kaolko
|
|
« kedy: 08. December , 2013, 21:24:49 » |
|
cafte, sa mi vcelku divne veci deju s EVH 5150 III 100w odkedy sme dosli zo studia (esteze sme to stihli heh) normalne miestami vcera na koncerte aj 3-4x mi vypadol gain, resp ten zvuk znie jak priskrteny ako keby ho nieco dusilo a trhavo znie.. skoro ako mimo fazy keby to bolo.. mam to asi 2 mesiace prakticky nijaky problem doteraz nebol takehoto druhu som vcera tocil set, takze sa mi podarilo zachytit aj problem, mate niekto s niecim podobnym skusenost? najprv som myslel ze prepinac v gitare, alebo ze nieco s pedalboardom takze som siel priamo gitara-kabel-amp... a robilo to aj tak. na zaciatku sa pokusam hrat na cisty zvuk, potom skusam aj druhy kanal a tiez sem tam vypadne.. potom sa to nakoniec nejak unormalnilo a vypadlo mozno tak ze na 3 sekundy znova v priebehu setu.. toto je taky j*ebnuty problem ze ani neviem ci to mam prelampovat a ci vobec (preamp som prelampoval hned jak mi to doslo cely lebo to vtedy piskalo jak jebnute a odvtedy bol klud az donedavna) pri takychto problemoch kedy to vypadava obcas tak fakt ze otazka co kde s kym ako..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubucci
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 08. December , 2013, 21:48:35 » |
|
ja bych z tama v prvni rade vyjebal ty puvodni preampove lampy, cert vi co je to za zebrak...
|
|
|
Zaznamenané
|
negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 08. December , 2013, 22:11:46 » |
|
lenze ja som ich vydrbal prec hned prvy den ked to doslo.. vsetky rad radom.. objednal som 7 preampoviek a vsetko ficalo uno nuno.. bez problemov.. az teraz JEB.. dvakrat na skuske, dvakrat v sobotu doobeda ked som bol v skusobni textnut veci pred koncertom a vcera na koncerte asi 4x vzdy tak na par sekund .. normane miestami mi to znie ako keby mi niekto zapojil do signalovej cesty nejaky mega uber noise gate co sa mi snazi utlmit zvuk.. take priskrtene trhave fazovite..hmm no..
|
|
« Posledná zmena: 08. December , 2013, 22:12:48 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 08. December , 2013, 22:14:47 » |
|
Vyzerá to ako kontakt, na lampovej pätici, alebo v jacku. Skús začať kontoxom.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubucci
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 08. December , 2013, 22:17:18 » |
|
kua ale mas na ty aparaty stesti nevim jestli mozes otevrit a podivat sa, jestli tam neni neco uvolnene nebo tak, popr. si to nechat nejakym servisakem omrknut....
|
|
|
Zaznamenané
|
negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 08. December , 2013, 22:21:23 » |
|
Vyzerá to ako kontakt, na lampovej pätici, alebo v jacku. Skús začať kontoxom.
Vdaka Andrejko za tip, skusim precistit teda vsetky jacky najprv a potom zrobim tak aby dobre bolo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
glamrocker
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 08. December , 2013, 23:23:02 » |
|
vidis mal si si kupit bogner ten by sa ti dojebal pred koncertom nie pocas
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 09. December , 2013, 10:16:10 » |
|
vidis mal si si kupit bogner ten by sa ti dojebal pred koncertom nie pocas Alebo Bugeru, ta sa zatial nikomu na koncerte nepojebala
|
|
|
Zaznamenané
|
Aky je rozdiel medzi vranou?
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 09. December , 2013, 10:29:16 » |
|
to preto ze ju nikto na koncert nenosi vsetci ju maju v skusobni alebo max v studiu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yogz
náhodný pocestný
Príspevkov: 137
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 09. December , 2013, 11:41:37 » |
|
Alebo Bugeru, ta sa zatial nikomu na koncerte nepojebala A minule som videl inzerát od jedného z najväčších skalných fanúšikov Bugery za 250 € , asi sa mu doyebala aj v skúšobni
|
|
|
Zaznamenané
|
"If you´re not part of the groove , you´re part of a problem!"
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 09. December , 2013, 12:05:04 » |
|
to preto ze ju nikto na koncert nenosi vsetci ju maju v skusobni alebo max v studiu My sme ju povlacili po dost koncertoch, aj sampanskym ju postriekal jeden chujko a slape jak hodziny a dalej sa z jej spolahlivosti teraz tesi dalsi majitel
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
glamrocker
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 09. December , 2013, 12:25:20 » |
|
ano bugera sa nikdy vzivote nikomu nedojebala a je to najlepsi aparat na svete
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 09. December , 2013, 12:37:04 » |
|
ano bugera sa nikdy vzivote nikomu nedojebala a je to najlepsi aparat na svete
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brmbolec
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 09. December , 2013, 23:15:47 » |
|
Tento istý problém som mal nejaký piatok dozadu, chyba sa objavovala veľmi nepravidelne, bolo ju problém nájsť. Až raz sa mi zlomil kábel na footswitchi a bolo potrebné ho opraviť. Po prespájkovaní kábla som ho meral, neukazovalo 0 ohm. Problém bol nakoniec v switchi, asi vplyvom vlhkosti zo skúšobne tam niečo zaoxidovalo a pri zopnutí neukazoval skrat, ale nejaký min odpor. Prejavovalo sa to vypadavaním skresleného kanálu, takým nejakým stúpajúcim šušťaním, stišovaním skreslenia. Vymenil som lampy, nakoniec bol asi problém v hentakej hovadine, vyskúšaj, hádam pomôže
|
|
|
Zaznamenané
|
Malé, ale potešia
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 10. December , 2013, 01:21:58 » |
|
vidis mal si si kupit bogner ten by sa ti dojebal pred koncertom nie pocas curaj, nebodaj si ta dojebal twins jed (?)
|
|
|
Zaznamenané
|
"Practice cures most tone issues" John Suhr
|
|
|
|