Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
22. November , 2024, 18:37:23
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Domination project (Pantera tribute)  (Prečítané 6692 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #15 kedy: 17. August , 2012, 16:03:02 »

hadam tu nechces tvrdit, ze zmysluplnost coverkapely zalezi cisto a len od toho, ci sa tym uzivis  Nechajte ma vydýchať
to prve.
a podruhe: standardny chudak orchestrovy hrac je u nas plateny pokial viem iba o cosi lepsie, nez napriklad ucitel a napriklad nedavno som sa bavil so sefom jednej relativne uspesnej a stabilnej slovenskej coverbandy aj o peniazoch a bez toho, aby sme tu pitvali detaily, z toho rozhovoru vyplynulo minimalne tolko, ze to tebou horeuvedene porovnanie mozem bez ostychu urobit.

osobne si myslim ze coverbandy su zarobkovo na tom okrem mozno troch kapiel tak ako aj kapely ktore covery nehraju resp. teraz myslim konkretne tribute bandy, nie take tie kapely ze z kazdeho psa jedna dedina. rozdiel je len ten ze nie vzdy hraju v zaprdenych kluboch..aj ked v nich hraju tiez. a ze ked to hraju dobre tak to ludia zeru. Takze zas je to len o tom ze ta to musi bavit. a musi ta to josakra bavit aby si vydrzal hrat ja naviem..dvadsat veci dva roky vkuse...
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #16 kedy: 17. August , 2012, 16:18:47 »

osobne si myslim ze coverbandy su zarobkovo na tom okrem mozno troch kapiel tak ako aj kapely ktore covery nehraju
aha a podla teba kazdy jeden vystudovany huslista/klavirista/plechista je na tom tak, ze sa tym nastrojom uzivi?

a hlavne cele to zacalo o tom, ze je proste p*čovina niekomu rozpravat, jak ma hrat vlastnu tvorbu, ked mu idu covery. koho bavia covery, bude hrat covery, koho viac bavi vlastna tvorba, bude tvorit a hrat tu. niekto to rad prestrieda, lebo bud zvladne dva projekty, alebo je prelietavy. no a co? o co je coverband menej hodnotny nez kapela hrajuca vlastne veci?

ja si myslim, ze v dnesnej dobe je taka obrovska spusta kapiel a povodnej tvorby, ze je to az zbytocne. tie kapely sa snazia, zabijaju tym cas a nemaju sancu zohnat fanusikov, lebo kazdy si aj tak nabeha najprv tie velke mena a potom v tych kluboch hra kazdy tyzden 300 inych. jasne, je to konkurencny boj a blablabla, ale chcem tym povedat, ze mi pride celkom zmysluplne rozlozit niekoho tvorivy talent na viac hracov. extremnym prikladom za vsetky je ten australsky pinkfloyd - proste pink floyd ma fanusikov, ktorych z nejakeho dovodu (irelevantne akeho) nedokaze obhospodarit, tak "ma na to lidi" a vsetkych to bavi.

nieco podobne, ale v takom domacom klubovom kabate je bratislavsky intrepid. bottomline: aby ste sa neposrali z tej vlastnej tvorby.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #17 kedy: 17. August , 2012, 16:30:02 »

teraz myslim konkretne tribute bandy, nie take tie kapely ze z kazdeho psa jedna dedina.
a to je komplet svoja tema. preco nie? uz si videl orchester, ci vobec interpreta vaznej hudby, ktory by napriklad hraval LEN vivaldiho? alebo vyhradne ineho autora?

v jazze su standardy uplne beznym chlebom klubovych kapiel a riesi im niekto, ze "ach chlapci, vy ste taki talentovani, preco nehrate vlastnu muziku?"

mi pride, ze je to cisto domenou popmusic tvarit sa, ze kazda tvorba je rovnako (ne)hodnotna, takze ked uz nieco hrat, tak vlastne, a pritom je to vlastne take mudre tvrdenie, ze rovnako zmysluplnu vec napisem, ked sa na tu klavesnicu posadim.
Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #18 kedy: 17. August , 2012, 16:33:44 »

hadam tu nechces tvrdit, ze zmysluplnost coverkapely zalezi cisto a len od toho, ci sa tym uzivis  Nechajte ma vydýchať
to prve.
a podruhe: standardny chudak orchestrovy hrac je u nas plateny pokial viem iba o cosi lepsie, nez napriklad ucitel a napriklad nedavno som sa bavil so sefom jednej relativne uspesnej a stabilnej slovenskej coverbandy aj o peniazoch a bez toho, aby sme tu pitvali detaily, z toho rozhovoru vyplynulo minimalne tolko, ze to tebou horeuvedene porovnanie mozem bez ostychu urobit.

ty si nepochopil uz to co napisal yesfan, je teplo, asi by si mal problem aj teraz Na zdravie! Bavím sa skvele
Zaznamenané

o-yep sro
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #19 kedy: 17. August , 2012, 17:01:28 »

Suhlasim vo vsetkom s Iggym.

PS: Samozrejme coverbandy su momentalne najziskovejsia sfera v bezodnom slovenskom hudobnom biznise.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #20 kedy: 17. August , 2012, 17:22:14 »

ty si nepochopil uz to co napisal yesfan, je teplo, asi by si mal problem aj teraz Na zdravie! Bavím sa skvele
ja a nepochopil. Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele
pistik, ja som ten posledny, co nieco nechape. a je mi uplne ale ze uuuplne jedno, co si o tom myslis.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #21 kedy: 17. August , 2012, 18:01:44 »

o co je coverband menej hodnotny nez kapela hrajuca vlastne veci?

o asi 80%.. uz len tym ze nehraju svoje veci..

dam par postrehov aby to nebolo ze len tak:

1. orchester hra vacsinou hudbu ktoru skomponoval niekto, kto dekompostuje niekedy aj nejake to storocie ze? cize hraju muziku taku ktoru si len tak live nevypocujes, cielovka je taktiez uplne ina, je to svojim sposobom robota

2. tribute kapela hra covery existujucich zijucich kapiel/tvorcov a doslova parazituje.. vies zahrat 8 kil? jasne pome hrat metallicu, gnr,  bon jovi a co ja vim co za 200e za vecer

3. coverband hra veci autorov, ktorych si uz nazivo vypocut nemozes.

mne svojim sposobom taketo cover/tributy nevadia, pokial nie su robene vyslovene s tym ze - pycooo zbohatnime na tom.. to je imho parazitizmus hrubeho zrna, ale ved aj tak sa da :) legalne to je tak preco nie..

a vlastne ale hej vadia mi cover bandy.. :D lebo ked pocujem summer of 69 asi 5x za tyzden tak mam sebadestrukcne sklony a radsej si pozriem horsie hrajucu kapelu co hra vlastne veci ako priemerny cover band (aj ked mozno ani to uz neni pravda)
mne sa hranie cudzich veci javi ako zbytocne premrhany cas, neviem si predstavit ze niekde 2x tyzdenne cvicim nieco co neni moje, ale tak su samozrejme ludia co z toho ziju a nejak zit treba

taktiez ked chcem vidiet Metallicu tak si proste kuknem metallicu, ked GNR tak sa snazim ist na koncert GNr.. the real shit brooo.. a nie nejake nepodarene slovenglish travesty showky zmaluvane
« Posledná zmena: 17. August , 2012, 18:12:59 od kaolko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #22 kedy: 17. August , 2012, 19:24:01 »

cover / tribute kapely su nejaky velky kseft na zbohatnutie ? myslim u nas... pokial by to boli pekne koncerty kade tade, normalna partia a vyslovene by som nemal k tej kopirovanej kapele odpor, kludne si viem predstavit v takej kapele fungovat a myslim, ze by ma to naplnalo viac, ako cely rok skusobna a 3x do roka Randal...
Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #23 kedy: 18. August , 2012, 09:28:40 »

cover / tribute kapely su nejaky velky kseft na zbohatnutie ? myslim u nas... pokial by to boli pekne koncerty kade tade, normalna partia a vyslovene by som nemal k tej kopirovanej kapele odpor, kludne si viem predstavit v takej kapele fungovat a myslim, ze by ma to naplnalo viac, ako cely rok skusobna a 3x do roka Randal...

ano pokial by sa ti chcelo hrat na akciach kde ti do hrania zeru ludia v sakach tak kludne. co si myslis kde tie cover kapely hraju?

a to je komplet svoja tema. preco nie? uz si videl orchester, ci vobec interpreta vaznej hudby, ktory by napriklad hraval LEN vivaldiho? alebo vyhradne ineho autora?

hovoril som o cover bande a nie o orchestri...porovnavat klasicku hudbu prezentovanu orchestrom s cover kapelou kde gitarista jebne tri krat zly ton je smiesne...

Suhlasim vo vsetkom s Iggym.

PS: Samozrejme coverbandy su momentalne najziskovejsia sfera v bezodnom slovenskom hudobnom biznise.

neviem..ja som hral covery 4 roky v kapelach kde sa hralo vsetko a dva roky v GnR revival..a zivit som sa tym teda nedokazal...ale asi som bol v tom nespravnom cover bande Žmurk
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
marekom
nováčik
*
Príspevkov: 66

« Odpoveď #24 kedy: 18. August , 2012, 10:02:14 »

Chalani,je jedno či hráte vlastné alebo covery,dôležité je to aby Vás to bavilo a ešte dôležitejšie je aby to bolo poriadne zahrané.Ja som hral aj vlastné veci(za mlada) a aj covery,ale nemôžem porovnať jedno s druhým nakolko v 80-ich rokoch bolo všetko inak ako teraz bohužial.....
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 18. August , 2012, 11:26:42 »

.. co si myslis kde tie cover kapely hraju?...

s GnR ste hrali do zradla ludom v sakach ?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #26 kedy: 18. August , 2012, 11:48:13 »

aby som to upresnil, som vlastne ani nepovedal co som celym tym sledoval - vobec mi nevadi ked vidim popici revival v style - vyprofilovana show se vsim vsudy, co ja viem kiss revival, pink floyd tribute, GNR revival (inak ten nas je iMHo jeden z tych naj hlavne vdaka matesovi).. vadia mi skor take tie kapely ze cely vecer hraju 3 dlhe sety pozostavajuceho z party mixu, cele to znie jak vtip a este je to aj platene..
Zaznamenané

lubochlast
pravidelný návštevník
Príspevkov: 286

www.bandzone.cz/oldrockers

« Odpoveď #27 kedy: 18. August , 2012, 17:17:35 »

Platené to je, ale slabo a vela takýchto koncertov sa ti do mesiaca nepodarí vybavit. Už je medzi cover kapelami tlačenica. Killo hral v Rocka rolle, to bola presne taká kapela ako si opísal. Tri dlhé kolá a mix prevzatých skladieb.
Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #28 kedy: 18. August , 2012, 19:18:38 »

neviem..ja som hral covery 4 roky v kapelach kde sa hralo vsetko a dva roky v GnR revival..a zivit som sa tym teda nedokazal...ale asi som bol v tom nespravnom cover bande Žmurk

Aj na fore je par ludi, ktori sa tym uzivia.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #29 kedy: 19. August , 2012, 10:58:02 »

...takze este raz..isiel by si to pri svojej skurvenej pohodlnosti hrat?

neviem, ci by to, ze tam zeru ludia v oblekoch, bolo to, co by bolo najrozhodujucejsie pri mojom rozhodovani...
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.044 sekund, 23 otázok.