Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 14:17:57
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kúpa lacného Gibsonu  (Prečítané 15076 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Matt921
nováčik
*
Príspevkov: 24

« kedy: 17. Február , 2013, 16:13:55 »

Zdravím .. ktorá gitara je podľa vás lepšia ? GIBSON - http://www.thomann.de/cz/gibson_les_paul_studio_deluxe_60_vsb.htm
alebo GIBSON - http://www.thomann.de/cz/gibson_lp_studio_50_tribute_gt_db_tm.htm :DD za každý názor Dákujem .. a áno viem že tá druhá ma dutiny v tele :DD

« Posledná zmena: 17. Február , 2013, 16:22:13 od Matt921 » Zaznamenané

Fuck you very much :DD
pyro
nováčik
*
Príspevkov: 19

« Odpoveď #1 kedy: 18. Február , 2013, 13:24:27 »

Cau, bude to tvoj prvy gibson? Ja by som si urcite vybral tu 60´s uz len koli krku ktory je pohodlnejsi.
cheers  Na zdravie!
Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #2 kedy: 18. Február , 2013, 13:25:47 »

podla mna je to jedno poleno jak poleno, radsej si to chod vyskusat to je lepsie ako ti tu budu davat cez net rozumy na dve gitary co su rozdielne hlavne pocitovo na krku
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #3 kedy: 18. Február , 2013, 13:37:18 »

ja by som bral ten gibson
Zaznamenané

Matt921
nováčik
*
Príspevkov: 24

« Odpoveď #4 kedy: 18. Február , 2013, 15:11:41 »

Ano je to prvý Gibson .. a skúšal som ich .. mne sa lepšie hralo na tej 60tke .. ma to lepši hmatník .. aj nemá to dutiny v tele .. tak asi vezmem tu 60tku .. :D   osobné poďakovanie patrí Kaolkovi za úžasnú radu Žmurk
Zaznamenané

Fuck you very much :DD
Dewey
nováčik
*
Príspevkov: 17

« Odpoveď #5 kedy: 02. Apríl , 2013, 20:48:04 »

Ahojte! potreboval by som pomoc ohľadom kúpi novej gitary E-gitary , hrám už nejakú tú dobu (3 roky) a chcel by som postúpiť o lvl vyššie  :) doteraz som hrával na   Squier Stratocaster a začal som cítiť že už to nieje to čo bývalo keď som začínal, a gitara mi prestala vyhovovať v zmysle že som kládol väčšie nároky na nástroj a tak som sa rozhodol kúpiť novú gitaru a nechcem kupovať žiadne šroty a preto som sa rozhodol pre Gibson les paul nie práve pre standard ( je cenovo trošku inde ) ale pre Gibson les paul 60 tribute 2013 a chcel by som sa spýtať či nemáte nejaké skúsenosti s touto gitarou :)
http://kytary.cz/gibson-les-paul-60s-tribute-vs-ch/HN136194/

Ospravedlňujem sa že to píšem zrovna sem ale nechcel som kvôli tomuto zakladať novú tému  Popiskujem si
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #6 kedy: 02. Apríl , 2013, 21:06:39 »

Ahojte! potreboval by som pomoc ohľadom kúpi novej gitary E-gitary , hrám už nejakú tú dobu (3 roky) a chcel by som postúpiť o lvl vyššie  :) doteraz som hrával na   Squier Stratocaster a začal som cítiť že už to nieje to čo bývalo keď som začínal, a gitara mi prestala vyhovovať v zmysle že som kládol väčšie nároky na nástroj a tak som sa rozhodol kúpiť novú gitaru a nechcem kupovať žiadne šroty a preto som sa rozhodol pre Gibson les paul nie práve pre standard ( je cenovo trošku inde ) ale pre Gibson les paul 60 tribute 2013 a chcel by som sa spýtať či nemáte nejaké skúsenosti s touto gitarou :)

Ospravedlňujem sa že to píšem zrovna sem ale nechcel som kvôli tomuto zakladať novú tému  Popiskujem si
ak ti mozem doporucit, kup si nastroj z druhej ruky - idealne ked zoberies so sebou skusenejsieho gitaristu. za cenu tribute si so stastim kupis aj standard - najskor cierny, napr ja som predal kedysi jeden za 1200 eur. dokonca jednemu uzivatelovi odtialto som predal neskoru 74ku za 1400 eur sa mi zda.  Takze sa netreba obavat, dobrych nastrojov je vsade dost a ludia ochotne pomozu.

osobne som hral na tribute 50's. nebolo to zle, ale kedze som hral na vselicom je to taky slabsi les paul. Asi by som skor doporucil Les Paul studio idealne z konca 80tych a zaciatku 90tych rokov. Daju sa zohnat za menej alebo podobnu cenu.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #7 kedy: 02. Apríl , 2013, 21:28:43 »

na zaklade coho si sa rozdohol prave pre les paul?
Zaznamenané

Dewey
nováčik
*

« Odpoveď #8 kedy: 03. Apríl , 2013, 08:45:53 »

Roberto: Dakujem za odpoveď, hej máš pravdu dá sa zohnať aj standard za takú cenu ale jedine z e-bay a to nieje bohvie čo ,
Ale nie nechcem nástroj z druhej ruky pretože s tým nemám dobré skúsenosti
a na tejto gitare je + to že má 60s neck profile, a väčšina Gibson Studio ma v tejto cene 50s krk a ten je vraj dost nepohodlný ,len tie nové studiá majú 60s alebo iný
možno nemám pravdu tak ma oprav :D

tarquin : všeobecne sa mi ten typ páči viac ako iné :)
Zaznamenané
telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #9 kedy: 03. Apríl , 2013, 09:32:01 »

Mozno sa ti bude zdat moj prispevok tvrdy, ale ver ze ti chcem len pomoct

Roberto: Dakujem za odpoveď, hej máš pravdu dá sa zohnať aj standard za takú cenu ale jedine z e-bay a to nieje bohvie čo
Robertovi mozem s kludom doverovat. Preslo mu rukami vela nastrojov z roznych zdrojov a jeho rada bola dobre mienena. Pridam aj svoju osobnu skusenost - mam oba gitary z ebay-u a nebal by som sa kupit si dalsiu

Ale nie nechcem nástroj z druhej ruky pretože s tým nemám dobré skúsenosti
Pises ze doteraz si hral na Squier strat-e, takze asi vela skusenosti s predajom a nakupom nastrojov nemas. Second-hand gitary do 200 eur je celkom ina liga ako jazdenky okolo 1000e a ked sa poradis s nami, tak sanca ze ta niekto obabre je minimalna.

a na tejto gitare je + to že má 60s neck profile, a väčšina Gibson Studio ma v tejto cene 50s krk a ten je vraj dost nepohodlný ,len tie nové studiá majú 60s alebo iný
Dolezite slovo v tejto casti prispevku je vraj - kym to neskusis nevies. To co ini nahovoria vobec nemusi platit pre teba. Aj preto je vhodne pozriet si jazdenky.
Co sa stane ked kupis novu gitaru a nebudes s nou spokojny? Lebo 60s profile ti proste nesadne do ruky a LP ta bude rezat do rebier a predlaktia atd atd atd. - budes ju chciet predat a prerobis na tom. Pri dobrej gitare z druhej ruky pri naslednom predaji nestratis, alebo stratis len minimalne.

Prejdi si ebay popripade zahranicne fora - mylespaul, HRI, thegearpage a inzertne portaly - hudba.bazos.sk, hudebnibazar.cz, ebazar.muziker.sk a aj inzerciu tu.
Ak ta nieco zaujme daj to sem a kolektiv gitaristi.sk ti to zhodnoti - uvidis, budes spokojny

Len zachovaj chladnu hlavu a maj trpezlivost - nenechaj sa ovladnut GAS-om
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #10 kedy: 03. Apríl , 2013, 10:02:18 »

Hlavne si pozri svoje prsty a povedz si či sú silné a dlhé alebo krátke. Ak chceš objektívny pohľad, opýtaj sa frajerky.. ha ha ha Podľa toho si vyberaj 50 vs.60 tkový krk. Nie podľa toho čo sa píše, lebo sú gitaristi, čo majú ruky ako lopaty a sú gitaristi s kratučkými prštíkmi..60tkový krk nie je žiadne parátko, na GIBSONE LP CLASSIC je tak akurát na pohodlné hranie. 50tkový na LP STUDIO je na novších modeloch poleno, na starších, cca 90te roky mi prišiel pohodlnejší. Na 57 Reissue čo má tuná KuboG sa mi hralo už dosť zle, je dosť hrubý. Na pomedzí 80 a 90 rokov mal LP veľmi príjemný krk, podobne ako na začiatku 70 rokov. Je to niečo medzi 50 a 60 a sedí mi najviac. Zhrniem to. Neriaď sa tým, čo sa píše na nete, ale skús zobrať pár gitár do ruky a urob si názor. Jazdený Standard je ale istota, že budeš mať v poho gitaru, ako píše Roberto a navyše ju za toľko, čo zapltíš aj predáš... Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11 kedy: 03. Apríl , 2013, 10:18:20 »

Asi tak. Mas kopec moznosti a najma sa neboj aj Ebay-u, aj keby Ti nahodou gitara odtial nesadla, predas to za plus/minus tolko, za co si to kupil. Hento co si poslal linku nie je skutocny Les Paul ani tak hrat nebude, ani Ti tak v rukach pripadat nebude. Telo ma s velkymi dutinami, snimace sice su celkom fajn, ale nebude to "ono". Skus radsej nejaky starsi Standard alebo Studio z konca 80tych rokov/zaciatku 90tych, vtedy este bola USA bezna produkcia fajn.

Alebo sleduj nejaky stary prefrezovany Les Paul Deluxe v nie povodnom stave, tie sa daju zohnat za este pomerne slusne prachy.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #12 kedy: 03. Apríl , 2013, 12:00:27 »

vsak nech sem ludia navozia z Thomanu novych gitar plnu rit, budu sa casom tieto lowendy predavat po inzeratoch ako Skvajeri a tak to ma byt  Ja som čert..
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #13 kedy: 03. Apríl , 2013, 15:05:47 »

Bravooo Bravooo
Zaznamenané
Dewey
nováčik
*

« Odpoveď #14 kedy: 03. Apríl , 2013, 16:32:27 »

Ďakujem všetkým čo ste sa pridali do témy a z tohoto som usúdil že taká ojazdenka nemusí byt nič zlé možno natrafím na nie
čo omnoho lepšie a za lepší peniaz a tak som aj natrafil :D
http://www.ebay.com/itm/Gibson-Les-Paul-Standard-Flame-Top-Rare-Color-/271182885566?pt=Guitar&hash=item3f23c272be
http://www.ebay.com/itm/2012-Gibson-Les-Paul-Traditional-Plus-/171017284741?pt=Guitar&hash=item27d16cac85
Neviem no zhodnotte to som zvedavý ktorú by ste brali a prosím ak o nejakej viete tak šup sem  ha ha ha

A moje prsti sú také menšie, nemám lopaty :D
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 22 otázok.