Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 08:21:47
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Tremolo....  (Prečítané 5718 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
kybel
nováčik
*
Príspevkov: 46

« kedy: 05. December , 2012, 20:52:37 »

Caute chlapi! :D...na uvod chcem podotknut ze som si precital odporucene clanky, no uspokojivu odpoved som nenasiel..Takze:
rozmyslam nad kupou el. gitary. Asi 2 roky hram na akustike(dreadnought) takze nejake tie zaklady tam su...Ale ide o to ze neviem ci si mam vybrat gitaru s tremolom alebo bez. Po financnej stranke nemozem moc vyskakovat, takze gitara ktoru si kupim bude z tych lacnejsich. Pocul som ze na lacnejsie gitary sa davaju menej kvalitne tremola, co sa stale rozladuju, ze to robi problem s vymenou strun atd...ja neviem ako to je pretoze elektriku som este v ruke ani len nedrzal takze o tom prakticky nic neviem. Ten tremolo efekt sa mi vsak paci a chcel by som radsej gitaru s pakou ako bez nej...no teda neviem ci si vybrat lacnejsiu gitaru s pakou alebo radsej neriskovat smejd  a kupit gitaru bez paky... co by ste mi poradili? dik
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #1 kedy: 05. December , 2012, 21:03:48 »

Pokojne s tremolom, ale nie dvojzvratným. Len sa stým zbytočne natrápiš pri údržbe. Takže nie Floyd Rose :) Vintage tremolo na stratoch alebo Wilkinson sú OK.

Klasická otázka. Akú hudbu asi chceš hrať? Obľúbené kapely?
Zaznamenané
kybel
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 05. December , 2012, 21:08:19 »

no jasne...medzi moje oblubene kapely patria bullet for my valentine, silverstein, a day to remember a podobne-takze nieco na tento styl-metalcore/posthardcore
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 05. December , 2012, 21:10:39 »

Tak určite bez dvojzvratného tremola, nech môžeš často meniť ladenie a rúbať do toho podľa chuti. Inak by si musel dvojzvratné tremolo blokovať a tým pádom ti je vlastne na nič.
Zaznamenané
kybel
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 05. December , 2012, 21:12:44 »

okej budem na to mysliet...diky Žmurk
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 05. December , 2012, 21:16:46 »

Jasné Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #6 kedy: 05. December , 2012, 21:23:40 »

no uz len treba dodat, ze ked tam bude klasicka vintage paka, cize nie tzv. dvojzvratne zamykacie tremolo, tak bude uplne nahovno, pretoze s takou pakou sa neda pakovat, pretoze sa okamzite pakovanim rozladi cela gitara a neda sa na nej potom hrat. jedine ze by sa to cele vystelovalo a vypiplalo, aby to ladenie aj drzalo a to je potom asi rovnaka ostara, ako sa starat o zamykaci system. a plati to iste - na lacnej gitare bude aj vintage tremolo smejd + bude tam na pakovaci ucel nepouzitelny nulty prazec.

takze resume - na ziadnej lacnej gitare sa moc pakovat neda, respektive da, ale vyzaduje to starostlivost a odporuca sa upgradeovat "tremolovacie komponenty"...

inak dnes uz ani nikto nepakuje, len hevymetalisti, pokial sa vobec pokusaju este solovat ...
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #7 kedy: 05. December , 2012, 21:40:06 »

ja by som siel do pevnej kobyly..
Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 05. December , 2012, 22:16:51 »

Mne sa Vintage a Wikiibsin tremolo pacia kvoli pohodliu, ale hardtail bude to iste a stabilnejsie.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #9 kedy: 06. December , 2012, 01:06:42 »

Stabilnejsia v ladeni je vzdy pevny kobylka, aj co sa tyka bendovania, pripadne casteho ladenia nastroja.
Inak okolo tych vsetkych tremol a floydov a podobnych veci: ked sa spravne nastavia, tak funguju ako maju. Zial male percento pouzivatelov riesi tieto veci. Malokedy im to ladi a vydrzi naladene.
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #10 kedy: 06. December , 2012, 14:27:20 »

pevná kobylka je istota a pri lacákoch nutnosť
Zaznamenané
Gimli489
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #11 kedy: 21. August , 2014, 22:12:32 »

Zdravím Vás. Mám menší problém. Dávam si do poriadku moju sekundárnu/náhradnú gitaru lepšie povedané robím menší upgrade. Rozhodol som sa vymeniť si aj tremolo na strate Squier Affinity. Nepozrel som si poriadne rozmery a objednal som tremolo v rozteče strún 11,3 a ja potrebujem zrejme 10,5 príp. 10,8 to by nebol problém ale najviac problém je, že keď tam zasuniem nové tremolo tak mi prečnieva na druhej strane z gitary čo je zrejme zle. Tak som si myslel, že objednám rozteč 10,8 a tak isto tú spodnú časť o niečo kratšiu lenže ďalší problém, že všetky majú 42 mm čo mi bude určite prečnievať z gitary kedže aj tento zle objednaný kus má 42....Vie niekto prosím čo s tým ? Nenašiel som nikde tremolo s menšou veľkosťou....Dávali na tieto straty nejaké atypické tremolá ?? Díky moc vopred. 
Zaznamenané
StrikeDevil
pravidelný návštevník
Príspevkov: 193

« Odpoveď #12 kedy: 22. August , 2014, 09:41:24 »

Rozhodol som sa vymeniť si aj tremolo na strate Squier Affinity.

V čom bolo staré tremolo zle a čo presne si očakával od výmeny?
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #13 kedy: 22. August , 2014, 11:44:20 »

Ono to odstava preto, lebo Affinity straty maju o nieco stihlejsie telo ako normalny standardny strat. Takze tak.
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
Gimli489
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #14 kedy: 04. September , 2014, 22:38:47 »

STaré Tremolo bolo v zlom stave a bolo neviem ani z čoho tak to chcem vymeniť. Mňa to baví si meniť hardware každá gitara sa dočkala nejakého môjho zásahu samozrejme s dobrým koncom :D No už to mám premyslené rozprával som sa s guitar manom a budem zbrusovať z druhej strany kotvy a bude to hádam dobre tak uvidíme dám vedieť ako to dopadlo.
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.092 sekund, 23 otázok.