cim si to ako zalial?
Titebondom  Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #11 kedy: 21. Február , 2012, 10:07:21 »

Titebondom  Žmurk

co to je ?
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #12 kedy: 21. Február , 2012, 10:14:10 »

co to je ?
Disperzné lepido na drevo. Je pevnejšie než drevo a neovplyvňuje negatívne farbu zvuku a sustain.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #13 kedy: 21. Február , 2012, 10:15:24 »

Disperzné lepido na drevo. Je pevnejšie než drevo a neovplyvňuje negatívne farbu zvuku a sustain.

no dobre, ale to len vyplnis dieru pruznym lepidlom ?
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #14 kedy: 21. Február , 2012, 10:27:01 »

vyplním, počkám 24 hodíán, prebrúsim, opäť vyplním, opäť počkám a opakujem kým niesom spokojný a tak vyvŕtam nové diery
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.04 sekund, 23 otázok.