Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 15:38:41
Anketa
Otázka: Najmensie zlo je:
Sqiuer Bullet - 3 (25%)
Squier Affinity - 3 (25%)
Ibanez GRX40 - 3 (25%)
SX Vintage - 0 (0%)
Stag SES50 - 0 (0%)
Yamaha EG112 - 0 (0%)
iny model - dajte tip, prosim - 3 (25%)
Celkovo hlasov: 12

Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kupa lacnej gitary na domace hranie, konicek  (Prečítané 10444 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #15 kedy: 18. Máj , 2014, 11:17:11 »

ten náš gitarista, kým som ho nakazil LPčkom a ES335 si pred tým myslel že stratom uhrá všetko, tak mal zároveň jedného Bullet Strata a toto Affinity http://hudba.bazos.sk/inzerat/37659903/Squier-STRAT-Affinity.php a medzi tými gitarami je obrovský rozdiel v prospech tohto Affinity, ten Bullet sa rozladzoval, napískaval pri vyššom skreslení, mal oveľa tenší tón, toto Affinity naproti tomu hrá celkom živo, ak sa rozhodneš pre gitaru v cenovej hladine okolo 120,- Eur tak nad ním pouvažuj, ak chceš investovať viac tak classic vibe z druhej ruky môže byť dobrou voľbou
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Luken
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 101

« Odpoveď #16 kedy: 18. Máj , 2014, 11:45:48 »

Ja mozem este vrelo odporucit Fokus gitary z druhej ruky  Na zdravie! kedysi som mal Squier Affinity a to bol otras, snimace brumely piskaly jak besne, ladenie nedrzala a dokonca sa nedala ani poriadne nastavit aby ladila...To mi gitary typu Strat priam znechutilo, ale po par rokoch som sa rozhodol prikupit si nejaky ten Strat na take domace zuvanie a tu na fore som nasiel inzerat na Fokus za 100 eur a popravde na nom teraz hram castejsie ako na Schecterke, ktora stala 6krat tolko :D pekne ladi, zvuk sa mi velmo paci a aj paka sa da pouzit po tom co som trochu premazal nulak :)
« Posledná zmena: 18. Máj , 2014, 11:49:32 od Luken » Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #17 kedy: 18. Máj , 2014, 15:51:17 »

Fokus som presne za takymto ucelom zhanal, no nepostastilo sa.

Od vcera mam Affinity, Indonesia 2005, palisander hmatnik. Gitara potrebovala celkovy setup a prebrusit hrany prazcov na oboch stranach hmatnika, ale stalo to za to :)

Natiahol som na to Gilmour set GHS 10-48, ladenie standard. Do tremola som dal 5 strun, cim som ho fakticky zablokoval.

Gitara krasne intonuje, fretbuzz je v norme a hra sa na nej paradne. Za tie prachy nie je o com.

Hra to uplne inak ako Classic Vibe, tensie a punkovejsie, ale spokojnost.

Keby mi este niekto poradil, kde zozeniem kratsie cerviky do kamenov kobylky, tak by som mal velku radost. Trcia z kamenov asi 2mm, co je dost nepohodlne.

Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 18. Máj , 2014, 16:52:37 »

Toto moze byt fajn:
http://hudba.bazos.sk/inzerat/37754978/Gitara-Fokus.php
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #19 kedy: 18. Máj , 2014, 20:12:09 »

www.lekr.sk  skús tutok , keď nemajú , podla mňa vedie objednať , majú fakt brutal sklad , normálny kamenný obchod
« Posledná zmena: 18. Máj , 2014, 20:13:22 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #20 kedy: 18. Máj , 2014, 22:07:00 »

ešte veľmi dobrou voľbou môže byť strat od značky Vintage http://www.hudebniraj.cz/inshop/scripts/shop.aspx
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 18. Máj , 2014, 22:19:06 »

Za 2 kila nove, pohoda. Vintage gitary v zasade nie su pruser. Na strat od nich som hral. Bol fajn.
« Posledná zmena: 18. Máj , 2014, 22:34:40 od BrokenWings » Zaznamenané
HeReTiC
nováčik
*
Príspevkov: 24

« Odpoveď #22 kedy: 19. Máj , 2014, 09:20:50 »

Tak zatial to vidim na Vintage, Fokus, alebo Affinity. Novu. Mrzi ma len to, ze tu v PO v predajniach vacsinou nemaju tie gitary, ktore by som chcel porovnat a spomedzi nich si vybrat. Predstavujem si to tak, ze pridem do predajne a na rovnakej aparature si vyskusam povedzme 5 nastrojov roznych znaciek, aby som ich porovnal. To je ale nemozne, pretoze nemaju tolko roznych gitar v rovnakej cenovej hladine. Bol som aj v Auparku v KE, kde je muziker, a to je asi najvacsia predajna v okruhu x kilometrov. Plno gitar, ale jediny stroj z okruhu mojho zaujmu bol Squier Bullet. Aj to len 2 kusy, oskrabane a osmatlane od tolkeho skusania, raj pre fanusikov daktyloskopie. Za plnu cenu, samozrejme. Kazdy predavac chce predat to, co ma na predajni, ale to mi nevyhovuje. Tiez som prekvapeny, ze nemaju kusy, ktore su este zabalene. Vsetko vybalia a zavesia na stenu.
Zase ked objednam cez internet, tak mi moze prist zly kus, co je pri tychto lacnych gitarach realne riziko.
Uvazujem aj, ze kupim z druhej ruky nieco poriadnejsie, ale tam je zase riziko, ze ma ako neskuseneho niekto obalamuti a je to bez zaruky.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #23 kedy: 19. Máj , 2014, 09:37:12 »

chvilku tu pobudni, skus si spravit nazor na niektorych tunajsich typkov a kup z inzeratu odtialto. pokial sa neponahlas, kazdu chvilu sa tu v inzercii cosi podobne objavuje...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 19. Máj , 2014, 09:38:11 »

a este - aby si videl miestnu inzerciu, potrebujes mat nejake prispevky, tusim 10. tak nam nieco este pekne napis ...
Zaznamenané
HeReTiC
nováčik
*

« Odpoveď #25 kedy: 19. Máj , 2014, 10:00:47 »

No ved prave pozeram, ze nikde inzerciu neviem najst :) V hlasovani zatial vyhrava Squier Affinity, ale tam nie su zohladnene vsetky stroje, o ktorych tu bola zmienka. Tak uvidime dalej, co a ako.
Zaznamenané
HeReTiC
nováčik
*

« Odpoveď #26 kedy: 19. Máj , 2014, 10:24:59 »

Recenzia na Vintage, o ktorej tu bola zmienka, hovori o V6 SB. http://gitaristi.sk/vintage-v6-sb-recenzia-kopie-stratocasteru/
Tu som nasiel v ponuke V6 LB. http://www.mshop.sk/gitary/elektricke-gitary/typ-stratocaster/vintage-v6lb-el.-gitara-laguna-blue.html
Vie mi niekto povedat, aky je tam rozdiel, a ci vobec? Dik
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 19. Máj , 2014, 10:42:16 »

to je farba - SB -> Sunburst , LB -> "cosi" blue...
Zaznamenané
HeReTiC
nováčik
*

« Odpoveď #28 kedy: 19. Máj , 2014, 11:30:11 »

Cize to je ta gitara aj snimace, o ktorych sa pisalo v recenzii? Ked to kupim, tak ziskam presne to, co bolo predmetom recenzie? Farbu si uz vyberiem sam :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #29 kedy: 19. Máj , 2014, 11:35:17 »

predmetom recenzie bola gitara vyrobena v roku 2007 vo Vietname (ak si dobre pamatam). je otazka, ci aj dnesna verzia toho isteho modelu je totozna gitara rovnakej kvality - je to kludne mozne. ale je kludne mozne, ze medzitym to vyrabaju v uplne inej fabrike / krajine, v uplne inej kvalite... to tak byva, ze tieto lacne azijske znacky su vyrabane kazdu chvilku inde...  Neviem

aj tie Skvajery sekaju stale inde, raz su super, potom zase tazky pruser, atd...
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.097 sekund, 25 otázok.