|
tipek
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 09. Apríl , 2013, 09:53:03 » |
|
no mňa by tiež zaujímalo čo to robí so zvukom ked inak našteluješ tie šrobiky v humbukery , a hlavne ako ich nastaviť , nikde som sa s tým nestretol na forach :D a vyrobcovia tam dávaju šrobiky :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 09. Apríl , 2013, 10:22:33 » |
|
no mňa by tiež zaujímalo čo to robí so zvukom ked inak našteluješ tie šrobiky v humbukery , a hlavne ako ich nastaviť , nikde som sa s tým nestretol na forach :D a vyrobcovia tam dávaju šrobiky :D
Celkovo ked ich das vyssie alebo prilis nizko, tak posilnis vlastne jednu cievku a mas viac "singloidny" charakter. Ked ich ale vyberies uplne, to neviem, to som neskusal.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 09. Apríl , 2013, 10:33:14 » |
|
viac singlovo musi zniet, ked sa cievka odpoji elektricky. ked sa jej zrusi magnetizmus, tak jednak ten magnet tam stale pod cievkou je, takze snimac cosi odsnima aj tou cievkou bez srobikov a jednak elektricky bude signal stale vychadzat z dvoch seriovo zapojenych cievok, cize cela sustava bude mat odpor ako povodny HB, a preto podla mna so singlovym zvukom to asi vela spolocne mat nebude. ale tiez som neskusal...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 09. Apríl , 2013, 10:36:05 » |
|
a preto podla mna so singlovym zvukom to asi vela spolocne mat nebude. ale tiez som neskusal...
No napriklad je rozdiel, ked das cely snimac nizsie a vytiahnes vyssie srobiky - vtedy mas celkovo zvuk cistejsi a ostrejsi. Opacne ked srobiky das trebars do roviny krytu snimaca a cely snimac das vyssie, tak to samozrejme viac taha a zvuk je menej konkretny. Treba si proste najst na kazdej gitare ten sweet spot.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 09. Apríl , 2013, 13:01:23 » |
|
No napriklad je rozdiel, ked das cely snimac nizsie a vytiahnes vyssie srobiky - vtedy mas celkovo zvuk cistejsi a ostrejsi. Opacne ked srobiky das trebars do roviny krytu snimaca a cely snimac das vyssie, tak to samozrejme viac taha a zvuk je menej konkretny. Treba si proste najst na kazdej gitare ten sweet spot.
no hej, len sa bavime u nuansach. rozdiel medzi HB a SC je dramaticky zasadnejsi, ako stelovanie srobikov na HB.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 09. Apríl , 2013, 13:10:48 » |
|
myslim, ze teraz je ten spravny cas aby DusanUK zacal riesit uhol naklonenia HB snimaca
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
belzebup
nováčik
Príspevkov: 12
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 09. Apríl , 2013, 13:51:13 » |
|
Pozeral niekto aj to video? Cital som inac celu diskusiu v tom linku, co som dal, a vyplyva z toho, ze na niektorych gitarach a snimacoch to funguje lepsie a na niektorych horsie. Niektori tvrdia, ze to ma iny zvuk ako rozpinatelny HB. Vseobecne, ze ide o nieco medzi HB a SC. Niektori su s tym vsak velmi spokojni. Aj by som to skusil, ale mam voskovane snimace a neviem, ci by som si tym nenarobil skor skodu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
belzebup
nováčik
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 09. Apríl , 2013, 14:01:32 » |
|
Tu chlapik spomina, ze asi najidealnejsie je schodovito, cim tensia struna, tym vyssie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 09. Apríl , 2013, 14:20:05 » |
|
Tu chlapik spomina, ze asi najidealnejsie je schodovito, cim tensia struna, tym vyssie
Je to velmi individualne podla snimaca samotneho aj gitary.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 09. Apríl , 2013, 14:50:48 » |
|
...
Aj by som to skusil, ale mam voskovane snimace a neviem, ci by som si tym nenarobil skor skodu.
a co ze mas voskovane snimace ? inak taka kokotinka, riesit srobikmi iny zvuk. vsak si kup uplne iny snimac a mas to. alebo vyber tie nestastne srobiky a budes hned vediet, co a ako. mne by sa to skusat nechcelo, lebo vsak naco a preco...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
belzebup
nováčik
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 09. Apríl , 2013, 16:10:33 » |
|
vyber tie nestastne srobiky a budes hned vediet, co a ako. mne by sa to skusat nechcelo, lebo vsak naco a preco...
Uhundrana stara zena Naco a preco? Lebo som zvedavy a rad experimentujem. Skusil som tie skrutky vyhodit na krkovom snimaci a drobna zmena tam bola. Zvuk bol chudsi a kus viac vysok. Hovorit ale o singloidnom zvuku sa neda. Humbucker ostal cely a neposkodeny, ak sa to niekomu chce skusit
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 09. Apríl , 2013, 16:38:02 » |
|
...
Skusil som tie skrutky vyhodit na krkovom snimaci a drobna zmena tam bola. Zvuk bol chudsi a kus viac vysok. Hovorit ale o singloidnom zvuku sa neda. ...
no vsak mne staci, ze presne take nieco by som aj ocakaval a nemusim stracat cas skusanim...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
belzebup
nováčik
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 09. Apríl , 2013, 16:53:58 » |
|
Ja som tomu tiez nedaval vela sanci, ale nedalo mi to
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 10. Apríl , 2013, 22:40:42 » |
|
čo viem tak aj niektoré single máju tie valčeky pod niektorými strunami inak vysoko a to je továrensky spravené , ale nikde na promo fotkách výrobcov som to nikdy nevidel inak nastavene a že by sa o tom zmienovali nejaký now haw :D aj keď ich tam dávajú a človek si to môže štelovať :D podla mňa ked už si to človek chce pre dobrý pocit naštelovať táák tak to našteluje tak aby mali struny rovnakéhy odstup od každej skrutky .. čiže by to malo mať tvar podla krku alebo hrúbky struny lebo ved tenké éčko ma menši signál ako velké E .... možno by to malo vpliv na vyraznosť strun ale šak to je tiež blbosť :D :D minimálny rozdiel ale tiež ej to dosť blbosť :D ale tak výška snímača je tiež na konzultovanie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|