Forus
náhodný pocestný
Príspevkov: 89
"Šak punk ne?"
|
|
« kedy: 23. Február , 2013, 12:59:17 » |
|
Mám takýto problém. Viete mi s tým pomôcť? Viem si to spraviť aj sám doma, alebo to nechať skôr na ruky odborníka? Vďaka za odpovede ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Vratko
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 23. Február , 2013, 13:46:08 » |
|
vieš to spraviť aj sám doma pomocou tmelu...kusok spreja popripade aj laku...ale ak sa ti s tým nechce piplať tak to odnes niekomu.
|
|
|
Zaznamenané
|
hm... :-D
|
|
|
Forus
náhodný pocestný
"Šak punk ne?"
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 23. Február , 2013, 18:16:58 » |
|
Pre tých, čo budú mať podobný problém, oprava stojí 74 Eur ! ! ! Je to dosť horibilná suma, nakoľko je to len buchanec a kus odlúpeného laku ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Vratko
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 23. Február , 2013, 18:18:38 » |
|
doma si to spravíš za pár eur...len treba mať kus skúseností.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Forus
náhodný pocestný
"Šak punk ne?"
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 23. Február , 2013, 20:17:15 » |
|
Toto, že ja nemám žiadne skúsenosti. Nemáš dajaký návod, alebo link na youtube kde to robia, žeby som aspoň podľa toho vedel, ako čo spraviť? Dikes vopred ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
majso
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 23. Február , 2013, 20:22:15 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Vratko
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 23. Február , 2013, 21:41:46 » |
|
odlúpni ten lak aj s farbou čo je poškodená, opatrne...jemne miesto obrús...obrús aj kus okolie ...prípadne kusok odmasti očisti, nanes tmel..podla toho aky si kupis ale nanasat tak po 1-2 mm vrstvách...ale toto tvoje nebude asi hlboké...ked tmel zaschne zoberieš smirgel a nejaku rovny hranol...a opartne budeš brusit dokial to nebude rovné...dá sa s tým pohrať určite to zvládneš...ked bude všetko dokonale hladké odmasti tmel a okolie....oblep paskou a novinami zvyšok gitary...zober čierny lesklý sprej a strekni to...najlepšie tak vzdialenosť 30 cm...nenanes tej farby priliš vela....radsej po malych vrstvách....farbu prebrús vodným šmirglom alebo nejakým jemným...ked to bude hladké a čierne :-D stačí už len prelakovať....a lak doleštit...toto je uplne primitivny navod ktory zvladnes na 100 %...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Forus
náhodný pocestný
"Šak punk ne?"
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 24. Február , 2013, 09:57:31 » |
|
Presne toto som potreboval. Fest dik kámo, máš to u mňa ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 22. Marec , 2013, 08:13:41 » |
|
74 EUR? Za tie peniaze by som si predstavoval kompletnú novú povrchovku.
|
|
|
Zaznamenané
|
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 22. Marec , 2013, 09:37:10 » |
|
74 EUR? Za tie peniaze by som si predstavoval kompletnú novú povrchovku. týždeň roboty za 74€ ?
|
|
« Posledná zmena: 22. Marec , 2013, 09:37:52 od KubBasak »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 22. Marec , 2013, 14:03:54 » |
|
74 EUR? Za tie peniaze by som si predstavoval kompletnú novú povrchovku. ho ho ho, a ty žiješ dakde v ugande či čo?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
telcontar
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 22. Marec , 2013, 15:06:50 » |
|
ludia platia za to aby im niekto obuchal gitaru (relic) a ty to mas zadarmo a riesis ako to opravit. Nepredpokladam, ze kvoli tomu mas diskomfort pri hrani.
|
|
|
Zaznamenané
|
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
|
arnysimilar
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 23. Marec , 2013, 08:01:23 » |
|
Nežijem v Ugande, ale som "obchodník". Vychádzam z ceny novej gitary, napr. 740 EUR, z toho HW je cca 300 EUR, čiže výroba korpusu aj s povrchovkou 440 EUR, takže keď odčítam materiál a výrobu, tak na povrchovku mi ostane tak tých 70-80 EUR. Ja viem, že je to vo fabrike vo veľkom ... Z toho mi vyplýva, že opravy lacných a priemerných gitár sa neoplatia v pomere k cene nového nástroja.
|
|
|
Zaznamenané
|
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 23. Marec , 2013, 08:08:39 » |
|
takže ak Squier stojí kilo, tak refinish by mal stáť 10 €. Človeče, ešteže veľa ľudí si váži prácu iních, lebo púoniektorí by sme nemali ani čo jesť už.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 23. Marec , 2013, 08:11:47 » |
|
A je obrovský rozdiel medzi prácou na novm nástroji a oprave. Som stavár a rovnako ako pri stavbách, aj pri gitarách platí, že rekonštrukcia môže byť drahšia ako nová vec
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|