kybel
nováčik
Príspevkov: 46
|
|
« kedy: 05. December , 2012, 20:52:37 » |
|
Caute chlapi! :D...na uvod chcem podotknut ze som si precital odporucene clanky, no uspokojivu odpoved som nenasiel..Takze: rozmyslam nad kupou el. gitary. Asi 2 roky hram na akustike(dreadnought) takze nejake tie zaklady tam su...Ale ide o to ze neviem ci si mam vybrat gitaru s tremolom alebo bez. Po financnej stranke nemozem moc vyskakovat, takze gitara ktoru si kupim bude z tych lacnejsich. Pocul som ze na lacnejsie gitary sa davaju menej kvalitne tremola, co sa stale rozladuju, ze to robi problem s vymenou strun atd...ja neviem ako to je pretoze elektriku som este v ruke ani len nedrzal takze o tom prakticky nic neviem. Ten tremolo efekt sa mi vsak paci a chcel by som radsej gitaru s pakou ako bez nej...no teda neviem ci si vybrat lacnejsiu gitaru s pakou alebo radsej neriskovat smejd a kupit gitaru bez paky... co by ste mi poradili? dik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 05. December , 2012, 21:03:48 » |
|
Pokojne s tremolom, ale nie dvojzvratným. Len sa stým zbytočne natrápiš pri údržbe. Takže nie Floyd Rose Vintage tremolo na stratoch alebo Wilkinson sú OK. Klasická otázka. Akú hudbu asi chceš hrať? Obľúbené kapely?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kybel
nováčik
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 05. December , 2012, 21:08:19 » |
|
no jasne...medzi moje oblubene kapely patria bullet for my valentine, silverstein, a day to remember a podobne-takze nieco na tento styl-metalcore/posthardcore
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 05. December , 2012, 21:10:39 » |
|
Tak určite bez dvojzvratného tremola, nech môžeš často meniť ladenie a rúbať do toho podľa chuti. Inak by si musel dvojzvratné tremolo blokovať a tým pádom ti je vlastne na nič.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kybel
nováčik
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 05. December , 2012, 21:12:44 » |
|
okej budem na to mysliet...diky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 05. December , 2012, 21:16:46 » |
|
Jasné
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 05. December , 2012, 21:23:40 » |
|
no uz len treba dodat, ze ked tam bude klasicka vintage paka, cize nie tzv. dvojzvratne zamykacie tremolo, tak bude uplne nahovno, pretoze s takou pakou sa neda pakovat, pretoze sa okamzite pakovanim rozladi cela gitara a neda sa na nej potom hrat. jedine ze by sa to cele vystelovalo a vypiplalo, aby to ladenie aj drzalo a to je potom asi rovnaka ostara, ako sa starat o zamykaci system. a plati to iste - na lacnej gitare bude aj vintage tremolo smejd + bude tam na pakovaci ucel nepouzitelny nulty prazec.
takze resume - na ziadnej lacnej gitare sa moc pakovat neda, respektive da, ale vyzaduje to starostlivost a odporuca sa upgradeovat "tremolovacie komponenty"...
inak dnes uz ani nikto nepakuje, len hevymetalisti, pokial sa vobec pokusaju este solovat ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 05. December , 2012, 21:40:06 » |
|
ja by som siel do pevnej kobyly..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 05. December , 2012, 22:16:51 » |
|
Mne sa Vintage a Wikiibsin tremolo pacia kvoli pohodliu, ale hardtail bude to iste a stabilnejsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 06. December , 2012, 01:06:42 » |
|
Stabilnejsia v ladeni je vzdy pevny kobylka, aj co sa tyka bendovania, pripadne casteho ladenia nastroja. Inak okolo tych vsetkych tremol a floydov a podobnych veci: ked sa spravne nastavia, tak funguju ako maju. Zial male percento pouzivatelov riesi tieto veci. Malokedy im to ladi a vydrzi naladene.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 06. December , 2012, 14:27:20 » |
|
pevná kobylka je istota a pri lacákoch nutnosť
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Gimli489
nováčik
Príspevkov: 38
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 21. August , 2014, 22:12:32 » |
|
Zdravím Vás. Mám menší problém. Dávam si do poriadku moju sekundárnu/náhradnú gitaru lepšie povedané robím menší upgrade. Rozhodol som sa vymeniť si aj tremolo na strate Squier Affinity. Nepozrel som si poriadne rozmery a objednal som tremolo v rozteče strún 11,3 a ja potrebujem zrejme 10,5 príp. 10,8 to by nebol problém ale najviac problém je, že keď tam zasuniem nové tremolo tak mi prečnieva na druhej strane z gitary čo je zrejme zle. Tak som si myslel, že objednám rozteč 10,8 a tak isto tú spodnú časť o niečo kratšiu lenže ďalší problém, že všetky majú 42 mm čo mi bude určite prečnievať z gitary kedže aj tento zle objednaný kus má 42....Vie niekto prosím čo s tým ? Nenašiel som nikde tremolo s menšou veľkosťou....Dávali na tieto straty nejaké atypické tremolá ?? Díky moc vopred.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
StrikeDevil
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 22. August , 2014, 09:41:24 » |
|
Rozhodol som sa vymeniť si aj tremolo na strate Squier Affinity.
V čom bolo staré tremolo zle a čo presne si očakával od výmeny?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
epiphonic
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 22. August , 2014, 11:44:20 » |
|
Ono to odstava preto, lebo Affinity straty maju o nieco stihlejsie telo ako normalny standardny strat. Takze tak.
|
|
|
Zaznamenané
|
slow riffs / bong hits
|
|
|
Gimli489
nováčik
Príspevkov: 38
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 04. September , 2014, 22:38:47 » |
|
STaré Tremolo bolo v zlom stave a bolo neviem ani z čoho tak to chcem vymeniť. Mňa to baví si meniť hardware každá gitara sa dočkala nejakého môjho zásahu samozrejme s dobrým koncom :D No už to mám premyslené rozprával som sa s guitar manom a budem zbrusovať z druhej strany kotvy a bude to hádam dobre tak uvidíme dám vedieť ako to dopadlo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|