Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
21. November , 2024, 13:34:40
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: server OS na PC (win), skusal niekto?  (Prečítané 7873 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #15 kedy: 26. August , 2013, 15:08:36 »

Iggy tusim nespomenul, ze sa jedna o laptop, takze pri upgrade hw je trochu uzsi vyber a trosku vyssia cena.
Mimo temy vsak musim povedat to, ze odkedy som si sedmicky hodil na SSD disk, je to dlhodobo najsviznejsi OS aky mi kedy doma bezal a kompletny startup aj s pomylenym zadanim hesla netrva dlhsie nez 40 sekund.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #16 kedy: 26. August , 2013, 15:15:26 »

inak celkovo ten "zapatchovany win7" si neviem moc predstavit. vie mi niekto nejak zrozumitelne vysvetlit, ako moze kazdy den (lebo sak kazdy den su pomaly nejake updaty) platany system stale fungovat efektivne?

ja som sa zo zaciatku snazil citat aj co je obsahom tych patchov (esteze to MS urobil tak skurvene kok*tsky, ze si musim googlit dokumentaciu namiesto toho, aby tam ta stranka textu rovno bola zobrazena), ale teraz uz nepatchujem vobec ciste z nostalgickej spomienky na moj winXP, ktory mi na starom compe 6 rokov fungoval jak sarm a to som na nom nemal ani SP2. vy tvrdite, ze ziadny patch neovplyvnuje negativne performance systemu a naopak ich uplnou ignoraciou sa pripravujem o tie, ktore by mali za ulohu (boli take vobec?) fungovanie systemu optimalizovat (na tuto otazku mi bohate staci odpoved ano/nie)?

@
karol, musis sa naucit poriadne citat, nic viac ti k tomu nepoviem
bambus, irelevantne. otazka nestoji, ci pojde z SSD windows 10 rychlejsie, ale ci je mozne zabranit tomu, aby sa "casom spomaloval" a ako. ked sa tebe stane, ze ti auto bude zrat o 5l/100 km viac a pojde max 90km/h, tak asi si nepojdes do servisu po odpoved "kupte si lepsie auto, alebo a zacnite zarabat viac, aby ste mohli viac tankovat".
« Posledná zmena: 26. August , 2013, 15:15:52 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #17 kedy: 26. August , 2013, 16:44:49 »

ja som sa zo zaciatku snazil citat aj co je obsahom tych patchov (esteze to MS urobil tak skurvene kok*tsky, ze si musim googlit dokumentaciu namiesto toho, aby tam ta stranka textu rovno bola zobrazena), ale teraz uz nepatchujem vobec ciste z nostalgickej spomienky na moj winXP, ktory mi na starom compe 6 rokov fungoval jak sarm a to som na nom nemal ani SP2. vy tvrdite, ze ziadny patch neovplyvnuje negativne performance systemu a naopak ich uplnou ignoraciou sa pripravujem o tie, ktore by mali za ulohu (boli take vobec?) fungovanie systemu optimalizovat (na tuto otazku mi bohate staci odpoved ano/nie)?

staci ti nainstalovat posledny service pack, to je kumulativny balik patchov, vacsinou ide o kriticke security zaplaty. win7 sam o sebe neni ziadna pomala tragedia, s normalne rychlou ramkou a diskom to dokaze bezat uplne svizne bez problemov, na tvojom mieste by som si najprv vytroubleshootil co je naozaj problem, nez len bohapuste prudil na OS. kludne to mozu byt neaktualne drivre, FW, pripadne si poinstalil kadejake blbosti, ktore zahlcuju resources etc.
« Posledná zmena: 26. August , 2013, 16:46:24 od styrioci » Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #18 kedy: 26. August , 2013, 16:53:29 »

bambus, irelevantne. otazka nestoji, ci pojde z SSD windows 10 rychlejsie, ale ci je mozne zabranit tomu, aby sa "casom spomaloval" a ako. ked sa tebe stane, ze ti auto bude zrat o 5l/100 km viac a pojde max 90km/h, tak asi si nepojdes do servisu po odpoved "kupte si lepsie auto, alebo a zacnite zarabat viac, aby ste mohli viac tankovat".

Len aby si ty poriadne cital, pretoze som na ziadnu otazku nereagoval, ale rovno som sa priznal, ze pisem OT. Nie je irelevantny offtopic trochu oxymoron? Žmurk

Rovnako som spomenul privlastok "dlhodobo" v suvislosti s rychlym behom systemu.

Windows, logicky pouziva pri SSD ine drivery, radice a hlavne nepozna fragmentaciu.
Win 7 uz podporuje nativne funkciu TRIM, ktora sa pri SSD diskoch stara o spravne smerovanie zapisu dat do volnych blokov co je pri dlhodobom pouzivani nevyhnutne pre zachovanie performance.

Myslim si, ze to by mohla byt cast odpovede na otazku ako zabranit tomu aby sa "casom spomaloval".

Nemozem vsak neopomenut, ze dlhodoby vykon PC s Windowsom zavisi asi zo 70% na (ne)schopnosti uzivatelov.  Ja som čert..
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #19 kedy: 26. August , 2013, 18:26:38 »

vy dvaja spolu uz nebyvate ci preco sa radsej neporozpravate?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #20 kedy: 27. August , 2013, 01:03:00 »

vy dvaja spolu uz nebyvate ci preco sa radsej neporozpravate?  Bavím sa skvele

Nie je to take jednoduche. Odkedy som zjedol z chladnicky posledneho milacika s nim nieje rozumna rec. Tusim v piatok to bolo. Hej, v piatok.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #21 kedy: 27. August , 2013, 06:59:05 »

treba sa vediet aj udobrovat  Žmurk
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #22 kedy: 27. August , 2013, 08:33:34 »

pripadne si poinstalil kadejake blbosti, ktore zahlcuju resources etc.
cely ja  Bavím sa skvele prve som si potahal toolbary na IE, vacsinou boli pri tych free aplikaciach, co si uz ani nepamatam kolko ich mam. zaroven mam zo zasady povypinane vsetky FW, aby to bolo vsetko rychlejsie, vies? jaj a klikam vsetky tie inzeraty na predlzenie curakov, to tiez. aspon 100 denne. to je take cvicenie, co mi odporucil karol, on uz robi denne vyse 1000.

no...   Som frajer pravda je, ze s compom mam tych problemov viacej, toto je taka podruznost, ktoru tu celu riesim skor zo zvedavosti a principu, nez, ze by ma to realne dennodenne nejak velmi trapilo.
chill bro   Na zdravie!
« Posledná zmena: 27. August , 2013, 08:46:50 od Iggy » Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #23 kedy: 10. Február , 2015, 21:43:14 »

Osobne na vlastnych masinach pouzivam bud Win8.1, alebo Win8+www.startisback.com a ide to uplne super rychlo.
inac skusam teraz akurat win8.1 pro na svojom starom notase first gen intel i3 m350, 8GB RAM, 2x7.2k rpm HDD a ide to este lepsie ako 7, s compatibility problem nie je,  ak bude 10 naozaj este lepsi, tak sa tolko zdrahat s upgrade nebudem :)  Na zdravie! fakt odporucam zvazit upgrade  Zdravíčko
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.078 sekund, 22 otázok.