styrioci
|
|
« Odpoveď #255 kedy: 08. August , 2013, 07:42:26 » |
|
ak to hralo podobne ako toto alebo lepsie inac celkom nahodou som pri browseni narazil na toto 5W plexi do vrecka, neznie to vobec zle tak sa moze spokojne na nejaky skresleny kanal vykaslat, hodit pred to TS a aj higainistovi mikne nozkou, jak zvykne joe vraviet
|
|
« Posledná zmena: 08. August , 2013, 07:47:29 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #256 kedy: 08. August , 2013, 08:11:22 » |
|
no toto je velká popičofka , mne sa to lúbi
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #257 kedy: 08. August , 2013, 08:15:27 » |
|
no ale to tam može hodiť rovno aj výstupák a má hotový lampák a sme zase na začiatku
Ani nie nakoľko by sa takýmto spôsobom dosť zredukovala hmotnosť
|
|
« Posledná zmena: 08. August , 2013, 08:18:15 od pelko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #258 kedy: 08. August , 2013, 08:21:00 » |
|
no ale trafák na ten preamp by musel dať tak či tak , tak jediná záťaž by bola výstupák , tak o kolko by to bolo viac ? o kilo ? možno dve
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #259 kedy: 08. August , 2013, 14:41:45 » |
|
čisto z laickeho pohľadu, nebolo by jednoduchšie a zmyselnejšie spraviť lampový preamp a ktomu tvoj tranzistorový koniec ktorý bude čisto iba linearne zosilovať zvuk bez akéhokoľvek kurvenia zvuku?
Ale preamp sa na zvuku podieľa iba málo, (Progi a Hyenik o tom vedú dosť dlhú diskusiu na tému Salvation preampov). Keď chceš aby to malo gule, musíš prevaliť koncák. ...takže Andrejov tranzistorák može hrať lepšie jak lampák , ale gitarista bere lampu...
Viem o tom ale stále to nechápem... ak to hralo podobne ako toto alebo lepsie: 5W plexi do vrecka
Ale toto je čistý tranzistor! Okolo 30. sekundy ten crunch je bzučivý, (na higaine to nikdy nepoznať). Ten môj hrá určite lepšie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #260 kedy: 08. August , 2013, 14:49:41 » |
|
Ale preamp sa na zvuku podieľa iba málo Preco potom hociake jednoduche jednokanaly ala Marshall, Orange alebo Hiwatt s podobnymi koncakmi hraju dost odlisne? Nie prave najma kvoli preamp schemam?
|
|
« Posledná zmena: 08. August , 2013, 14:49:59 od proghoper »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #261 kedy: 08. August , 2013, 15:08:35 » |
|
Preco potom hociake jednoduche jednokanaly ala Marshall, Orange alebo Hiwatt s podobnymi koncakmi hraju dost odlisne? Nie prave najma kvoli preamp schemam?
Máš pravdu, zle som sa vyjadril, mal som na mysli drajvové zvuky a priebeh skreslenia. Samozrejme korekčne môžu byť rozdielne, napr. Engl má stred (medzi basmi a výškami) asi o oktávu nižšie, ako Marshall.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #262 kedy: 08. August , 2013, 15:34:10 » |
|
Ale toto je čistý tranzistor! Okolo 30. sekundy ten crunch je bzučivý, (na higaine to nikdy nepoznať). Ten môj hrá určite lepšie.
veď nech Ti nahrá niekto nejakú ukážku a šup s ňou na soundcloud alebo youtube a porovnáme
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #263 kedy: 08. August , 2013, 15:38:51 » |
|
Ale preamp sa na zvuku podieľa iba málo,... ...
Mal som asi 5 roznych preampov a bol medzi nimi aj trandakovy. Kazdy z nich siel do styroch rozlicnych koncakov - VHT, Mesa, Engl a Marshall. Najvacsi rozdiel som spozoroval hlavne pri zmene preampu do isteho koncaku, najmensi pri zmene koncaku. Mensi rozdiel som pocul medzi VHT a Mesa, kedze VHT mal KT88 a Mesa 6L6. Tot moja vlastna skusenost.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #264 kedy: 14. August , 2013, 18:55:56 » |
|
Obcania, takze mam to v skusobni, pohral som sa, zbuchol som rychlo nejake ukazky. Kedze sa mi zachcelo byt trochu svina, tak som nahral 3 aparaty a v ukazkach ich poprehadzoval. Vasou ulohou je odhalit Andrejov tranzistoriak a pripadne aj napisat, ktore ukazky sa vam pacia najviac, resp. najmenej. Napato ocakavame odpovede http://www5.uschovna.cz/download/M95EWP9MTWAFX7SU-534/NKC2YSVBW6Je to nahravane na rovnakej bedni (Greenback a PG57) s rovnakou gitarou na rovnakych polohach prepinaca a snazil som sa trafit rovnaky zvuk na vsetkych 3 aparatoch.
|
|
|
Zaznamenané
|
Aky je rozdiel medzi vranou?
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #265 kedy: 14. August , 2013, 19:19:10 » |
|
moj tip je ze tranzistor je drive 1C a drive 2B (resp som nerozhodny este by som tipol ze 1B a 2B) clean som si nepustal vobec tam ma to nezajiiiima
|
|
« Posledná zmena: 14. August , 2013, 19:20:19 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #266 kedy: 14. August , 2013, 19:21:44 » |
|
Z tychto ukazok sa mi najviac pozdavaju tieto: Clean 2 Drive 1c Drive 2a/c
Ale farba zvuku ani jeden... zial.
Ako uz bolo spominane - nie tak farba, ale dynamika je dolezita. A to je uz na osobnom vyskusani kazdeho gitaristu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #267 kedy: 14. August , 2013, 20:46:21 » |
|
na tranďák tipujem clean2, drive1b a drive2a, neviem rozhodnúť ktorý zvuk sa mi páči, nahrávky nie sú čisté, a v cleane je tam reverb? treba to nahrať tak aby tie nahrávky boli čisté, či len mne to hrá nejako blbo?
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #268 kedy: 14. August , 2013, 22:39:33 » |
|
clean 1c skresleny sa mi nepaci ani jeden, navyse rozladena gitara
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #269 kedy: 15. August , 2013, 05:28:14 » |
|
No je pravda, ze sa mi nechcelo hladat ladicku... Ale reverb neni nikde. A primarne ide o odhalenie tranzistora, takze prispevky typu "mne sa nepaci ani jedna" bez snahy o odhalenie su myslim irelevantne. Co sa tyka pocitu z hrania, tak u mna ok. Dynamiku citit a pocut, aj ked to ma este muchy. Nevie to dat higay, len taky rockovy drive (zatial). Inak hrali na tom este dvaja a tiez sa im to celkom pozdavalo.
|
|
|
Zaznamenané
|
Aky je rozdiel medzi vranou?
|
|
|
|