Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 18:38:12
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rastis - Morský sloník  (Prečítané 5806 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 15. Apríl , 2012, 12:47:44 »

wau..mas k tomu aj Programmer PG-800? to este nie je FM synteza ta masina ze? mam rad tieto stare hracky :-)
Marian Jaslovsky ma takto CRUMAR, ten ma totalne uchvatil, najma ze to je true analog a ma to pedal ktorym sa da ovladat filter. Co je uplna parada najma na string zvukoch :-D

nemam k tomu programer, lebo stoji pomaly tolko co sam syntak. ale existuje k tomu SW editor, vlastne to iste ako PG800 a da sa na tom mysovat alebo to nechat automatizovat ako VSTi. ako je fakt, ze bez toho sa to programovat neda, respektive neintuitivnejsie to uz fakt nemohli vymyslet. je to samozrejme este subtraktivny analog, jeden z poslednych co sa vo velkom vyrabal, ale uz digitalne ovladany, takze sa to nerozladuje a tak... filtre VCF... teraz cele dni sedim pri YT jak Branko a pocuvam ukazky tychto starych Rolandov a potom sa to ucim programovat a tesim sa jak blazen :)
Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #16 kedy: 15. Apríl , 2012, 12:49:59 »

Tak parada :-)
Hadam si to budem moct dakedy vyskusat !! :-)
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #17 kedy: 16. Apríl , 2012, 15:36:52 »

Morský sloník

s tymto som sa hrajkal posledne tyzdne a vdaka tejto veci som sa aj dokopal po vela rokoch k vytuzenemu novemu nastroju.

Boha aky dobry zvuk to ma... hintie syntaky, krasne ciste zvuky...a pekna finta s tym rytmicakom,skakajuca lopta ci kia haluz....
Zaznamenané

opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #18 kedy: 20. Apríl , 2012, 09:15:42 »

sak zvuky su to pekne, v tom sa neda asi vela pokazit. Rukopis je typicky tvoj, co sa tyka harmonii a rytmiky (najma ta uvodna cast, potom je to uz nieco ine), ocakaval som po par taktoch nastup solovej gitary. Ale mam vyhrady ku skladbe ako celku, podla mna si tam pomiesal zopar zanrov. Nastup bicich je v style disco, ale vzapati sa zmenia na nejake lamane (neviem zaner), potom zas disco, potom zas ten pinpongovy efekt. Cosi ako Jarre, ale nie celkom take. Myslim, ze pri takejto hudbe si treba ujasnit, co vlastne chcem zlozit, pretoze ak pouzijem nejake konkretne notoricky zname zvuky a k tomu este znamu alebo podobnu rytmiku, tak posluchac ocakava, ze to bude zniet zvukovo aj zanrovo ako nieco jemu zname. Kazda odchylka od zanroveho idealu potom zvadza k porovnavaniu a pripadnej kritike. Druha moznost je vytvorit nieco uplne originalne, pretoze aj ked pouzijes stare analogove zvuky, je v nich tolko moznosti zvukovo tvorit, ze mozno vytvorit ozaj vlastny rukopis, ktory prinesie nieco svojske a nezvadzajuce k porovnavaniu. Mne to scasti evokovalo toho Jarreho, ale nemalo to jeho kvality, takze ma skladba nejako neoslovila...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 20. Apríl , 2012, 09:58:09 »

ale vsak bicie sa tam nemenia, ani rytmus, stale je tam len jeden, dokonca to nema ani variacie, ctrl+c / ctrl+v ... alebo ? som zmateny  No hanbím sa..
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #20 kedy: 20. Apríl , 2012, 10:00:12 »

ale vsak bicie sa tam nemenia, ani rytmus, stale je tam len jeden, dokonca to nema ani variacie, ctrl+c / ctrl+v ... alebo ? som zmateny  No hanbím sa..

rytmus nie. Akurat bicie zacinaju disco stylom, a hned nato pride ten pingpong efekt. Podla mna su to dva odlisne zanre - moj subjektivny nazor...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 20. Apríl , 2012, 10:07:46 »

rytmus nie. Akurat bicie zacinaju disco stylom, a hned nato pride ten pingpong efekt. Podla mna su to dva odlisne zanre - moj subjektivny nazor...

neviem, nechcem oponovat kritike, nech to neposobi akoze ju neviem prijat, ale pokial si dobre pamatam, tak ten pinpongovy efekt je tam hned odzaciatku jak zacnu bicie, az do konca. neviem, ci je to disco, to je vlastne jedno, len sa divim, co pises... asi si to musim este riadne vypocut  :)
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #22 kedy: 21. Apríl , 2012, 09:08:22 »

Zaujímavé...mne to príde ako taká hudba pod tie dokrútky z rokov minulých v tv, napríklad dokument o výrobe škody favorit :-D (...)
Presne ako vravis :D
Zaznamenané

yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #23 kedy: 17. Júl , 2012, 15:20:38 »

jasne, ze to je strasne retro, ale mne sa to paci, takze to je strasne dobre  :)

killo - je tam VST simulacia Ensoniq SQ80, VST simulacia ARP Odysey a najviac je naozajstny Roland JX 8P, ten som si kupil len nedavno a zatial sa mi dari z neho ludit len same take 80tkove zvuky, ale verim, ze ma potencial a zvladne toho viac :)

mn - co je Kraut ?

wow... tak si si kupil 8p ? :-) svojho casu sme prehodili slovko na temu rolandy... mal som 3p... gratulujem a vidim ze som tu menej v obraze ako som si myslel... :-)
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 17. Júl , 2012, 16:20:35 »

nuz - kupil... :)

ak by som mal mat nutkanie byt klavesak s HW nastrojmi, len toto by asi nedokazalo pokryt potreby (ani tie dobove) - je to strasne makkucky syntacik, na plochy, stringsy, atmosfericke zvuky, Jarreho, atd.... ale tvrde konkretne basy to trebars nevie, v totmto bol v ramci dobovych strojov frajer prave 3P alebo povodne Juna (aspon podla ukazok na YT, a diskusii)...
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 17. Júl , 2012, 16:44:03 »

nuz - kupil... :)

ak by som mal mat nutkanie byt klavesak s HW nastrojmi, len toto by asi nedokazalo pokryt potreby (ani tie dobove) - je to strasne makkucky syntacik, na plochy, stringsy, atmosfericke zvuky, Jarreho, atd.... ale tvrde konkretne basy to trebars nevie, v totmto bol v ramci dobovych strojov frajer prave 3P alebo povodne Juna (aspon podla ukazok na YT, a diskusii)...

sorry za OT.... Rastis, ja som si kúpil Reaktor Prism, software synth od NI a som tiež v siedmom nebi.... Este žiadny SW synth ma tak silno neoslovil.... Nevraviac o cene 50 e.... Je to silne experimentálne ladene, čiže vyrábam krásne unikátne atmosféry, pády ale aj rôzne efekty.... Fakt paráda.... Vďaka tomuto moje retro nadšenie opadlo... Dnes je to este vzrusujucejsie ! :-) 
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 19. Júl , 2012, 20:51:02 »

Reaktor samozrejme poznam, na vyblaznenie parada, ale este som to nikdy nepouzil, nejake neintuitivne a tazkopadne mi to pripada, myslim pouzivanie, zvukovo samozrejme nekonecnaaa. Reaktor Prism je nieco ine ?

ja som sa chvilku bavil s NI Massive, len to je uz syntak pre mladych a odvaznych  :)
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 20. Júl , 2012, 08:30:34 »

Reaktor samozrejme poznam, na vyblaznenie parada, ale este som to nikdy nepouzil, nejake neintuitivne a tazkopadne mi to pripada, myslim pouzivanie, zvukovo samozrejme nekonecnaaa. Reaktor Prism je nieco ine ?

ja som sa chvilku bavil s NI Massive, len to je uz syntak pre mladych a odvaznych  :)

Prism je samostatny syntak pre prostredie Reaktoru... t.j. Reaktor playeru. Je to neuveritelne zvukomalebny a experimentalny synth pre maximalne odvaznych dospelych a odrastenych na kvalitnej psychedelii a progu.... to GARANRUJEM ! :-) nieco podobne je tiez Skanner tiez od NI...

vsak vypocuj par ukazok: http://www.native-instruments.com/#/products/producer/powered-by-reaktor/reaktor-prism/

Zaznamenané

yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 20. Júl , 2012, 08:32:47 »

a este... jeho mensia verzia.. Mikro Prism je zdarma na NI webe ... tak staci potiahnut a nainstalovat...   Som frajer
Zaznamenané

yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #29 kedy: 22. Júl , 2012, 22:03:04 »

a kde jest morsky slonik... ci uz odplaval ?
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.087 sekund, 23 otázok.