garde
|
|
« Odpoveď #120 kedy: 11. Júl , 2013, 14:15:44 » |
|
práve Valvestate dokáže hrať celkom pekne aj s krabičkami a to je jedno či je to podľa teba hifi alebo nie, opakujem ani na Hartke GT60tke som nepočul taký hrozný zvuk ako si sem dal v tých dvoch nahrávkach, a ten teda rinčal a škvrčal statočne, myslím si že je to veľmi subjektívne ako to vnímaš
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #121 kedy: 11. Júl , 2013, 14:37:54 » |
|
práve Valvestate dokáže hrať celkom pekne aj s krabičkami...
Nepovedal som, že sa to nemôže tebe páčiť, väčšina však (hlavne tu na fóre) preferuje lampový zvuk. Teraz možno aj tebe vynadajú. ...myslím si že je to veľmi subjektívne ako to vnímaš
Všetci vnímame subjektívne, to je normálne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #122 kedy: 11. Júl , 2013, 15:54:56 » |
|
hra to dobre,neber to tu važne..už som som pocul trandak hrat super, hlavne ked mal dobreho jazdca
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
glamrocker
|
|
« Odpoveď #123 kedy: 11. Júl , 2013, 16:34:33 » |
|
hra to dobre,neber to tu važne..už som som pocul trandak hrat super
a nebol si najebany?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #124 kedy: 11. Júl , 2013, 16:58:36 » |
|
nebol ,mam aj ja roland komba a hraju super....tam nieje hlavny problem skor nechapem tie axe a podobne pcvn za vela prachov Nirvana revival hrali v tn piane a mal line 6 spider combo plus mex strata a hralo to super
|
|
« Posledná zmena: 11. Júl , 2013, 17:00:19 od joe »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ondreee
|
|
« Odpoveď #125 kedy: 11. Júl , 2013, 17:19:38 » |
|
mozno to bol aj tym hracom, ze to super hralo :-) su hraci, ktorim ani megasuper vybavenie nepomoze :-)
ale zbytocny flame toto..
osobne si myslim, ze tie nahravky neboli az tak zle ale sposob nasnimania mi veru velmi Miskov rukopis pripomina :-)
osobne ale tiez spadam do kategorie, co "veri" lampovemu zvuku.. vo finale aj nova generacia simulacii sa snazi simulovat prave lampove aparaty..
a wes borland z rolanda tahal len ciste zvuky, nie skreslene. na to mal zvacsa mesu..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #126 kedy: 11. Júl , 2013, 20:43:04 » |
|
hravam na jcm 800 a plexi, ale vselico hra dobre a aj zle
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #127 kedy: 11. Júl , 2013, 20:54:26 » |
|
ale vselico hra dobre a aj zle - [/quote]
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
temo
|
|
« Odpoveď #128 kedy: 11. Júl , 2013, 21:03:09 » |
|
ale vselico hra dobre a aj zle - väčšinou väčšina hrá zle
|
|
|
Zaznamenané
|
LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #129 kedy: 11. Júl , 2013, 21:19:04 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #130 kedy: 11. Júl , 2013, 21:28:43 » |
|
tranzistoráky majú svoj gitarový zenit za sebou , boli šupa v časoch miniarituzácie a kadejakého laborovania s tranzistormi , proste keď začínali , tak sa z toho mohli šeci posrať , tranďákový preamp a lampa na konci a naopak , ale časom sa prišlo na to že lampa je lampa a to je do dnes , preto sa tranďáky aj pohybuju v tej cenovej relácii , podla mna hocijaký čistý lampák , keď je dobre spravený kludne aj s tranzistorovým nakopávatkom má lepší zvuk jak hocijaký celotranzistor , iná kategória sú mosfety , kde sa to aspoň velmi približuje lampe
|
|
« Posledná zmena: 11. Júl , 2013, 21:29:37 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #131 kedy: 11. Júl , 2013, 21:52:53 » |
|
...iná kategória sú mosfety , kde sa to aspoň velmi približuje lampe Teraz som v zasranej dileme, ktorá má plus a mínus: + Ten môj je mosfet, - Myslím, že to o fetoch je tiež povera.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #132 kedy: 11. Júl , 2013, 21:59:59 » |
|
no vidíš , preto možno bolo tak ťažko určiť čo je čo , lebo nebolo to jednoznačné , mne sa tá prvá ukážka zdala lampová preto lebo som tam, počul také niečo jak keď hrám na lampe , také niečo ťažko definovatelné ale bolo to tam také uaam, uaam , uaam preto som si ju aj tipol ako lampu , no a keď hrám na mosfete tak tiež to tam je , ale nie v takej miere ako na lampe , a na druhej strane to ja počujem práve pri takých pološťavách , pri čistom alebo hi-gain to neni no taký zvuk plexi , no a možno napíšem kokocinu , ale ja keď hrám na takú pološtavu ala plexi na lampáku a fakt sa rozšupnem a nakladám , tak ako keby mi tam vznikal taký hall aj keď tam žiadny neni , na tranzistoráku mi to nerobí , alebo len velmi málo
|
|
« Posledná zmena: 11. Júl , 2013, 22:04:27 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #133 kedy: 11. Júl , 2013, 22:29:07 » |
|
(...) Tranzistorové zosíky majú ostrejšiu limitáciu signálu, preto skreslením vzniká vyšší podiel vyšších harmonických a to dáva ten bzučivejší zvuk. Práve odstránením tej typickej limitácie som dostal z tranzistorov ten lampový zvuk. A ako som už písal, ide to aj naopak, ale to by asi nikto nechcel. (...)
Ale preco potom nehraju tak pekne ako lampove zosiky, ani pokial nie su v limitacii? Raz tu niekto (ok, Predator) vysvetloval, ze za to moze aj vystupne trafo v lampacoch, kde sa rozne neprijemne "produkty" skreslenia "vykratia" (vynuluju).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|