Martynko
nováčik
Príspevkov: 20
|
|
« kedy: 20. Február , 2012, 20:04:21 » |
|
Zdravim, mam otazku ohladom krku na mojom Cort Zenox LP. Gitara nemala dlhu dobu nijaky problem a co sa tyka dohmatu a tvaru krku bola uplne super, ale vsimol som si problem ktory ma dost strasi a mam pocit ze sa jeho rieseniu uz nemozem dlho vyhybat. Tak ako na vsetkych gitarach sa viac ci menej ton ohybal ak som sa zaprel rukou o krk a po uvolneni sa vratilo vsetko do normalu. V istom momente sa vsak gitara zacala rozladovat, tak som dotiahol sroby, az ma prekvapilo, ze boli dost uvolnene. Rok ci dva to zas hralo skvelo, ale teraz sa zasa uvolnili a pri srobovani som so zdesenim zistil, ze zavity tych srobov (su 4) su vydrate a hocijako silno srob zakrutim dnu, po par dnoch-tyzdni su zas skoro vonku. Skusal som tam dat kusok brsneho papiera a zase to istu dobu drzalo 100% tne, ale opat sa rozladuje a na moj vkus sa krk ohyba az prilis- jednoduchu su tie sroby aj zavity zle. NEviete mi poradit, ako by som to mal riesit? Dat dlhsie sroby a prehlbit dierky? Pripadne to zlepit? Krk menit nebudem chcet, som s nim spokojny, takze prilepenie by mi neprekazalo. Pripadne co ine by ste mi odporucili? Co mi s tym vie urobit gitarar? Vdaka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 20. Február , 2012, 20:10:21 » |
|
Zdravim, mam otazku ohladom krku na mojom Cort Zenox LP. Gitara nemala dlhu dobu nijaky problem a co sa tyka dohmatu a tvaru krku bola uplne super, ale vsimol som si problem ktory ma dost strasi a mam pocit ze sa jeho rieseniu uz nemozem dlho vyhybat. Tak ako na vsetkych gitarach sa viac ci menej ton ohybal ak som sa zaprel rukou o krk a po uvolneni sa vratilo vsetko do normalu. V istom momente sa vsak gitara zacala rozladovat, tak som dotiahol sroby, az ma prekvapilo, ze boli dost uvolnene. Rok ci dva to zas hralo skvelo, ale teraz sa zasa uvolnili a pri srobovani som so zdesenim zistil, ze zavity tych srobov (su 4) su vydrate a hocijako silno srob zakrutim dnu, po par dnoch-tyzdni su zas skoro vonku. Skusal som tam dat kusok brsneho papiera a zase to istu dobu drzalo 100% tne, ale opat sa rozladuje a na moj vkus sa krk ohyba az prilis- jednoduchu su tie sroby aj zavity zle. NEviete mi poradit, ako by som to mal riesit? Dat dlhsie sroby a prehlbit dierky? Pripadne to zlepit? Krk menit nebudem chcet, som s nim spokojny, takze prilepenie by mi neprekazalo. Pripadne co ine by ste mi odporucili? Co mi s tym vie urobit gitarar? Vdaka
Nič nelep a daj to gitarárovi. On už to vyrieši. Neboj:-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martynko
nováčik
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 20. Február , 2012, 20:41:20 » |
|
Jasne, ze to dam gitararovi, ale bolo by fajn, keby mi niekto, kto mal podobny problem opisal, ako to riesil. Chcem mat zhruba predstavu, do akej miery to ovplyvni gitaru a ci ju to neznehodnoti, ci sa do nej potom este oplati vrazat peniaze a pod.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 20. Február , 2012, 20:44:08 » |
|
Ziaden problem, co nevyriesi gitarar , nic ani nepoznas.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martynko
nováčik
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 20. Február , 2012, 20:50:26 » |
|
Tak teda zbehnem za p. Neuszerom, asi to moc zvelicujem, ale za par dni hram koncert a desi ma, ze by som zafailoval kvoli tomu. Neviete mi este nahodou povedat v akej cenovej relacii sa pohybuju taketo veci? obhliadka nastroja a oprava krku, pripadne setting up (dohmat a pod)? Chcem vediet, co mam cakat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 20. Február , 2012, 20:53:34 » |
|
okolo 50 mozes cakat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 20. Február , 2012, 21:17:41 » |
|
Myslím, že igorK to spraví o dosť lacnejšie - Igor Keller.
Ak máš skrutkovanú Zenox, tak má resale hodnotu cca. 120€, neviem, či sa Ti to oplatí.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martynko
nováčik
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 20. Február , 2012, 21:22:06 » |
|
mam tam nove snimace aj HW. A mam ju rad- oplatí.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 20. Február , 2012, 22:53:00 » |
|
Nedávno som riešil podobný problém na jednej gitke, vyriešil som to zaliatim starých dier a vyvŕtaním nových
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 21. Február , 2012, 00:41:46 » |
|
A cim si to ako zalial?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 21. Február , 2012, 07:29:44 » |
|
A cim si to ako zalial?
Titebondom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 21. Február , 2012, 10:07:21 » |
|
Titebondom co to je ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 21. Február , 2012, 10:14:10 » |
|
co to je ?
Disperzné lepido na drevo. Je pevnejšie než drevo a neovplyvňuje negatívne farbu zvuku a sustain.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 21. Február , 2012, 10:15:24 » |
|
Disperzné lepido na drevo. Je pevnejšie než drevo a neovplyvňuje negatívne farbu zvuku a sustain.
no dobre, ale to len vyplnis dieru pruznym lepidlom ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 21. Február , 2012, 10:27:01 » |
|
vyplním, počkám 24 hodíán, prebrúsim, opäť vyplním, opäť počkám a opakujem kým niesom spokojný a tak vyvŕtam nové diery
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|