Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 09:32:35
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jazda na drakovi  (Prečítané 5316 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« kedy: 01. Február , 2013, 12:54:59 »

Rockovka...skôr som skúšal nové zvuky gitary a iný spôsob tvorby bicích
http://www.i-dca.sk/opossum/Jazda_na_drakovi.mp3
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #1 kedy: 01. Február , 2013, 12:55:43 »

uz som cakal nejake fotky v latexe toto mi nerob  Bavím sa skvele
Zaznamenané

yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #2 kedy: 01. Február , 2013, 14:54:02 »

bicie zneju podstatne zivsie teraz... urcite krok dobrym smerom podla mna. skladbicka, ako si napisal, skor taka "ukazkovka"
ale pekny solovy zvuk na syntiaku

Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
opossum
stály hosť

« Odpoveď #3 kedy: 01. Február , 2013, 15:16:32 »

bicie zneju podstatne zivsie teraz... urcite krok dobrym smerom podla mna. skladbicka, ako si napisal, skor taka "ukazkovka"
ale pekny solovy zvuk na syntiaku

díky
tu je vysvetlenie, prečo bicie vyznievajú inak ako doteraz
http://forum.antonincharvat.com/viewtopic.php?f=16&t=1139&p=9420#p9420

synth je Minimonsta...
Zaznamenané
TOMM
pravidelný návštevník
Príspevkov: 335

« Odpoveď #4 kedy: 01. Február , 2013, 15:20:49 »

Zneje to ako mono. Aspon gitary si mohol dat do sterea. :)
Zaznamenané

opossum
stály hosť

« Odpoveď #5 kedy: 01. Február , 2013, 15:30:20 »

Zneje to ako mono. Aspon gitary si mohol dat do sterea. :)

hm, to je zaujímavé. To bude asi tým, že doprovodné gitary sú nahrávané nasledovne: rovnaký riff nahratý dvakrát (na rovnakom zvuku), jeden som dal vľavo a druhý vpravo, a iba na ľavom som pridal slabý chorus, aby to vlastne nerobilo ten výsledok, čo popisuješ (že to znie mono). Tie riffy sú asi zahraté tak presne, že sa to zlieva do "mono výstupu", lebo ak by tam boli nejaké počuteľné rozdiely v timingu, tak sa bude sluchový dojem sťahovať v panoráme podľa toho, v ktorom kanáli zaznie tón prv. Takže asi som mal dať len jednu stopu doprovodnej gitary dajme tomu vľavo a sólovú vpravo....

Skôr ma zaujímal názor na bicie a vhodnosť zvuku sólovej gitary...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #6 kedy: 01. Február , 2013, 16:21:55 »

tiez sa mi zda, ze tie rytmicke gitary su moc v strede, nemyslim, ze by to bolo presnou hrou, lebo ked to aj nahras ako robot a das to hard pan, tak to bude pocut, ze je to z dvoch stran.

solova gitara moze byt, trosku gulatejsi zvuk by sa mi tam pacil, ale to je o vkuse

bicie: cinely mas prilis nahlas, klopak len prdka v spodkoch, ale postrada akykolvek mlask, ktory by ho presadil v mixe. mozno je to zamer v takejto muzike, to neviem, ale mne to pride, ze zneje "spoza steny" ako tie progacove zachodove nahravky nahravane z vedlajsej miestnosti. rytmicak mas trosku utopeny, trochu hlasitostne, ale hlavne frekvencne pridal by som mu vyssie frekvencie nech je trosku vyraznejsi.
Zaznamenané
TOMM
pravidelný návštevník
Príspevkov: 335

« Odpoveď #7 kedy: 01. Február , 2013, 16:54:24 »

Tie gitary vyzeraju ako by si ich dal iba na 40% do stran. Skus ich dať aspon na 90% amalo ba sa to prejaviť. Alebo su potom take orezane z hora ze zneju ako mono lebo basove pasmo je tažko smerovo identifikovatelne.
Zaznamenané

opossum
stály hosť

« Odpoveď #8 kedy: 04. Február , 2013, 12:47:35 »

tiez sa mi zda, ze tie rytmicke gitary su moc v strede, nemyslim, ze by to bolo presnou hrou, lebo ked to aj nahras ako robot a das to hard pan, tak to bude pocut, ze je to z dvoch stran.

solova gitara moze byt, trosku gulatejsi zvuk by sa mi tam pacil, ale to je o vkuse

bicie: cinely mas prilis nahlas, klopak len prdka v spodkoch, ale postrada akykolvek mlask, ktory by ho presadil v mixe. mozno je to zamer v takejto muzike, to neviem, ale mne to pride, ze zneje "spoza steny" ako tie progacove zachodove nahravky nahravane z vedlajsej miestnosti. rytmicak mas trosku utopeny, trochu hlasitostne, ale hlavne frekvencne pridal by som mu vyssie frekvencie nech je trosku vyraznejsi.

činely mám radšej, keď ich je pouť. Ano, rytmičak je nevýrazný, ale nechcel som tam tenký výškový so strunníkom. Kopák chvalabohu je počuť viac, ako v iných mojich skladbách, dal som mu viac basov, takže nejaké mlasky tam nepočuť. No, celkovo tie bicie nie sú ukážkovo čitateľné, ale v tejto skladbe mi to pripadá prirodzené, taký ten celkový "utlmený" zvuk. Ciže frekvencčne to nejako neriešim, mňa skôr zaujímalo, že či tie bicie tam pasujú nie zvukovo, ale kompozične (hrou).
Tie gitary, to je pre mňa záhada, že idú tak do stredu. Doteraz, pokiaľ som nahral tú istú stopu dvakrát a rozhodil ich do strán, tak to bolo aj tak počuť, že je to L a R. Ja som si to v tejto skladbe vôbec neuvedomil, pretože som vedel, že sú tam dve gitary a ľahko som ich v slúchadlách rozoznal...Takže to bude asi len úzkou panorámou, dal som tuším 30%...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #9 kedy: 04. Február , 2013, 12:54:23 »

dal som tuším 30%...
tam je pes zapekany  Na zdravie!
Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #10 kedy: 04. Február , 2013, 13:02:55 »

Skladba ma az tak nezaujala ale velmi pekny lead zvuk !
« Posledná zmena: 04. Február , 2013, 13:03:13 od killo » Zaznamenané

Captain SEXXX !!
yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 04. Február , 2013, 13:24:33 »

díky
tu je vysvetlenie, prečo bicie vyznievajú inak ako doteraz
http://forum.antonincharvat.com/viewtopic.php?f=16&t=1139&p=9420#p9420

fajn... o tom to je. najprv poriesit kostru (kopak rytmcak), ujasnit si zaner, vyraz, pristup, potom prejst k detailom (plechy, prechody, hi hat) povedal by som, ze hi hat je obzvlast dolezita vec (aspon v trochu akusticky znejucej hudbe) vie dat vela priestoru bubenikovi ( a teda aj nam klikacom) aby sme tie bicie spravili hodnovernejsie...

Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

opossum
stály hosť

« Odpoveď #12 kedy: 04. Február , 2013, 13:47:45 »

yesfan
jo, práve v tejto skladbe nebol problém, sú tam také klasické rockové brejky na rytmičáku a tomoch. Problém býva vtedy, ak mám zahrať iný žáner, napr. jazz alebo metal, alebo niečo neobvyklejšie, ako sú iba bicie v štýle AC/DC  :)...To je ale už ale o tom, nakoľko má člvoek zvládnuté jednotlivé žánre. V tejto skladbe šlo vyložene o to, zahrať tie bicie na jeden záťah, čo sa podarilo. A bolo to naozaj na prvý šup, ako improvizácia, a je možné, že keby som to skúšal viac krát, tak výsledok bude síce premyslenejší, ale viac umelý...Tak toľko k tým bicím....
« Posledná zmena: 04. Február , 2013, 13:49:42 od opossum » Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 04. Február , 2013, 14:44:52 »

jasne, suhlas. uz len dodam, ze aj mna to niekedy taha do zanrov pre mna pritazlivych, kde ale nie som celkom doma, je dobra fakt triezvo zhodnotit, ci sa pustit do takeho nerovneho boja, alebo skor radsej robit veci naturelu blizsie, pripadane venovat cas priprave, treningu, proste to trochu nacvicit. vsetko sa da, len to chce cas a preniknut trochu hlbsie pod povrch tej hre na bicie
« Posledná zmena: 04. Február , 2013, 14:45:45 od yesfan » Zaznamenané

opossum
stály hosť

« Odpoveď #14 kedy: 04. Február , 2013, 15:09:18 »

ono, myslím, že má to vždy význam vtedy, ak to človeka priťahuje. Je to len otázka času, kedy sa trpezlivým úsilím dostane človek ďalej, či už je to klikanie bicích, alebo imitácia dychových či sláčikových nástrojov samplami. Pre mňa to má stále veľký význam takto skúšať, pretože môj hudbný záber je dosť široký a bez tohoto "počítačového inžinierstva" sa nezaobídem, Je to ťažisko mojich techológií, takže pre mňa "držať sa nejakého štýlu, či spôsobu nahrávania" ani neprichádza do úvahy, pretože žiadny taký preferovaný, či na 100% zvládnutý štýl alebo metódu nemám  Žmurk
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.1 sekund, 23 otázok.