proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #150 kedy: 05. Marec , 2013, 14:29:49 » |
|
jaaaaaaaaaaaasne , som nevedel že par ludí tu žilo v usa v 50tich a poznalo sa s leom osobne- tak to vyzera , ako som ja čítal pekne si dal záležať na výbere, materiálov a skúšali a konzultovali to z hudobníkmi , neviem skade to mate že netušili vpliv materialu na nastroj ked pred tým boli len akusticke nastroje a tam bol matroš všeetko a vychadzalo sa s nich
Mam to napriklad z americkych for, kde su aj dost postarsi gitaristi (nad 60 rokov), ktori sice 50te roky priamo nezazili, ale urcite maju pomerne dost relevantnych informacii. S akustickymi gitarami to vtedy nemalo vobec nic spolocne. Hlavne pochop, ze este v tej dobe neboli ani poriadne aparaty, na ktorych by sa tie zvukove vlastnosti driev tak prejavili. To, ze zhodou okolnosti vtedy vyrabane gitary su v priemere najlepsie, suviselo s lahko dostupnym spickovym drevom a malovyrobe a poctivej rucnej praci.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
glamrocker
|
|
« Odpoveď #151 kedy: 05. Marec , 2013, 14:30:00 » |
|
ved toto hľadal materiály vhodne na masiv bez dutiny a vyšlo mu to doteraz je bahenný jasen a jelša najlepšie drevo na gitaru prečo asi lebo ich tam vtedy veľa rástlo- tak tomu hovorím náhoda - asi taka náhoda ako ked hodíš kokosoví orech do mora a na druhej strane oceanu sa vyplaví ako basketbalka to kto povedal ze jelsa a jasen je nejlepsie drevo? a uz si mal aj nejaku kvalitnu mahagonovu gitaru? alebo mahagon+javor? ci to len zas niekto povedal v krcme?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #152 kedy: 05. Marec , 2013, 14:33:07 » |
|
to je vlastnost a ciel, aby si obmienal kazive smejdy, nie cinske lajdactvo a nesikovnost spotrebna doba Iste. Suvisi to ale dost aj s tou obrovskou produkciou, ktoru nam priniesla trebars Cina a presuvanie vyroby do nej.
|
|
« Posledná zmena: 05. Marec , 2013, 14:33:29 od proghoper »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #153 kedy: 05. Marec , 2013, 14:35:17 » |
|
doteraz je bahenný jasen a jelša najlepšie drevo na gitaru
A to mas skadial?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #154 kedy: 05. Marec , 2013, 14:35:33 » |
|
ja LP nemusím nie je dobre ergomomicky postavená a na mahagonovej som hral a aj na Lp standard tak 15 ročnu nehralo to zle ale ani výborne , a celojavorove su uškriekane mal som aj taku Progi ma pravdu vo všetkom až na jednu vec na starých jednoduchých prvých lampových aparátoch aspoň podla mna dreva hra viac a ovela viac ako na nových
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #155 kedy: 05. Marec , 2013, 14:35:49 » |
|
LOGIKA, progi, LOGIKA!
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #156 kedy: 05. Marec , 2013, 14:37:41 » |
|
nechajte ho tak, stevo v krcme pocul ze leo klepkal po doskach tak je to pravda
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #157 kedy: 05. Marec , 2013, 14:38:25 » |
|
ja LP nemusím nie je dobre ergomomicky postavená a na mahagonovej som hral a aj na Lp standard tak 15 ročnu nehralo to zle ale ani výborne Mne zas tvarovo nesedi Strat a mozno pre vela ludi by znel skor ten LP vyborne. Progi ma pravdu vo všetkom až na jednu vec na starých jednoduchých prvých lampových aparátoch aspoň podla mna dreva hra viac a ovela viac ako na nových
Ale ved ja som hovoril o vykonovo slabuckych aparatoch z prvej polky 50tych rokov. Tie bud nekreslili vobec alebo potom kreslili priserne, boli slabe atd.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
glamrocker
|
|
« Odpoveď #158 kedy: 05. Marec , 2013, 14:38:41 » |
|
ja LP nemusím nie je dobre ergomomicky postavená a na mahagonovej som hral a aj na Lp standard tak 15 ročnu nehralo to zle ale ani výborne , a celojavorove su uškriekane mal som aj taku Progi ma pravdu vo všetkom až na jednu vec na starých jednoduchých prvých lampových aparátoch aspoň podla mna dreva hra viac a ovela viac ako na nových
no tak zaujimave ja som hral na gitary z roznych driev a vzdy viac zalezalo na kvalite ako to ci to bola jelsa alebo mahagon. ty si radsej poskusaj realne veci a potom tu mudruj
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #159 kedy: 05. Marec , 2013, 14:40:52 » |
|
ja do krčmi nechodím už roky je to strata času , , tak prečo su teda staré straty také dobre - náhodou ten mal teda pech /Progi beriem každemu sedí ine , ja sa na to pozerám aj s ergonomického hľadiska a ked ma bit nastroj blízko ťažiska a nema nikde zavadzať tam Strat vedie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #160 kedy: 05. Marec , 2013, 14:41:51 » |
|
tak prečo su teda staré straty také dobre
Uz som to pisal vyssie, precitaj si.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
glamrocker
|
|
« Odpoveď #161 kedy: 05. Marec , 2013, 14:42:09 » |
|
a to na aky stary strat si hral?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #162 kedy: 05. Marec , 2013, 14:44:06 » |
|
a nakoniec mame všetci pravdu len sa nam chce konfrontovať lebo sme ješitný chlapi ja na každy čo sa mi dostal za posledných 18 rokov pod ruky, plus dva čo mam doma
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
glamrocker
|
|
« Odpoveď #163 kedy: 05. Marec , 2013, 14:46:26 » |
|
a nakoniec mame všetci pravdu len sa nam chce konfrontovať lebo sme ješitný chlapi ja na každy čo sa mi dostal za posledných 18 rokov pod ruky, plus dva čo mam doma vsak ale to niesu fendre? a to si hral akoze na stratocaster do 64teho lebo len tie su tie stare dobre inak
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #164 kedy: 05. Marec , 2013, 14:47:28 » |
|
a zrovna tie som v rukach nemal , len nejaké nove usa , zo dva niekde s 80tich usa , japan , a kopie a kopie nič dem dom padla
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|