kaolko
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 08. December , 2012, 17:27:30 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
1Mulen1
náhodný pocestný
Príspevkov: 140
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 08. December , 2012, 18:32:09 » |
|
absolutne všetcky známe firmy maju cnc mašinky .... nikto kto má doma cnc nerobí telo a krk ručne a inak spravit ho ručne nieje problem... tak ako tu bolo povedané na telá a na krky sú presné šablony... najprv sa telo a krk obreslí potom sa vyreže s presahom, z vrchu sa nasadí šablona a ide sa hornou frezou po okraji šablony s frezkou s ložiskom az kym to nieje dokonalé podla šablony a tak isto sa vyfrezovavaju aj otvory na snimače (takze sa to dá nazvat ručná cnc mašina :D ) a potom az radius na krku sa robí rašplou a tiez ma gitarár presne šablony a radius na hmatníku sa brusi brúsitkom ktoré sa kupuje a uz je tam radius na brusitku vyrobeny. Ale čo robí gitaru gitarou je to ako ju vies nalakovat, ako vieš osadit krk pražcami a vystuhou krku, ako vieš pražce zabrusit a obrusit do roviny atď. Inak další telecaster čo mam na plane bude mat zebrano top uz mam zebrano objednane a okolo januara idem na to.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 08. December , 2012, 19:06:16 » |
|
Klobúk dole pred detailami, ako logo (síce sa mi nepáči), rovnako tá lebka, či fakt dobrý lak.
Ja robím nástroje ručne, šablóny si vyrábam sám, radius hmatníka robím tiež ručne pomocou vlastnoručne vyrobených pomôcok, žiaden StewMac, jediné špeciálne gitarárske náradie, ktoré na výrobu mám je ohýbačka pražcov a hrebeň na meranie profilov (ten používam pri servisoch). Všetko inak bežne predávané nástroje, fréza z Hornbachu, priamočiara pílka, sada rašplí z hypermarketu, modelárska pílka na drážky pražcov a pod. Ide o to sa vynájsť a z minima vyťažiť maximum. Inak profilovanie krku je jeden z najmenej zložitých úkonov pri výrobe nástroja.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 09. December , 2012, 10:48:25 » |
|
vsetko pekne, len ta lebka to pokazila
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
1Mulen1
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 09. December , 2012, 10:54:01 » |
|
Borci tak som slubil ze sem zavesím teda aj stavbu cnc
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 09. December , 2012, 10:58:09 » |
|
zaves, som zvedavy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
1Mulen1
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 09. December , 2012, 11:44:14 » |
|
Tak tady to máte
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
1Mulen1
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 09. December , 2012, 11:47:21 » |
|
dalšie foto
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mesiah
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 09. December , 2012, 11:49:26 » |
|
Paráda
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 09. December , 2012, 11:53:04 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 09. December , 2012, 11:56:25 » |
|
popici
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
|
1Mulen1
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 09. December , 2012, 12:24:30 » |
|
Dakujem chalani inak moj nazor na cnc je ze to je iba super zlepšovák ... ked mozem mat telo a krk spravený v presnosti 0.05mm prečo by som mal pouzivat rašplu. A myslim ze umenie tam ostava tak či tak. Čo sa týka povrchovej upravy tak tu uz je čiste subjektívna vec ako som uz pisal predtým. Robil som si ju pre seba a pači sa mi taka aka je ... kazdy má iny vkus a paci sa mu niečo iné
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 09. December , 2012, 12:36:50 » |
|
to si si niekde objednal? Myslim hlavne elektroniku a riadiaci soft. A tie vedenia linearne si ako robil? lebo to je celkom problem, aby to bolo rovno
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|