Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 11:58:36
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: server OS na PC (win), skusal niekto?  (Prečítané 7883 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« kedy: 21. August , 2013, 10:52:32 »

narazil som celkom nechtiac na toto:
http://www.eightforums.com/general-support/7520-windows-r8-windows-2012-server-makes-great-laptop-os.html

a velmi ma to zaujalo. skusal niekto? pripada mi to ako idealne pre niekoho, kto nechce/nemoze linux, ale ma plne zuby standardneho win bloatware pre PC.

hlavne ma zaujima vsetko gaming- a recording-related

edit: evidentne je to celkom pouzivane riesenie... http://www.win2008r2workstation.com/
« Posledná zmena: 21. August , 2013, 10:55:13 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #1 kedy: 21. August , 2013, 11:23:31 »

co si od toho slubujes?
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #2 kedy: 26. August , 2013, 09:54:04 »

co si od toho slubujes?
rychlejsie starty, responzivnejsi system celkovo a aj o cosi lepsi vykon pri hrach (praca s ram a diskom) by som cakal tiez. mam teraz comp 2,5 roka a neprijatelne dlho mu vsetko trva (start-up, spustanie aplikacii). nikdy som nezvykol len tak preventivne preinstalovavat a ked to teraz blizi, tak rozmyslam, ci takymto sposobom to nie je rozumnejsie.

preco? skusal si to, resp. mas presnu predstavu o rozdieloch, ktore to obnasa?
« Posledná zmena: 26. August , 2013, 09:54:57 od Iggy » Zaznamenané

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #3 kedy: 26. August , 2013, 11:12:00 »

rychlejsie starty, responzivnejsi system.. ...(start-up, spustanie aplikacii)...
zvaz kupu SSD.

lepsi vykon pri hrach (praca s ram a diskom) by som cakal tiez...

tam disk vobec nefiguruje, v momente, ked ovladas hru, su uz vsetky assety davno natlacene v pamati.

tu sa sustred na
- grafiku, rychlost jej pamati a kapacitu
- aspon 4 jadra na CPU, rychlost
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #4 kedy: 26. August , 2013, 11:47:17 »

preco? skusal si to, resp. mas presnu predstavu o rozdieloch, ktore to obnasa?
len mne pride kvoli hram blbost instalovat servrovsky OS na desktop, ale budis. klasicka pro/ultimate verzia desktopoveho OS sa da vyladit rovnako dobre.

ako shanike navrhol - procak, rychla ram, grafika, v neposlednom rade aj rychly disk. nezajebany OS a nemas dovod instalovat server na desktop  Som frajer
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #5 kedy: 26. August , 2013, 11:50:50 »

len mne pride kvoli hram blbost instalovat servrovsky OS na desktop, ale budis. klasicka pro/ultimate verzia desktopoveho OS sa da vyladit rovnako dobre.

ako shanike navrhol - procak, rychla ram, grafika, v neposlednom rade aj rychly disk. nezajebany OS a nemas dovod instalovat server na desktop  Som frajer

Presne tak, je uplna blbost instalovat serverovy OS, to treba potom manualne tweakovat tu instalaciu, vypinat zbytocne services/roles a podobne.
Daj si Win8+nejake start menu ak ti chyba (pripadne si pockaj do oktobra na 8.1), to je uplne najrychlejsi Windows ever (ziaden bullshit, osobne vyskusane)
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #6 kedy: 26. August , 2013, 11:59:20 »

mam zatial len win7, osmicky sa dost obavam, ze tam bude zase pokokot bloatwaru, ale skor ci neskor ju urcite skusim.

inak nez mi tu niekto zacne vypisovat, ze instalovat si serverovy OS na desktop je p*čovina, bol by som rad, keby si precital tie linky, ktore som sem dal, pretoze argumentacia je tam celkom na urovni zvladnuta (cize nemam dovod to sem copypastovat) a povedat 'to je p*čovina' bez dalsich zdovodneni, dokaze uplne hocikto... informaciu takej kvality som ozaj nehladal.

este k tomu "zvaz kupu ram/ssd/blablabla", zvazil som: nic kupovat nejdem. bavim sa tu o jednom konkretnom rieseni, ktore ma zaujima, tak sa drzme temy. pri hrach mas tiez "loading..." obrazovky, shanike + ked ti raz nejaka hra zacne secit a pritom blika kontrolku disku ako zerava (ktora inak neblika), tak to asi nebude o grafickej karte, ze... a prave preto, ze typci na tych forach riesia, ze server OS pracuje efektivnejsie s hdd aj ramkou, ma to riesenie zaujima.
« Posledná zmena: 26. August , 2013, 12:03:17 od Iggy » Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #7 kedy: 26. August , 2013, 12:02:45 »

Hm... 2,5-ročný stroj. Aké tituly chceš na tom hrať?

Myslím, že najlogickejšia odpoveď je - kúpiť poriadnu mašinu.
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #8 kedy: 26. August , 2013, 12:05:39 »

Hm... 2,5-ročný stroj. Aké tituly chceš na tom hrať?

Myslím, že najlogickejšia odpoveď je - kúpiť poriadnu mašinu.
omfg. bud sa vies vyjadrit k tomu, co som tu zacal preberat, alebo nevies.

ja som sa pytal tuto otazku: skusal niekto?
a tvoja odpoved: Myslím, že najlogickejšia odpoveď je - kúpiť poriadnu mašinu.

co ti mam na toto povedat....?  ?§!.
nehovoriac o:

nic kupovat nejdem
« Posledná zmena: 26. August , 2013, 12:06:41 od Iggy » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #9 kedy: 26. August , 2013, 12:24:38 »

sak ale chapes.. chalani nehovorili vobec odveci.. mne je napriklad fuk ci mi bootuje win 2,3 alebo 5 minut.. (vacsinou mi 7icka nabehne normalne ze do minuty a pol) ak by aj ten OS serveroidny fical trochu lepsie, tak urcite nemozes ocakavat ze ti to napriklad na hrach dvihne FPS o 30 frejmov .. preto chalani pisali ze SSD, dobra grafika, procak a je to.. uz som mal parkrat tu cest preinstalovat win s tym ze sak s uplne cistym diskom to bude slapat lepsie.. FPS v hrach co drtia graficku kartu som mal uuuuplne ale uuuplne rovnako mrzacky vysledok, cize tolko asi..
« Posledná zmena: 26. August , 2013, 12:37:46 od kaolko » Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #10 kedy: 26. August , 2013, 12:57:31 »

No OK :) Držím palce.
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #11 kedy: 26. August , 2013, 13:30:53 »

...ked ti raz nejaka hra zacne secit a pritom blika kontrolku disku ako zerava (ktora inak neblika), tak to asi nebude o grafickej karte, ze...

to Ti robi konkretna hra na konkretnom mieste, alebo vsetky hry a stale?
ja som Ti napisal, ako by to malo byt. ze zazivas taketo deviacie, moze byt problem konkretnej hry.
kazdopadne, skus ist na to trochu vedecky - zrejme Ti swapuje disk (cez 80 000 page-outov); ked sa Ti to stane, mas este volno vo virtualej pamati? nie? to znamena, ze dosla pamat na karte aj v RAM, preto taha z disku. a to nechces.

a prave preto, ze typci na tych forach riesia, ze server OS pracuje efektivnejsie s hdd aj ramkou, ma to riesenie zaujima.

dobre teda.
tu fintu som robil aj ja, este s 2008 R1, i ked z inych dovodov, ale skusim sa k tomu vyjadrit.
dovod, preco toto niekto zacal riesit, bol fakt, ze (vtedy) Vista, ale najma cela ta jej UI vrstva bola nielen ze nepouzitelna, ale este navyse nekonzervativna, co sa tyka alokacie pamate. cena pamati sice v tej dobe rapidne klesla, no lenze to si akurat vtedy vsetci zacali kupovat laptopy, a tam bolo pamate vzdy pomenej.

potom niekomu napadlo, ze vlastne ked vo Win Server povypinas vsetky Roles a Features, tak dostanes taky "bare minimum" OS, fakt len to nevyhnutne.
podotykam, ze toto nie je o 'vypnuti' Aero rozhrania, problem bol inde.

dnes, v dobe Win 8 je to, zda sa, o tom istom - ludi boli hlava z toho nezmyslu, co na nich vyskoci po spusteni systemu, preto sa opat obracaju na servrovu verziu.

tak ci onak, som presvedceny, ze tymto sposobom ziadne zasadne vylepsenie nedosiahnes. zaroven si nie som isty, ci je na hry v sucasnosti optimalnejsie riesenie, ako zapatchovany Win 7. plus slusny, skalovatelny hardver.

"a prave preto, ze typci na tych forach riesia, ze server OS pracuje efektivnejsie s hdd aj ramkou, ma to riesenie zaujima."
tak na toto rovno zabudni. praca s HDD a RAM je tak integralna cast OS, ze ju maju desktop aj server verzia rovnaku, tam nie je co riesit.
fora som sa precital, vedecke vysvetlenie tohto tvrdenia som nenasiel, a verim, ze ani neexistuje.

inak, pisu tam podobne ako my: "...but you get a nice streamlined OS -- and with an SSD ===> mega fast."

s trochou nadsadzky si viem predstavit, ze win8 pouziva mechanizmus obdobny tomu, co je v Mac OS Mavericks (dynamicka kompresia pamate), co sa moze niekomu javit ako "efektivnejsia praca s RAMkou", to by potom ale muselo byt aj v desktopovej verzii OS. neviem, nepouzivam, v podstate ma to nezaujima.
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #12 kedy: 26. August , 2013, 13:40:05 »

Desktop a server OS ma rovnake jadro, server je v podstate desktopovy system + dalsie sluzby, cize tomu moc neverim ze osekany server OS pojde lepsie ako desktopovy (ale hadat sa urcite nejdem).
Novy Win server 2012 ma inak tiez ModernUI (aka Metro).
Osobne na vlastnych masinach pouzivam bud Win8.1, alebo Win8+www.startisback.com a ide to uplne super rychlo.

Trosku nechapem ze co sa zazracny OS to hladas, nejdes nic upgradovat, len chces nieco strasne zazracne co pojde na tvojom starsom HW omnoho rychlejsie. Vymen systemovy disk za SSD,, pripadne prihod RAM (pamate stoje velmi malo) a daj Win8 64bit (aj ten sa da este dalej vytunit) a pojde to vyrazne rychlejsie
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku

full-time obzer

« Odpoveď #13 kedy: 26. August , 2013, 14:56:05 »

shanike, parada, tomu vravim konkretna a jasna komunikacia a presne toto som ocakaval ako format odpovede.

celkovo by ste, chalani, zniesli poldnove skolenie o efektivite komunikacie: ked niekto polozi otazku, tak je sice pekne, ze sa snazite dedukovat a vestit, preco ju kto kladie a nasledne odpovedat na siedmu generaciu otazok niekde v pozadi, ale skutocne efektivne je odpovedat najprv na tu prvu (ak sa to da, co tu sa dalo) a az nasledne sa pytat, preco bola polozena.

a teda aby som odpovedal:
problemov s compom mam trilion a mam taku zufalo optimisticku predstavu, ze si na to raz vyhradim vikend a vsetky ich vyriesim tak, ze zacnem novu instalaciu systemu a vsetkeho dalsieho. a ked uz to budem robit, zvazujem moznosti, tot cele.

a ked chcete vediet aj k comu som dospel:
k tomu, ze tu server verziu skusat nebudem, dal som si povedat. budem nadalej trpet vsetky veci, co sa na mojom systeme deju a proste si pocas resetovania zbehnem nejake cvicenia...  a az pride den, kedy budem viac resetovat, nez ten comp pouzivat, mozno vyskusam tu nestastnu win8, ak uz nahodou nebude nahradena nejakou funkcnejsou verziou.
« Posledná zmena: 26. August , 2013, 15:03:31 od Iggy » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #14 kedy: 26. August , 2013, 15:02:03 »

ja mam 4 roky staru masinu a uprimne, win 7 mi padol len raz za tu dobu. .a to vtedy ked som mal tak zavireny komp ze by o nom mohli natocit film Philadelpia 2.. inak mi vsetko slape ok, pokial si nejebnem novu hru na plne rozlisenie se vsim vsudy  Bavím sa skvele

inak neviem ze co s tym efektivnym komunikovanim davas, kedze ti, co sa vyjadrili podla teba menej k veci (aj ked IMHo povedali to iste co ti druhi) tak ucinili uplne stroho a ti, ktori sa vyjadrili k veci a k tvojmu pochrontaaaaniii tak spravili rozsiahlejsie..   Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 26. August , 2013, 15:04:42 od kaolko » Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 23 otázok.