Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 19:37:06
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Problem s cisto novym kombom  (Prečítané 2063 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« kedy: 16. December , 2013, 19:40:57 »

Dnes mi doslo z muzikeru Laney VC 30  112. Po nazhaveni lamp a po zapnuti stanby to vydavalo taky zvlastny hum. Nie skrabotanie ale stabilnu frekvenciu. Pripomina mi to pracku z vedlajsej miestnosti. :) Pocut stabilnu frekvenciu a ak nie som hluchy tak to je okolo najspodnejsieho geee na gitare. Nezalezi to od hlasitosti, ani od toho ci tam ide kabel alebo nie.
Slusal som to v dvoch zasuvkach , vsetko rovnako. Skusal som poodpajat ine spotrebice, to iste. Este som skusil Fendera FM 65 zapojit a ten bol ako partizan. Neviete helfnut ? Alebo hned to dat na reklamaciu ?
Este ked som hral na tom tak so zvukom samotnym nebol ziaden problem ale ten "hum"tam stale bol aj ked hram tak to nepocut, lebo nie je to nijak hlucne. Ale viem kedze som sa s tym este nestretol ze to nie je oka.

vdaka za tipy  Zdravíčko
Zaznamenané
dusan uk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 247

« Odpoveď #1 kedy: 16. December , 2013, 19:43:10 »

A nieje tam nahodou ventilator?
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #2 kedy: 16. December , 2013, 20:03:41 »

Daco podobne sa mi dialo s novou LC-30 asi po 4 mesiacoch pouzivania. Skus ci sa ten zvuk nezmeni ked po kombe pobuchas jemne.
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #3 kedy: 16. December , 2013, 20:12:13 »

To budu zrejme kvalitne sucasne lampy.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #4 kedy: 16. December , 2013, 20:36:35 »

teraz som si písal, s užívateľom pet a v spojitosti s jeho hlavou JCA50H písal o podobnom brume a dôvodom v jeho prípade bol zle nastavený bias, tiež mu to tak došlo z obchodu
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #5 kedy: 16. December , 2013, 20:46:31 »

teraz som si písal, s užívateľom pet a v spojitosti s jeho hlavou JCA50H písal o podobnom brume a dôvodom v jeho prípade bol zle nastavený bias, tiež mu to tak došlo z obchodu
Akurát na VC30 sa bias nenastavuje...Čo mu teraz poradíš?
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #6 kedy: 16. December , 2013, 21:44:24 »

neviem
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #7 kedy: 17. December , 2013, 09:23:23 »

ten brum spôsobuje vyzsi kludovy prud nesparovanych koncovych lamp ,cize chyba . Ak je to nove ,hnet vratit.
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 17. December , 2013, 09:25:23 »

Daco podobne sa mi dialo s novou LC-30 asi po 4 mesiacoch pouzivania. Skus ci sa ten zvuk nezmeni ked po kombe pobuchas jemne.
presne .tie lampy sa nerovnomerne vytahali a kazdou zacal tiect iny prud
Zaznamenané
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #9 kedy: 17. December , 2013, 15:53:20 »

dnes mi brumel aj tranzistor, skusim pre istotu aj niekde inde. Ak by to bol problem co pisal Brdo, mozem na tom zatial hrat ? Lebo je to pri hrani nepocutelne, len aby som nieco este viac neposral.
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 27. December , 2013, 10:07:56 »

dnes mi brumel aj tranzistor, skusim pre istotu aj niekde inde. Ak by to bol problem co pisal Brdo, mozem na tom zatial hrat ? Lebo je to pri hrani nepocutelne, len aby som nieco este viac neposral.
Za predpokladu ,ze mas novu aparatulu ,tranzistorovy zosik ti môze brumiet iba ak mas spatnu siet.Najcastejsie v starych 2 vodicovych rozvodoch ,alebo aj v silne zatazenej oblasti ,kde je podpätie.
To znamena ,ze zosik je napr na 240 V a v zastrcke je 215 V
« Posledná zmena: 02. Január , 2014, 11:58:11 od brdo prvy » Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.107 sekund, 22 otázok.