Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 06:00:57
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 45 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: yesfan - Hudobné ukážky, projekty, muzika  (Prečítané 122185 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #135 kedy: 12. Jún , 2007, 10:54:16 »

zdar, dik za pohlad... fajn ze si to napisal tak ako to citis, o to ide... :-) konecne nazor aj z kritickejsej strany, co len neustale potvrdzuje tu nesmiernu rozdielnost a bohatost vnimania sveta okolo, tie jemne i radikalne rozdiely medzi individualitami.

spominam si, ze pri tvorbe textu som bol inspirovany jednym mimoriadne sugestivnym doslova surrealnym snom, kde som videl scenu plesnivejucich klavirov prerastenych s okolnou vegetaciou v bizarnych prepletencoch a dost podivne mlkve tvory, ktore ich obhospodarovali. je to len cast sna, cely bol nesmierne farebny a znepokojivy. az neskor, (zhruba o rok, dva) ked som si viac vsimol ten narast vyskytu fenomenu reality show, resp. toho predajneho modelu zaobchadzania so vsetkym v nasich zivotoch, hlavne teda pritomneho v mediach, pretavili sa dojemy a obrazy z tohto sna do symbolických významov vyssie menovaných skutocností. a druha linia je pokusit sa slovami zachytit farebnost a proste obraz toho zvlastneho sna.

v tvojom ponimani prevladol ten "antikomercny" podtext na ukor vizualnej predstavy. su posluchaci, ktori prave tuto skladbu a text menovite vyzdvihli... :-)

cize, aj ked na teba text zaposobil depresivne, nebol to zamer, skor pokus navodit v posluchacovi s predstavivostou vizualizaciu.

muzskejsi - nedostatkom testosteronu rozhodne netrpim :-) ale budiz

ale mas pravdu, spev by skutocne mal byt viac spevom. do buducna sa toho asi vyvarujem a pravdepodobne ho zverim niekomu skusenemu.

Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
Prasito
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 127

« Odpoveď #136 kedy: 12. Jún , 2007, 12:10:53 »

Vypocul som si to este raz a v podstate text nie je az tak depresivny akurat mi tam vadia niektore slova, neviem to vyjadrit preco, ja by som to nikdy nedal do piesne. Vidim tam snahu opisat nieco obrazne ale zrazu text prechadza do slovnika az prilis technickeho napr "...nenápadne nakazené plesňou" alebo "...do teplého smradu moderných latrín" . Asi uz je neskoro na nejake upravy ale dal by sa z toho zrobit urcite lepsi text len na tom trocha popracovat. Hlas by sa dal zlepsit hodne aj tym, ze by si potlacil taky slovensky typicky expresivny vyraz, spievat viac indiferentne.
Zaznamenané

Podľa všetkých známych fyzikálnych zákonov čmeliak nemôže lietať. Našťastie čmeliakovi fyzika nič nehovorí.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #137 kedy: 12. Jún , 2007, 12:20:15 »

Pocuval som uz par krat cely album a je to celkom prijemne.

Po koncerte na Lukach si vravel, ze toto CD je uplne VAZNA produkcia a Skratfstrku je len SRANDA. Paradoxom je, ze na Skratfstrku su uplne NAJVAZNEJSIE napady :)
Zaznamenané

yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #138 kedy: 12. Jún , 2007, 13:02:57 »

Vypocul som si to este raz a v podstate text nie je az tak depresivny akurat mi tam vadia niektore slova, neviem to vyjadrit preco, ja by som to nikdy nedal do piesne. Vidim tam snahu opisat nieco obrazne ale zrazu text prechadza do slovnika az prilis technickeho napr "...nenápadne nakazené plesňou" alebo "...do teplého smradu moderných latrín" . Asi uz je neskoro na nejake upravy ale dal by sa z toho zrobit urcite lepsi text len na tom trocha popracovat. Hlas by sa dal zlepsit hodne aj tym, ze by si potlacil taky slovensky typicky expresivny vyraz, spievat viac indiferentne.

technicky slovnik...
a mozno je to tym, ze niektore slova a slovne spojenia zazneli v slovenskom texte poprvykrat... :-), ok, zartujem,

minimalne mi vsak nemozes vycitat pouzivanie nejakych otrepanych fraz... nemam pravdu? a to je pre mna dolezite, povedat to co chcem tak, ako chcem :-)

ano, spev by som iste zlepsil poctivym kazdodennym spievanim :-) - ak ide len o typicky slovensky expresivny vyraz, nemusim menit - to chcem, som slovak a vzdy az do svojej smrti :-) budem spievat (ak teda:) len po slovensky, tzn. skor sa snazim vyhnut afektovanemu spevu, expresivita mi nevadi.

urcite mas pravdu, ze vsetko moze byt lepsie - snad k tomu budem postupne smerovat... :-)
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #139 kedy: 12. Jún , 2007, 13:09:27 »

Pocuval som uz par krat cely album a je to celkom prijemne.

Po koncerte na Lukach si vravel, ze toto CD je uplne VAZNA produkcia a Skratfstrku je len SRANDA. Paradoxom je, ze na Skratfstrku su uplne NAJVAZNEJSIE napady :)

zdar martineLM, vazna - skor som mal na mysli mne srdcu najblizsia muzika, nieco intimne, o co sa nerad delim... a  myslel som aj spracovanim, venoval som tomu najviac casu

a paradox - ako pre koho, progrocker (teraz myslim vseobecne:-) urcite viac "zbasti" skrat...

povedal by som, ze skrat je viac o konstrukcii a toto o atmosfere
Zaznamenané

Prasito
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 127

« Odpoveď #140 kedy: 12. Jún , 2007, 13:23:28 »

ano, spev by som iste zlepsil poctivym kazdodennym spievanim :-) - ak ide len o typicky slovensky expresivny vyraz, nemusim menit - to chcem, som slovak a vzdy az do svojej smrti :-) budem spievat (ak teda:) len po slovensky, tzn. skor sa snazim vyhnut afektovanemu spevu, expresivita mi nevadi.

no ved to sa mi prave rata, ze spievas slovensky a dokonca je k tomu vyborna hudba.   Žmurk Osobne som asi trocha citlivy na jazykovu stranku, nejde len o to co chces povedat ale ako to povies. Takymi idolmi pre mna su napr.  Lasica, Jaro Filip, Bez ladu a skladu, Zona A, Peteraj atd.
Zaznamenané

Podľa všetkých známych fyzikálnych zákonov čmeliak nemôže lietať. Našťastie čmeliakovi fyzika nič nehovorí.
yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #141 kedy: 12. Jún , 2007, 13:31:49 »

suhlas, a ked menujes majstrov slova, ziada sa mi doplnit meno Ivan Strpka (Dežo Ursiny)
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #142 kedy: 12. Jún , 2007, 16:36:23 »

caf, moj tato je dost velky floydak...tak som mu toto dal vypocut.
Hned povedal, ze mu to pripomina Ursinyho ale nejako ho to nevzalo, chybalo mu tam viac instrumentalnych pasazi a trochu obohatenia, lebo sa mu zdala jedna skladba ako druha..vsetko v jednej linii.
Tolko nazor mojho fotra Žmurk
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #143 kedy: 13. Jún , 2007, 10:13:33 »

No, aby to nevyzeralo, že len chválim. Chválim preto, lebo je yesfanov album podľa mňa na slovenskej scéne dosť výnimočný - ako obsahovo, tak aj formálne. Ak mám rozobrať napr. túto skladbu alebo aj ostatné na albume...tak aj mne trocha vadil spev. Nie po technickej stránke (intonácia a pod.), ale farba hlasu. V skrate podľa mňa yesfanov hlas sadne ako uliaty. V tomto albume by to chcelo pre moju spokojnosť nejakú inú farbu hlasu, ale sám neviem akú, nenachádzam príklad, jednoznačne hlbšie položený. To sú samozrejme detaily, ktoré sa odstrániť nedajú, jedine výmenou speváka :) Je veľmi ťažké dotiahnuť hudobné dielo až k takej dokonalosti, pretože ak človek zapazpečuje veľkú časť produkcie (hudba, texty, nahrávanie, vydanie albumu, spev atď) sám, potom sa vyskytnú aj takéto "nedostatky". Pre niekoho to samozrejme nedostatok nemusí byť.
 Čo sa týka textov, nevytýkam nič, pretože viem "pochopiť" alebo prijať všemožné štýly a formy, hlavne ak to má myšlienku...Na spevoch mi snáď vadilo občas to zefektovanie, nemuselo by tam byť tak často, iba v nejakých opodstatneých prípadoch...
 Čo sa týka konkrétne textu Karneval, tak je veľmi zaujímavé pre mňa prečítať si, z akého podnetu ho autor napísal. Ja som ešte žiadny text alebo báseň nanapísal pod dojmom zo sna...Z toho usudzujem o - neviem ako to správne nazvať - určitej citlivosti a vnímavosti umelca (kurňa, píšem akýsi veľmi vážny a fundovaný text, hehehe)
Tak asi tak...
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #144 kedy: 13. Jún , 2007, 10:25:36 »

jo, ten sen, bol som vtedy akurat oberat jablka v taliansku. bol som tam asi 18 nocí a v kazdú sa mi sníval sen a vsetky som si zapísal. :-) (nie ze by sa mi inak nesnívalo, len som si povedal, ze si dam zalezat a zaznacim ich poctivo a ani jeden nebol o jablkach :-))))

tam vznikol aj text do Hory zo skla a Zo srdca Galaxie (ale nie zo snov)

tak idem spat :-), pisem novy album  ha ha ha
Zaznamenané

midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #145 kedy: 22. Jún , 2007, 16:50:58 »

Uz bolo asi vsetko povedane, ja sa len pridam. Je super, ze niekto na Slovensku robi takuto kvalitnu progrockovu hudbu.  Bravooo Bravooo Na zdravie!
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #146 kedy: 20. November , 2007, 22:20:00 »

Pustil som si podlhom case album z 2006 a ono je to dost dobre...  kto by povedal...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #147 kedy: 20. November , 2007, 22:27:35 »

Ja napriklad.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #148 kedy: 20. November , 2007, 22:28:50 »

tebe by som neveril, lebo pocuvas gracajucich metlakov a rytmusa
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #149 kedy: 20. November , 2007, 22:29:43 »

Ja za to nemozem. Ja som mal tazke detstvo.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 45 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.052 sekund, 23 otázok.