Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 15:31:43
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kuře v hodinkách Flamengo  (Prečítané 10628 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« kedy: 16. Apríl , 2012, 10:55:15 »

Neviem ci tu uz niekto spomenul tuto formaciu ,ale neda mi ju nespomenut a ju sem zavesit.
Pred par rokmi ,ked sa mi do ruk dostala tato trezorova LPcka ,tak som sa skoro dosral ,aku naslapanu a dobre nahranu muziku dokazali v 70tych rokoch cechackove potajomky nahrat na robenom 4 stopaku .

A tu som nasiel taky spomienkovy pokec za akych podmienok to bolo nahrate...vcelku pekne citanie.

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-serialy/Kure-v-hodinkach-Flamengo-mezi-spiony-a-mikrofony-1~29~kveten~2006/
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2012, 12:40:03 od brdo prvy » Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #1 kedy: 16. Apríl , 2012, 12:23:50 »

Crimsonaci.  :)
Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #2 kedy: 16. Apríl , 2012, 12:25:23 »

waaa..túto dosku úplne žeriem..jeden z vrcholov českej rockovej muziky...teda ešte pár ich bolo ale je to úžasné !
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #3 kedy: 16. Apríl , 2012, 12:34:35 »

cele to obdobie 70. rokov je super. To sa neda s dnesnou hudbou ani porovnavat. Prevladali picungy (hlavne po revolucii), ze u nas nevedeli technici nahravat, mixovat a mastrovat. Este ten mastering by som suhlasil, ale nahravky a mixaz boli super, presne tke, ake sa vtedy robili a preto maju pre mna dnes velke kuzlo. Tak isto muzika. Hlavne ju muzikanti robili pre radost (rockeri a bigbitaci). Len mala mensina robila hudbu cisto pre peniaze (hlavne pop), a na niektorych to bolo aj poznat (taky Karol Konarik  Bavím sa skvele)...dnes sa aj rock, alebo metal robi prvoplanovo pre paniaze a slavu, uz menej pre vypovednu hodnotu.
Este 80. roky usli, ale potom hudba v podstate zakapala....
Kure v hodinkach je super, podobne aj prve albumy ETC...
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 16. Apríl , 2012, 12:54:27 »

Tak som v celku rad ze niesom sam komu sa taketo stariny pacia a ze aj v dnesnej dobe sa okrem mna najdu fandovia stareho podstiveho bigbajzu.
Tutu plotnu som si raz len tak zo zaujmu pozical od jedneho bigbitaka" Kroka " sice bola uz trezoroveho tipu ,cize taky cerny lacny obal a origos prve vydanie som drzal az o par rokov neskôr,no ked som to svacol na glamofor ,tak som neveril vlastnym usiam .V tedy som mal zrovna take obdobie ,ze mi z gramcu jebalo jak vezovym hodzinam a pocuval som de co .
Neviem na ktorej tej platni bola fotka zo studia za tykym nakym pultom ,no az v hentom clanku v muzikuse som sa docital na com to vlastne nahravali...unbelievable
4 stopy a tolko melodickych motivov,to znamena ,ze tie nahrafku museli mat normalny scenar ,ze kde kedy co a skym sa bude naraz nahravat ,ako to ma byt vypomerovane a korekcne upravene ,aby sa to tam zmestilo + nejake for mixi ,no v dnesnej dobe miliontych moznosti undo,strihov a stop az nepochopitelne .
PS: tu v teh druhej kapitole sa o tom aj pise  Bavím sa skvele
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-serialy/Kure-v-hodinkach-Flamengo-mezi-spiony-a-mikrofony-2~07~srpen~2006/
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2012, 14:18:28 od brdo prvy » Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #5 kedy: 16. Apríl , 2012, 12:58:01 »

presne tak. Vtedy dokazali ludia s ovela obmedzenejsim technickym vybavenim dosiahnut kvalitne nahravky. Lebo museli a chceli. Vedeli si poradit a vymysliet adekvatne nahrady nedostupnych a drahsich vymozenosti...
Zaznamenané
opossum
stály hosť

« Odpoveď #6 kedy: 16. Apríl , 2012, 13:01:50 »

toto je tiez popicci skladba (album M Efekt - Svet hledacu)
Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #7 kedy: 16. Apríl , 2012, 13:05:42 »

V tej dobe bola kopec dobrej muziky..ja milujem napriklad tu kombinaciu blue effect and jazz q

energit:

jazz q:

samozrejme famozne nove syntezy I a II

hlavne TOTO JE UPLNA BOMBA Si píš!!!! ktoru ukradol Ice-T ci jak sa volal ten americký wrapa

nekonečné kvantum super muziky Si píš!!!!
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #8 kedy: 16. Apríl , 2012, 14:14:26 »

Kure v hodinkach je klasika album. Na rok 71 a tuhu normalizaciu fakt bomba. Trochu mi tam vadi taka ta este primitivna 60s produkcia a miestami typicky "ceske" spevy, ale inak to je asi najprogresivnejsi album z nasej sceny, ked si vezmeme rok vzniku.

Uz len cakam, ako nas niekto pouci, ze su to aj tak stare kokotiny vsetko a gitary tam zneju napicu bez gaynu.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #9 kedy: 16. Apríl , 2012, 14:25:22 »

progy mas toto doma?
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #10 kedy: 16. Apríl , 2012, 14:27:47 »

Nemam.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #11 kedy: 16. Apríl , 2012, 14:39:32 »

progy mas toto doma?

Ja mam, ale iba kopiu.  Popiskujem si
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #12 kedy: 16. Apríl , 2012, 14:57:01 »

Uz len cakam, ako nas niekto pouci, ze su to aj tak stare kokotiny vsetko a gitary tam zneju napicu bez gaynu.  Bavím sa skvele
A kopak je basovy a neni ostrý  Bavím sa skvele

Skvelý album, vynikajúci zvuk, nápady... a Vladimír Mišík v najlepšej forme  Na zdravie!
Ivan Khunt, klávesák Flamenga hovoril, že keď ten album počul prvýkrát po 20-tich rokoch (v polovici 70-tych rokov emigroval), tak zistil, aký to bol dobrý a aktuálny album.

Mne to zvukom hodne pripomína Jethro Tull v niektorých momentoch  Na zdravie!
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 16. Apríl , 2012, 15:03:22 »

.... ja tam pocujem secko mozne od ELP ,Black sabbath az po Jethro Tull
Uz len cakam, ako nas niekto pouci, ze su to aj tak stare kokotiny vsetko a gitary tam zneju napicu bez gaynu.  Bavím sa skvele
gitari tam zneju dobre ...sak marsal ,ne  Žmurk
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #14 kedy: 16. Apríl , 2012, 15:07:04 »

vynikajúci zvuk

Ten az tak vynikajuci podla mna nie je (ked si porovnam s niektorou zahranicnou produkciou), ale zas treba samozrejme brat do uvahy nase pomery.  :)
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 23 otázok.