kaolko
|
|
« kedy: 17. September , 2014, 14:42:45 » |
|
http://www.muziker.sk/gitary/napajacie-adaptery/p/213009-lewitz-CP-05-Power-Supplyhelou, nepoznate niekto znacku Lewitz? potrebujem kupit zdroj na napajanie efektov v pedalboarde a cena mi pride az podozrivo nizka na to ake to ma parametre.. Odisiel mi tak nejak divne moj zdroj T Rex chameleon co nestal zrovna najmenej. Par tyzdnov dozadu mal problem nabehnut, ked som s nim zatriasol, naskocil, potom ochvilu zas nesiel. Aj sme to mali rozobrate a vyzeralo to na vyskocenu poistku z puzdierka, len teraz na koncerte som ho zapojil a zas ten isty problem. Len vysielacka vyzerala ze do nej tecie trosku stavy, inak ostatne efekty ani len nenabehli. Po opatovnom rozobrati to nejavilo ziadne znamky poruchy a zdroj znova funguje.. len sa nan nemozem vobec spolahnut, kedze tieto chyby co sa obcas vyskytuju su kua. aby som nezabudol potrebujem napajat: Line 6 relay G 50 vysielacku 350mA Tremonti wah 12mA Korg pitchblack 30mA TS808 15mA Phase 90 10mA NS2 20mA
|
|
« Posledná zmena: 17. September , 2014, 14:56:51 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 17. September , 2014, 15:25:09 » |
|
ja som dlho všetkým odporučil kupovať roland adapter , ten má 2 ampere ak si dobre spomínam je to impulzný zdroj bez trafa ..... cena tušim že okolo 35 e?
ale lacnejšia alternatíva čo odporúčam teraz je stag impulzný adapter 1Amper a napájat to klasika posledný efekt sa napojí + aj minus a potom sa tahá káblom už len +
máš NS2 tak ten má výstup na dc napájanie od tial by si tahal PLus pol ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 17. September , 2014, 17:18:12 » |
|
to je len taka chujovinka, nejaky lacny adapter s par odbockami konektormi...daisy chain v kovovej krabicke
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
matus
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 17. September , 2014, 17:43:41 » |
|
Pred dvoma tyzdnami som to kupil v auparku Ze vyskusam, a funguje zatim v pohode.. Bad monkey, pitchblack aj dalsie efekty pekne slapu, bez brumu a pod.. Jeden ten 9V vystup ma 500 mA takze aj na tu vysielacku by to mohlo byt oka.. Na tych par krabiciek ti to podla mna bohate staci
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
FakyGrobian
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 17. September , 2014, 18:28:03 » |
|
Priplať si trochu a kúp Pedaltrain Volto. Tie možnosti za to stoja! Tá vysielačka naozaj toľko žerie? Tie mA sa mi nejak nezdajú, napájal som ju myslím aj slabším zdrojom a bez problémov...
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 17. September , 2014, 20:04:57 » |
|
Zabil! Prave som mu chcel napisat, ze uplne kludne tam jebnut 1 adapter za 5 korun pre krabice pred vstupom a druhy pre krabice v slucke, pripadne to kludne skusit aj vsetko z jedneho. Ja to tak mam a no problem.
|
|
|
Zaznamenané
|
Aky je rozdiel medzi vranou?
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 17. September , 2014, 21:13:20 » |
|
Priplať si trochu a kúp Pedaltrain Volto. Tie možnosti za to stoja! Tá vysielačka naozaj toľko žerie? Tie mA sa mi nejak nezdajú, napájal som ju myslím aj slabším zdrojom a bez problémov...
ano ma 350 mA.. bez srandy.. nad travoltom tiez uvazujem.. ale mne sa to nechce furt tahat domov a nabijat.. a ten kabel co je k tomu je aj tak kratky.. tak neviem no..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 17. September , 2014, 21:15:40 » |
|
Zabil! Prave som mu chcel napisat, ze uplne kludne tam jebnut 1 adapter za 5 korun pre krabice pred vstupom a druhy pre krabice v slucke, pripadne to kludne skusit aj vsetko z jedneho. Ja to tak mam a no problem. az na to, ze tieto male picusy su tak nachylne na kadeake piskanice a a ruchy vo zvuku ze dovi.. len raz som pouzil takyto adapter na efekty a jeden efekt zrazu brumi.. druhy ani poriadne nejde.. wah mi znel jak pokazeny to bol nejaky roland j*ebnuty co som mal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 18. September , 2014, 04:26:30 » |
|
az na to, ze tieto male picusy su tak nachylne na kadeake piskanice a a ruchy vo zvuku ze dovi.. len raz som pouzil takyto adapter na efekty a jeden efekt zrazu brumi.. druhy ani poriadne nejde.. wah mi znel jak pokazeny to bol nejaky roland j*ebnuty co som mal Tak bud zle efekty abo velmi nepodareny adapter bez filtra. Abo si to pretazil. Raz som mal taky problem ale vyriesil som ako som pisal - adapter pre slucku zvlast a bolo to ok.
|
|
|
Zaznamenané
|
Aky je rozdiel medzi vranou?
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 02. November , 2015, 13:39:38 » |
|
Ahojte! Planujem kupu Pedaltrain pedalboardu, zrejme nieco vacsie ako Novo 24 alebo 32, a k tomu celemu budem potrebovat nejaky zdroj na napajanie vsetkych krabiciek. Zatial na pedalboarde bude: Cry Baby GCB95 Whammy 5 DT Doodl-Doo Modern Overdrive Yellow Q Envelope Filter Line6 DL4 Keeley Katana Boost Boss FV-50L Strymon Mobius Boss DD7 Boss TU-2 ale casom urcite nieco ubudne alebo pribudne Takze by som potreboval nejake univerzalne riesenie na napojenie podla moznosti asi jednym zdrojom, ktory by sa dal pohodlne a spolahlivo uchytit na Pedaltrain board, pozeral som napriklad ten ich Powertrain 1250 alebo Voodoolab, avsak bol by som rad, ak by som nemusel investovat az tolko. V tejto problematike sa vyznam len velmi zbezne, takze budem velmi rad za kazdu dobru radu alebo napad. Dik!
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
midnightstranger
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 02. November , 2015, 15:06:16 » |
|
Ahoj. V prvom rade si zisti (čo nebude až taký problém), koľko voltové napájanie potrebujú dané efekty a za druhé aký majú odber (to je tá hodnota udávaná v miliampéroch). Potom môžeš začať rozmýšľať nad vhodným adaptérom resp. ich počtom.
|
|
|
Zaznamenané
|
Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte.
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 02. November , 2015, 15:58:02 » |
|
...koľko voltové napájanie potrebujú dané efekty a za druhé aký majú odber...
Presne tak. A pozri ešte, či niektorý nepotrebuje striedavý prúd (pokiaľ viem, tak sú všetky na jednoasmerný, ale pre istotu). A stále tvrdím to, čo pred rokom, aj lacný adaptér je dobrý, ale musí byť stabilizovaný.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
samqo
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 03. November , 2015, 09:12:22 » |
|
Ahoj. V prvom rade si zisti (čo nebude až taký problém), koľko voltové napájanie potrebujú dané efekty a za druhé aký majú odber (to je tá hodnota udávaná v miliampéroch).
Takze som si to vsetko pozistoval, a malo by to byt takto: Digitech Whammy DT - 9V, less than 288 mA (stated) Strymon Mobius - 9V, 230 mA Line6 DL4 - 9V 175 mA Boss DD7 - 9V 52 mA Boss TU2 - 9V 35 mA max Cry Baby GCB-95 - 9V 43 mA Keeley Katana Boost - 9V 8,6 mA Doodl-doo Overdrive - 9V aprox. 40 mA Yellow-Q Envelope Filter - 9V aprox. 50 mA
|
|
|
Zaznamenané
|
S.
|
|
|
|
|