Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 10:39:07
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gitarová nahrávka prebasovaná  (Prečítané 8892 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
stepanovicd
pravidelný návštevník
Príspevkov: 163

« kedy: 28. Marec , 2014, 14:48:39 »

Zdravím,

skúšal som si spraviť nejaké gitarové nahrávky, používam SHURE SM-57, program Mixcraft, s ktorým sa mi celkom dobre robí a zvukovku M-Audio Fast Track. Skúšal som rôzne pozície mikrofónu, no výsledný zvuk je vždy prebasovaný. Keď si k tomu pripojím ešte ďalší reprák na monitor, tam to znie dobre  (predpokladám, že kvôli veľkosti repráku), ale cez počítač, obyčajné repráky a sluchátka hrozné. Viete mi niekto poradiť čo s tým spraviť? Či mám ďalej experimentovať s pozíciou mikrofónu, alebo tie basy, teda určité frekvencie orezať potom. Díky
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 28. Marec , 2014, 14:59:15 »

ak Ti neleze z aparatu prebasovany gulas, tak SM57 Ti tu prebasovanost rozhodne neprida. skorej naopak, SM57 dava vo vysledku skorej pochsi zvuk, ako nejak extra obrovsky. takze zacni u korekcii na aparate. samozrejme pozicia majku, ale ak to aj das len tak kdesi medzi kraj a os repraku, namalo by to byt samo od seba prebasovane.

no a potom este existuju ekvalizery, na co sa pouzivaju sa da domysliet :)

Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #2 kedy: 28. Marec , 2014, 15:01:09 »

a este teoreticky moze byt problem, ak mas aparat v zlej miestnosti, ze ho mas zrovna na fleku, kde sa kumuluju basy poodrazane od stien a to sa potom nabaluje do mikrofonu, ale ak pouzivas SM57 natesno u repraku, tak ani tento jav by nemal nejak okato nastavat...
Zaznamenané
stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 28. Marec , 2014, 15:16:47 »

Dík za odpoveď, skúšal som rôzne aparáty (Marshall DSL, Blackstar HT-50), rôzne boxy (Orange 212 closed/open, Marshall 1960v/lead), rôzne pozície v miestnosti, mikrofónu, basy stiahnuté na minime, stále bez úspechu, uplakaný som z toho  Bavím sa skvele Už to asi vyskúšam len vyvliecť niekde do veľkej sály alebo von do otvoreného priestoru a nahrať to tak  Bavím sa skvele
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #4 kedy: 28. Marec , 2014, 15:30:35 »

Daj mozno len tu gitarovu stopu vypocut, standartne cez SM57 pri normalne nastavenom aparate zvuk ma tendenciu byt prave ne-prebasovany ... ako pise aj Rasto.
Zaznamenané
stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5 kedy: 28. Marec , 2014, 15:37:49 »

Díky, večer idem do skúšobne, tak si to tam skopírujem z nb a hodím to sem.
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #6 kedy: 28. Marec , 2014, 15:44:31 »

Ak to počúvaš cez tie repráčiky, čo som videl u Teba doma, tak sa ani nečudujem, že to je prebasované:-)

Ak chceš robiť aspoň trocha normálne nahrávky, kúp si štúdiové monitory, nejaké dobré sluchátka ( nie DJ a podobne... ) a priprav sa na to, že budeš gitaru equalizovať tak, že urežeš basy. Veď sme sa o tom už rozprávali.

Určite nehľadaj problém v aparáte, gitare, mikrofóne a podobne.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 28. Marec , 2014, 15:45:20 »

nemas len prevaleny vstup na zvukovke?  Popiskujem si
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 28. Marec , 2014, 15:46:08 »

a uz len, ci je to ozaj SM57 alebo nejaky cinsky fejk, co len huhle  Popiskujem si
Zaznamenané
stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 28. Marec , 2014, 15:49:31 »

Ak to počúvaš cez tie repráčiky, čo som videl u Teba doma, tak sa ani nečudujem, že to je prebasované:-)

Ak chceš robiť aspoň trocha normálne nahrávky, kúp si štúdiové monitory, nejaké dobré sluchátka ( nie DJ a podobne... ) a priprav sa na to, že budeš gitaru equalizovať tak, že urežeš basy. Veď sme sa o tom už rozprávali.

Určite nehľadaj problém v aparáte, gitare, mikrofóne a podobne.

Cez tie nie  Bavím sa skvele cez veľké repráky v skúšobni. Jasné, len som si nebol istý, s tým rezaním rátam, ale myslel som, že je to posledná možnosť  :)
« Posledná zmena: 28. Marec , 2014, 15:50:26 od stepanovicd » Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 28. Marec , 2014, 15:52:42 »

rezat je bezna prax, nie posledna moznost :)
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #11 kedy: 28. Marec , 2014, 15:54:09 »

Cez tie nie  Bavím sa skvele cez veľké repráky v skúšobni. Jasné, len som si nebol istý, s tým rezaním rátam, ale myslel som, že je to posledná možnosť  :)

Môže byť aj to, čo píše Rastis...alebo styrioci...

Gitara v lead režime skoro vždy znie na sluchátka a komerčné repráky prebasovaná. Iné je ako bude znieť v mixe nahrávky s ostatnými nástrojmi. Tam ju aj tak vždy režem od 100-150 Hz dole preč.
Zaznamenané

stepanovicd
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 28. Marec , 2014, 15:55:41 »

a zabudol som aj dodať, nahrával som aj cez emulator output na tom Blackstari, výsledok taký istý. Hej rátam s tým, len myslel som, či to nejde ten "boom" zvuk odstrániť aj bez orezávania  :) Díky Sanchez   :)
Zaznamenané

PRS SE Tremonti Custom
Mesa F-50
Morley Tremonti wah
jt-amps screamer 808
Marshall Regenerator
Sanchez
stály hosť

« Odpoveď #13 kedy: 28. Marec , 2014, 15:57:50 »

a zabudol som aj dodať, nahrával som aj cez emulator output na tom Blackstari, výsledok taký istý. Hej rátam s tým, len myslel som, či to nejde ten "boom" zvuk odstrániť aj bez orezávania  :) Díky Sanchez   :)

Na zdravie!
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #14 kedy: 28. Marec , 2014, 16:20:24 »

Moze byt viac dovodov pre ten "boom". Napr. aj pozicia monitorov, ktore ak mas velmi pri stene, tak nahukavaju, pripadne aj ked sedis trebars v rohu, tak napodobne.

Inak je normalne orezat basy v gitarovych stopach, robim to stale, pravidelne, vzdy.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 23 otázok.