Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 15:39:15
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fender Stratocaster - brum  (Prečítané 7259 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #15 kedy: 02. Marec , 2013, 14:50:59 »

Takze ked som sa dotkol struny, ci strun a brum sa potlacil o cca. 70 percent je to nenormalne?
Ta gitara bola nova, v obchode.

ze sa potlaci brum to je normalne ale o kolko to zalezi od pomerne vela faktorov.
Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #16 kedy: 02. Marec , 2013, 14:56:59 »

Takze ked som sa dotkol struny, ci strun a brum sa potlacil o cca. 70 percent je to nenormalne?
Ta gitara bola nova, v obchode.
Ak bola nová, asi by mala byť O.K., možno tvoje telo bolo niečím naindukované a keď si sa o strunu uzemnil, tak sa to zlepšilo, ťažko povedať.
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 125

« Odpoveď #17 kedy: 02. Marec , 2013, 15:04:03 »

Ten brum bol aj v medzipolohach, samozrejme o nieco mensi.
Aj cez google som hladal a ludia sa stazovali na EJ Strat, ini zase pisu, ze
s tym nemaju problem a nebrumi viac ako ine Straty, tak neviem...
« Posledná zmena: 02. Marec , 2013, 15:09:36 od spree » Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #18 kedy: 02. Marec , 2013, 15:05:28 »

singel bez brumu už nieje singel soud
Zaznamenané
Stano
stály hosť

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #19 kedy: 02. Marec , 2013, 15:14:21 »

Ten brum bol aj v medzipolohach, samozrejme o nieco mensi.
Aj cez google som hladal a ludia sa stazovali na EJ Strat, ini zase pisu, ze
s tym nemaju problem, tak neviem...

Naozaj aj ten najlepsi singel na svete bude brumiet, lebo to tak ma byt a aj strat ma brumiet, cim skorej sa s tym clovek zmieri tym lepsie. Noisless snimace su zaujimave, ale napr. ja si aj tak najviac uzijem klasicke single cez klasicke jednokanalove zosiky. Ked nechcem aby brumelo dam medzipolohu a klasicky brum pri hre aj tak nepocut. Na druhej strane na skresleny zvuk rad pouzivam nejaky HB alebo bezbrumovy singel napr. Dimarzio HS3 (na silnejsie skreslenie, na klasicky overdrive zvuk je singel pre mna TOP). Proste straty hraju cinkavejsie ako LP a brumia (okrem medzipoloh na novsich stratoch ktore maju Rw/Rp), to je fakt s ktorym sa treba zmierit, alebo si vybrat inu gitaru, ktora nebrumi  Na zdravie!  

EJ strat je podla mna dobry strat z niekolkych dovodov (aj ked som este na nom nehral), pre mna su to nitrolak, radius, profil a sposob rezania krku, prave tie klasicke vintage single. Je mi jedno ze je to signovany model, lebo nieco podobne uz mam len za viacej penazi v Custom Shope.  Zdravíčko
« Posledná zmena: 02. Marec , 2013, 15:19:38 od Stano » Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #20 kedy: 02. Marec , 2013, 15:19:01 »

Neviete ako su na tom Straty z Japonska?
Maju tam zaujimave kusky, napriklad Ritchie Kotzen Strat, len ten ma az Super Jumbo prazce, toho sa trochu bojim ?§!.
Zaznamenané
Stano
stály hosť

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #21 kedy: 02. Marec , 2013, 15:26:53 »

Neviete ako su na tom Straty z Japonska?
Maju tam zaujimave kusky, napriklad Ritchie Kotzen Strat, len ten ma az Super Jumbo prazce, toho sa trochu bojim ?§!.

straty z japonska su dobra alternativa podla mna, hlavne su lacnejsie a najdu sa medzi nimi naozaj velmi dobre kusky. To co sa ale vozi do EU je len velmi mala cast, idelane nakup priamo z Japonska a pri tych top kuskoch je cena porovnatelna z USA stratmi. Hlavne sa rozhodni ci chces strat (zvuk, hratelnost, brum singlov) a potom mozes riesit aj ostatne. Ak tam ale das nejake noisless a este aj aktivku tak ti je zbytocne investovat vela penazi do kvalitneho nastroja podla mna. A superJumbo prazce to je zase podla mna o tom ci chces noiseless strat alebo klasiku. Pre modernejsich hracov su noiseless snimace prioritov a ties superjumbo prazce.
« Posledná zmena: 02. Marec , 2013, 15:28:36 od Stano » Zaznamenané

spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #22 kedy: 02. Marec , 2013, 15:28:27 »

Noiseless N3 sa mi vcelku pacili. Ak by mal Johnson bezbrumynevaham ani sekundu.
Chcem tucny krk este.
Zaznamenané
Stano
stály hosť

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #23 kedy: 02. Marec , 2013, 15:30:08 »

Noiseless N3 sa mi vcelku pacili. Ak by mal Johnson bezbrumynevaham ani sekundu.
Chcem tucny krk este.

Tak kup ten EJ strat a namontuj do neho N3, ked ta omrzia das tam tie povodne snimace. Inak N3 mi ties nic nevraveli oproti klasickym singlom, ale ked sa pacia treba ich namontovat.  Na zdravie!

PS: Skus este pozriet nieco taketo: http://www.fender.com/guitars/stratocaster/american-deluxe-strat-v-neck/
« Posledná zmena: 02. Marec , 2013, 15:32:54 od Stano » Zaznamenané

spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #24 kedy: 02. Marec , 2013, 16:13:52 »

Presme to som skusal.
Vyborna gitara, len ten soft V profil na nej mi nevyhovoval.
Palec mi velmi precnieval za okraj krku a tlacil ma zospodu na hrane do ukazovaka.
Modern C bolo lepsie, ale dost tenke..
Zaznamenané
Stano
stály hosť

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #25 kedy: 02. Marec , 2013, 18:24:46 »

Presme to som skusal.
Vyborna gitara, len ten soft V profil na nej mi nevyhovoval.
Palec mi velmi precnieval za okraj krku a tlacil ma zospodu na hrane do ukazovaka.
Modern C bolo lepsie, ale dost tenke..

ale ved to je len vec zvyku podla mna  Na zdravie!
Zaznamenané

spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #26 kedy: 02. Marec , 2013, 19:02:29 »

Ja viem, ze da, len za tie peniaze chcem.asi prilisnu dokonalost.
To soft V sai zda vhodne skor pre tych, co hraju palcom, nemam pravdu?
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #27 kedy: 03. Marec , 2013, 09:35:59 »

Docital som sa, ze dokonca samotny Eric Johnson ma na svojom Strate z 57, ktory ma ako hlavny nastroj ako kobylkovy snimac DiMarzio HS2, co je noiseless...
Co, ak by som vymenil kobylkovy a krkovy snimac za noiseless a prostredny, opacne vinuty by stale uz nebrumel alebo by som musel vymenit aj ten?
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #28 kedy: 03. Marec , 2013, 09:48:45 »

Co, ak by som vymenil kobylkovy a krkovy snimac za noiseless a prostredny, opacne vinuty by stale uz nebrumel alebo by som musel vymenit aj ten?

Bohužiaľ to nebrumenie je docielené práve tým, že dva proti sebe motané cievky ten brum odčítajú. Ak jeden zo snímačov brumieť nebude, tak sa nič neodčíta.
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #29 kedy: 03. Marec , 2013, 10:27:19 »

Aha, jasne. Vdaka za ozrejmenie.
Nahodou gitarar by v potlaceni brumu pomoct nevedel? Nevenuje sa tomu niekto u nas?
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.074 sekund, 23 otázok.