kaolko
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 07. Marec , 2013, 12:37:28 » |
|
moze byt ze ten prazcovy drot bol kvalitnejsi predtym.. neviem ci mi neuszer alebo niekto nespominal ze technologia jeho vyroby sa zmenila a tie primesy maju ine pomery.. nikel a tak.. ze je to makksie teraz ci co.. mne sa podarilo kvalitne dunlop prazce vymlatit za rok tak, ze to musel Igor znacne zbrusovat co si pamatam.. ryhy jak prasa
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kato
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 07. Marec , 2013, 12:39:34 » |
|
Vela kvalitnych starych nastrojov nepotrebuje ani po 40-50 rokov mimo prazcov (pripadne ladiciek alebo mostika, ktore si vymenis aj sam) menit nic. A to nie je len moja skusenost.
Ved to som chcel vo svojom prispevku povedat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 07. Marec , 2013, 13:38:42 » |
|
podobne na 74 CUSTOME boli pražce úplne super a to bola gitara zozadu na laku už dosť dobitá...
Toto je inak sila, ze som ich mal kopec niektore aj slusne hrane a este aj tie od vyroby male a nizke prazce boli vzdy uplne ok, s minimalnymi ryhami ked tak len na prvych prazcoch. A potom nech mi niekto vyprava, ze starsie veci neboli casto lepsie, uz len ked pojebane primitivne zliatiny boli trvacnejsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 07. Marec , 2013, 13:39:14 » |
|
Ved to som chcel vo svojom prispevku povedat.
Som Ta pochopil opacne, sry.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Juraj_T
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 07. Marec , 2013, 13:47:48 » |
|
Toto je inak sila, ze som ich mal kopec niektore aj slusne hrane a este aj tie od vyroby male a nizke prazce boli vzdy uplne ok, s minimalnymi ryhami ked tak len na prvych prazcoch. A potom nech mi niekto vyprava, ze starsie veci neboli casto lepsie, uz len ked pojebane primitivne zliatiny boli trvacnejsie. inak nie je to o tom ze niekedy sa pouzivali niklove struny, ktore su maksie ? A vacsina ludi na vintage nastroj ich pouziva aj dnes, kvoli zvuku. Bezne steel struny ktore sa pouzivaju dnes su tvrdsie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
oblaty
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 07. Marec , 2013, 13:51:22 » |
|
moze byt ze ten prazcovy drot bol kvalitnejsi predtym.. neviem ci mi neuszer alebo niekto nespominal ze technologia jeho vyroby sa zmenila a tie primesy maju ine pomery.. nikel a tak.. ze je to makksie teraz ci co.. mne sa podarilo kvalitne dunlop prazce vymlatit za rok tak, ze to musel Igor znacne zbrusovat co si pamatam.. ryhy jak prasa
a čo keď sú len tvrdšie struny? diamantove primesy?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ondreee
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 07. Marec , 2013, 13:57:58 » |
|
mozem iba potvrdit, ze v dnesnej dobe je velky problem najst kvalitny prazcovy drot.. jedny z kvalitnych vyrobcov su akysi rusi..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 07. Marec , 2013, 14:02:42 » |
|
mam obycajne 10iny niklove daddaria.. ziadne ocelove kusave kktiny takze tak no.. prazcovy drot je proste fakt makksi asi dnes
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
glamrocker
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 07. Marec , 2013, 14:05:14 » |
|
treba vela striedat gitary potom clovek nema take drble problemy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 07. Marec , 2013, 14:05:28 » |
|
.... Bezne steel struny ktore sa pouzivaju dnes su tvrdsie
nesledujem to a neorientujem sa, ale vzdy som myslel, ze steel struny na gitaru su skorej exotika a vacsina pouziva stale niklove (?) inak znama vec - 30 - 40 rocna obohrata gitara s povodnymi funkcnymi prazcami vs. zanovna 2-3 rocna znackova gitara s vymlatenymi prazcami
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 07. Marec , 2013, 14:32:12 » |
|
mozem iba potvrdit, ze v dnesnej dobe je velky problem najst kvalitny prazcovy drot.. jedny z kvalitnych vyrobcov su akysi rusi..
presne preto treba hrat na stainless steel a je vybavene - neznicitelne prazce. maju sice trosku viac vyskovy zvuk ako rest, ale pre mna stale jasna volba
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 07. Marec , 2013, 14:35:54 » |
|
chcem len uviest na poriadok, vela ludi si mylia tieto typy strun: niklové - Pure Nickel poniklovaná oceľ - Nickel Wound celooceľové - Stainless Steel obecne platí pravidlo, čím viac ocele - tých zvukovo ostrejsie, brilantnejsie celoniklove struny zneju najmenej ostro Taktiez kazdy vyrobca oznacuje struny podla hrubky, nie ich tvrdosti. Ked si kupis .010-.046 sadu, to je jej hrubka, nie tvrdost. Rozne materialy a ich kombinacie posobia roznou tvrdostou. EDIT: Este ma napadlo, ze z mojich skusenosti najdlhsie zvukovo vydrzali prave tie niklove, potom poniklovane a steely odisli najrychlejsie.
|
|
« Posledná zmena: 07. Marec , 2013, 14:38:48 od Majo Fero »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dusan uk
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 07. Marec , 2013, 14:37:04 » |
|
V dnesnej konzmnej dobe plnej vselijakych novych technologii,ktore by mali byt akoze ovela lepsie je vobec problem najst nieco kvalitne.. Podobny problem mam so Schaler mechanikami.Zacinaju to robit z uplnych sraciek.zavity sa strhavaju a pod.Samotna znacka uz vobec nic neznamena.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 07. Marec , 2013, 14:41:04 » |
|
tie pure nickel su nieze pocitovo tensie.. oni su tensie klasicke 10iny daddario su 10, 13, 17, 25, 35, 45 hentie pure nickel su: 10, 13, 17, 26, 36, 46
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|